باور می کنید فلفل سیاه روند پیری را کُند می کند ؟!
ادویهها خواص بی شماری دارند از جمله فلفل سیاه نفخ شکم را تسکین میدهد؛ در طب سنتی چین نیز از فلفل سیاه برای درمان صرع استفاده میشود.
آیورودا یکی از علوم باستانی و کهن است که ریشههایش در هندوستان دارد و به ویژه در هند مورد توجه قرار میگیرد، هرچند در کشورهای دیگر نیز به عنوان یک جایگزین در زمینهی طب مورد استفاده قرار میگیرد. در آیورودا از گیاهان دارویی، ماساژ و یوگا برای درمان بیماریها استفاده میشود. علم مدرن هم نشان داده که فلفل سیاه در واقع فوایدی برای سلامتی دارد، اصلیترین آنها به دلیل حاوی آلکالوئیدی به نام پیپرین است که موجب طعم تند فلفل و همچنین قدرت آنتی اکسیدانی آن میشود.
آنتی اکسیدانها مولکولهایی هستند که رادیکالهای آزاد، مواد مضر، را از بین میبرند. رژیم غذایی ناسالم، تعرض بیش از حد به نور خورشید، مصرف الکل و سیگار میتوانند تعداد رادیکالهای آزاد را در بدن افزایش دهند. این افزایش میتواند باعث آسیب به سلولها شود و منجر به افزایش روزافزون سن، و مشکلات سلامتی مانند بیماریهای قلبی عروقی، سرطان، آرتریت، آسم و دیابت گردد.
تحقیقات آزمایشگاهی روی حیوانات و سلولها نشان داده است که پیپرین از رادیکالهای آزاد مقابله میکند. همچنین فلفل سیاه میتواند جذب کورکومین، ماده فعال موجود در زردچوبه که یک ضد التهاب طبیعی است، را بهبود بخشد. بر اساس یافتهها، مصرف ۲۰ میلی گرم پیپرین به همراه ۲ گرم کورکومین میتواند میزان دسترسی به کورکومین را در انسان تا ۲۰۰۰ درصد افزایش دهد.
مطالعات دیگر نشان داده اند که فلفل سیاه ممکن است جذب بتاکاروتن را بهبود بخشد، ترکیبی که در سبزیجات و میوهها یافت میشود و بدن آن را به ویتامین A تبدیل میکند. بتاکاروتن به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل میکند که ممکن است با آسیب سلولی مبارزه کند. تحقیقات نشان داد که مصرف ۱۵ میلی گرم بتاکاروتن با ۵ میلی گرم پیپرین در مقایسه با مصرف بتاکاروتن به تنهایی، سطح بتاکاروتن خون را به میزان زیادی افزایش میدهد.
ادویه فلفل چیست و از چه چیزی ساخته میشود؟
استفاده از فلفل سیاه در طول تاریخ رواج داشته و حتی در یونان باستان به عنوان ادویهای ارزشمند شناخته میشد که از آن به عنوان هدیه نیز استفاده میکردند. این ادویه از گیاه فلفل به دست میآید که گیاهی بالارونده است و دانههایی به صورت خوشهای دارد. این دانهها پس از خشک و آسیاب شدن به پودر فلفل سیاه تبدیل میشوند. گیاه فلفل سیاه، بومی جنوب هند است و امروزه در نقاط مختلف جهان کشت شده و از محصول آن استفاده میکنند. این ادویه محبوب طعم و بوی غذاها را بهبود میبخشد.
کاربرد فلفل سیاه
در پاسخ به این سوال که از فلفل سیاه در تهیه چه غذاهایی استفاده میشود، باید گفت که این ادویه در پخت طیف وسیعی از غذاهایی ایرانی مانند:
انواع خورش، مانند قیمه، قرمه سبزی، فسنجان و غیره
خوراک مرغ
مرغ و ماهی سوخاری
انواع سسها
برخی از انواع ترشی
لوبیاپلو
انواع پیتزا
منبع: پیشنهاد ویژه