قایق های 7 میلیاردی با خدمه 4 میلیون تومانی ! / تناقضات اقتصاد دریا

اقتصاد 100 - بر پایه اطلاعات حاصل از اجرای این طرح در دوره مورد بررسی، ارزش افزوده شناورها، ۱۵ هزار و ۶۳۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان می‌باشد و نشان میدهد به‌طور متوسط، ارزش افزوده هریک از این شناور‌ها ۷ میلیارد و ۷۹۲ میلیون تومان بوده است.

قایق های 7 میلیاردی با خدمه 4 میلیون تومانی ! / تناقضات اقتصاد دریا

به گزارش گروه حمل ونقل اقتصاد 100، مرکز آمار ایران در آبان‌ماه سال ١٤٠٠ طرح آمارگیری از شناور‌های کشور را با هدف تأمین داده‌های مورد نیاز تهیه حساب‌های ملی و منطقه‌ای سال ١٣٩٩ بخش حمل و نقل در فعالیت این شناور‌ها را به اجرا در آورد. پیش از این نیز، مرکز آمار ایران در سال ١٣٨١ این طرح را در چند استان ساحلی با نمونه‌های خیلی محدود به اجرا درآورده بود.

در اجرای سال ١٤٠٠  این طرح، نحوه‌ی جمع‌آوری اطلاعات به صورت مراجعه‌ی حضوری و با استفاده از پرسشنامه بوده است.

**تعمیم نتایج طرح مزبور به کل جامعه آماری نشان می‌دهد:

در سال ١٣٩٩ تعداد ٢٠٠٦١ شناور در کل کشور به فعالیت اشتغال داشته‌اند. از این تعداد فعالیت اصلی ٦٩،٩ درصد ماهیگیری، ٢١.٥ درصد باربری، ٧.٢ درصد ارائه‌ی خدمات تفریحی، یک درصد مسافربری و ٠.٤ درصد خدماتی و پشتیبانی به سایر شناور‌ها بوده است.

تعداد کارکنان این شناورها، ١٠٢ هزار و ٣٩٤ نفر بوده است که نشان می‌دهد به‌طور متوسط در هر شناور بالغ‌بر ٥ نفر مشغول به‌کار بوده‌اند. از این تعداد پرسنل ٨٢ درصد نیروی مزد و حقوق بگیر و ١٨ درصد بدون مزد و حقوق بوده‌اند.

**متوسط حقوق پرسنل شناور‌ها ماهانه ۴.۴ میلیون تومان

در دوره موردنظر جبران خدمات کارکنان شناور‌ها حدود ٤ هزار و ٤٥٠ میلیارد تومان بوده که نشان می‌دهد پرداختی ماهانه به هر نیروی مزد و حقوق‌بگیر این کارگاه‌ها به طور متوسط ۴ میلیون و ۴۲۹ هزار تومان بوده است.

ارزش مصارف واسطه سال ١٣٩٩ شناور‌ها ۴ هزار و ۹۱۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان است. از این رقم ٢٤.٦ درصد پرداختی بابت سوخت مصرفی شناورها، ١٢.٣ درصد پرداختی بابت هزینه‌های آبدارخانه، پذیرایی و تشریفات، ١٠.٧ درصد پرداختی بابت ارزش پرداختی به تعمیرکاران وسایل مکانیکی و برقی و تعمیرات جزیی شناور و سایر اموال سرمایه‌ای مربوط، ١٠.١ درصد پرداختی بابت روغن موتور و انواع فیلتر شناورها، ٧.٥ درصد پرداختی بابت اجنت (دریافت مجوز)، ٦.٢ درصد پرداختی بابت طناب و تور ماهیگیری، ٥.٨ درصد پرداختی بابت انبارداری، پارکینگ و تخلیه و بارگیری، ٣.٤ درصد پرداختی بابت بیمه‌های تجاری (سرقت و آتش‌سوزی و...) و ١٩.٤ درصد مربوط به سایر مصارف واسطه  بوده است. بر این‌اساس به‌طور متوسط ارزش مصارف واسطه هر یک از این شناورها، بالغ بر ٢٤٥١ میلیون ریال بوده است.

**متوسط درآمد هر شناور در سال ۱۳۹۹ بیش از یک میلیارد تومان

ارزش ستانده‌های سال ١٣٩٩ شناورها، بیش از ۲۰ هزار و ۵۴۹ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان است؛ از این رقم، ٧٢.٤ درصد دریافتی بابت ماهیگیری، ٢٣.٣ درصد دریافتی بابت کرایه حمل بار، ١.٩ درصد دریافتی بابت کرایه جابه‌جایی مسافر و خدمات تفریحی و ٢.٤ درصد مربوط به سایر ستانده‌ها بوده است. بر این اساس به‌طور متوسط ارزش ستانده‌های هر یک از این شناور‌ها بالغ‌بر یک میلیارد و ۲۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بوده است.

**متوسط ارزش هر شناور ۷.۷ میلیارد تومان

بر پایه اطلاعات حاصل از اجرای این طرح در دوره مورد بررسی، ارزش افزوده شناورها، ۱۵ هزار و ۶۳۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان می‌باشد و نشان میدهد به‌طور متوسط، ارزش افزوده هریک از این شناور‌ها ۷ میلیارد و ۷۹۲ میلیون تومان بوده است.

شایان ذکر است به دلیل شیوع بیماری کرونا حمل‌ونقل و جابه‌جایی مسافران و گردشگران سهم بسیار کمی از کل فعالیت‌های شناور‌ها را به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام/

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما