رسپی سس عجیب و غریب بندری ها با خاک و ماهی

اقتصاد 100 - سوراغ یک نوع خورشت بندری است که قدمت هزار ساله دارد.

رسپی سس عجیب و غریب بندری ها با خاک و ماهی

به گزارش گروه گردشگری اقتصاد 100، سوراغ یک نوع خورشت بندری است که قدمت هزار ساله دارد. در بندرعباس مخلوط ماهی مومغ (حشینه) و آب نمک و خاک سرخ جزیره هرمز و پوست نارنج (برای ای نکه خوشبو شود) را با نمک زیاد در ظرفى که درب آن محکم بسته شود، به‌مدت ۱۰ روز می‌گذارند که غلیظ شود. سپس  ماهى‌هاى مانده را در این محلول زده و دوباره در ظرف مى‌ریزند.

سوراغ در شکل‌های مختلفی مصرف می‌شود؛ آن را روی نان مالیده و سرو می‌کنند یا به‌عنوان مواد استبلی با برنج دم کرده و نوش جان می‌کنند.

گفتنی است استان هرمزگان از استان‌های جنوبی ایران با شهرهای زیبا است که در جوار خلیج فارس قرار دارد و همچنین با توجه به شرایط اقلیمی، تنوع بسیاری در غذاهای مختلف به‌خصوص غذاهای دریایی دارد.

سفر به شهرهای جنوبی ایران سفری پر از خاطرات و مزه‌های بی‌نظیر است که چشیدن غذاهای محلی لذت سفر را دوچندان می‌کند. استان هرمزگان به‌دلیل شرایط خاص آب و هوایی و خصوصیات اقلیمی که دارد، دارای غذاهای متنوع و خوش آب و رنگ است. بسیاری از ادویه‌های این منطقه هندی است و گاها تاثیر بسیاری از غذاهای هندی نیز داشته است. این استان زیبا با شهرهای دیدنی و مردمان خون‌گرمی که دارد، با غذاهای خوش‌طعم و به‌خصوص غذاهای دریایی از ماهی کبابی تا سس‌های مختلف با نان‌های گرم از مهمانان خود پذیرایی می‌کند.

 
طرز تهیه دسر سوراغ استان هرمزگان

در ادامه باهم مراحل پخت این دسر خوشمزه را مرور می‌کنیم.

 
مواد لازم:

پودر گلک: ۱ تا ۲ پیمانه

ماهی مومغ یا همان ساردین: ۱ کیلوگرم

پوست نارنج خشک‌شده: ۵ الی ۶ تکه

برگ لیمو تازه: ۷ الی ۸ برگ

نمک: به میزان لازم

مراحل پخت دسر سوراغ استان هرمزگان

این دسر خوشمزه در سه مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

سر ماهی را جدا کرده و شکم آن را خالی می‌کنیم. سپس ماهی را زیر آب سرد می‌شوییم و در آبکش می‌ریزیم تا آب آن برود.

۲– مرحله دوم:

داخل ماهی و شکم آن را با نمک زیاد آغشته می‌کنیم. سپس پودر گلک را الک می‌کنیم و روی ماهی‌ها می‌پاشیم و ماهی‌ها را زیر و رو کرده تا خوب به گلک آغشته شود.

۳– مرحله سوم:

ماهی‌ها را در دبه پلاستیکی یا شیشه چیده و لابه‌لای آن را پوست نارنج و برگ لیمو می‌ریزیم. درب ظرف را می‌بندیم و به مدت ۲۰ روز در آفتاب می‌گذاریم. نوش جان!

نکات مهم

۱– سوراغ در شکل‌های مختلفی مصرف می‌شود. می‌توان آن را بر روی نان مالیده و سرو کرد یا به‌عنوان مواد استانبولی، با برنج دم‌کرده و نوش جان کنید.

۲– اگر نمک ماهی کم باشد احتمال فساد ماهی زیاد است.

۳– در تابستان که آفتاب شدیدتر است، سوراغ بعد از ۱۵ الی ۲۰ روز آماده مصرف می‌شود اما در زمستان ۱ تا ۲ ماه طول می‌کشد.

۴– در صورت در دسترس نبودن ماهی مومغ، می‌توان از ماهی گورغ نیز استفاده کرد.

۵– پودر گلک همان خاک سرخ خوراکی هرمزگان است.

انتهای پیام/



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما