رسپی غذاهای خوشمزه اسپانیایی
اقتصاد 100 - غذاهای اسپانیایی تنوع زیادی دارند در هرگوشه از این کشور میتوانید غذاهایی را میل کنید که با مواد اولیهی تازه و رنگارنگ تهیه شدهاند.
به گزارش گروه گردشگری اقتصاد 100، بسیاری از مردم بهوسیلهی تاپاس بارها با غذاهای اسپانیایی آشنا شدهاند. اما خوراکیهای این کشور تنها به تاپاس و پائیا محدود نمیشوند.
اگر به اسپانیا سفر کرده باشید حتما میدانید که غذا و آشپزی بخش مهمی از فرهنگ غنیِ این کشور را تشکیل میدهد. در طول قرنها، غذاهای اسپانیایی تنوع بیشتری پیدا کردهاند.
در هرگوشه از این کشور میتوانید غذاهایی را میل کنید که با مواد اولیهی تازه و رنگارنگ تهیه شدهاند.
دستور پخت ۱۰ غذای معروف اسپانیا
- املت اسپانیایی
- تورتیلا اسپانیولا
- پائیای والنسیایی
- سوپ گازپاچو
- پاتاتاس براواس
- کروکتس
- مرغ اسپانیایی
- امپاناداس
- خوراک ماهی مرکب
- گمبس الخییو
املت اسپانیایی
مود لازم برای تهیه املت اسپانیایی
- ۲ قاشق چایخوری کَره
- ۱ قاشق غذاخوری فلفل دلمهایِ سبز (خردشده)
- ۲ قاشق غذاخوری پیاز خردشده
- ۲۲۰ گرم سس گوجهفرنگی ( گوجهی رنده و پخته شده)
- ۲ قاشق چایخوری شکر سفید
- ۱ قاشق چایخوری سس ووسترشِر (Worcestershire)
- فلفل هندی به مقدار لازم
- ۸ عدد تخممرغ بزرگ
- ۳ قاشق غذاخوری شیر
- نمک و فلفل به مقدار لازم
رسپی املت اسپانیایی
در یک ماهیتابه که روی حرارت ملایم قرار دادهاید، کره را آب کنید. فلفل دلمهای خرد شده و پیاز را به آن اضافه کنید و تفت دهید. در مرحلهی بعدی سس گوجهفرنگی، شکر، سس ووسترشِر و فلفل هندی را اضافه کنید و تمام مواد را با هم مخلوط کنید. به مدت ۱۰ دقیقه و تا زمان غلیظ شدن سس هم زدن را ادامه دهید.
درحالیکه سس در حال آماده شدن است، تخممرغها و شیر را با یکدیگر مخلوط کنید. یک ماهیتابه با عمق ۱۵ سانتیمتر را روی شعلهی ملایم قرار دهید و املتها را یکی یکی در ماهیتابه آماده کنید. نمک و فلفل به املتها بزنید و آنها را تا آماده شدن بقیهی املت گرم نگه دارید. املتها را با سس گوجهفرنگی و بهصورت گرم سرو کنید.
تورتیلا اسپانیولا
مواد لازم برای تهیه تورتیلا اسپانیولا
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۲ سیبزمینی بزرگ (پوستکنده و ورقه شده)
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- یک چهارم قاشق چایخوری پاپریکا
- ۱ عدد پیاز شیرینِ خرد شده
- ۶ عدد تخممرغ بزرگ
- ۱ قاشق چایخوری روغن زیتون
- ۱ مشت جعفری تازه و خردشده
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
رسپی تورتیلا اسپانیولا
فر را روی ۱۷۵ درجهی سانتیگراد قرار دهید. یک ماهیتابه را روی شعلهی ملایم بگذارید و یک قاشق غذاخوری روغنزیتون در آن بریزید. سیبزمینیها را داخل روغن داغ بریزید و نمک، فلفل و پاپریکا را به آن اضافه کنید. سیبزمینیها را به مدت ۸ دقیقه تفت دهید تا بافت نرمی پیدا کنند. پیاز را به سیبزمینیها اضافه کنید و تا زمانیکه سیبزمینیها طلایی رنگ و پیازها نیمهشفاف شوند، آنها را تفت دهید. ماهیتابه را از روی شعله بردارید و اجازه دهید سرد شود.
در یک کاسهی بزرگ، تخممرغها را با یک قاشق چایخوری روغنزیتون مخلوط کنید. سپس سیبزمینی و پیاز را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. یک قاشق روغن زیتون در ماهیتابه بریزید و آن را روی شعلهی ملایم قرار دهید. سپس به آرامی مخلوط سیبزمینی و تخممرغ را به ماهیتابه اضافه کنید. شعله را از ملایم به کم تغییر دهید و چندبار ماهیتابه را تکان دهید تا مخلوط سیبزمینی و تخممرغ از کف ماهیتابه جدا شود.
ماهیتابه را داخل فر که از قبل گرم کردهاید قرار دهید. توجه داشته باشید که ماهیتابه باید نسبت به حرارت فر مقاوم باشد. پس از ۵ دقیقه و پس از آنکه غذای شما به رنگ قهوهای-طلایی درآمد، یک خلال دندان در داخل آن فرو کنید تا از پخته شدن آن مطمئن شوید. سپس املت را به شکل پای اسلایس و سرو کنید.
پائیای والنسیایی
مواد لازم برای تهیه پائیای والنسیایی
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک دوم مرغ کامل (به ۶ قطعه تقسیم شده باشد)
- ۱ عدد سیر کامل (حبهها جدا و پوست کنده شده باشند)
- ۱ عدد گوجهفرنگی خردشده
- ۴۳۰ گرم لوبیای لیما
- ۲۸۰ گرم نخود فرنگی
- ۲۸۰ گرم لوبیا سبز
- نمک به مقدار لازم
- ۱ قاشق چایخوری پاپریکا
- زعفران، آویشن و رزماریِ خشکشده به مقدار لازم
- ۴ پیمانه برنج سفید
رسپی پائیای والنسیایی
در یک ماهیتابه روغن زیتون بریزید و آن را روی شعلهی ملایم قرار دهید. مرغ و سیر را به روغن اضافه کنید و تا زمانیکه مرغ قهوهای رنگ شود آن را تفت دهید. مرغها را کنار ماهیتابه بگذارید و گوجهفرنگی، لوبیای لیما، نخود فرنگی، لوبیای سبز و پاپریکا را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
ماهیتابه را با آب پر کنید و برنج را به مخلوط خود اضافه کنید. برنج باید به مدت ۱ ساعت دم بکشد. نمک و زعفران را به برنج اضافه کنید. زعفران باید به مقداری باشد که برنج را به رنگ زرد در آورد. آویشن و رزماری را به اندازهی دلخواه به ترکیب خود اضافه کنید. طعم غذا باید کاملا به خورد برنج برود. شعله را کم کنید و بگذارید برنج به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد تا آب غذا کاملا جذب برنج شود.
سوپ گازپاچو
مواد لازم برای تهیه سوپ گازپاچو
- ۴ پیمانه آب گوجهفرنگی
- ۱ عدد پیاز خردشده
- ۱ عدد فلفل دلمهایِ خردشده
- ۱ عدد خیار خردشده
- ۲ پیمانه گوجهفرنگی خردشده
- ۲ عدد پیازچهی خردشده
- ۱ حبه سیر خردشده
- ۳ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه
- ۲ قاشق غذاخوری سرکه
- ۱ قاشق چایخوری ترخون خشکشده
- ۱ قاشق چایخوری ریحانِ خشکشده
- یکچهارم پیمانه جعفری تازهی خردشده
- ۱ قاشق چایخوری شکر سفید
- نمک و فلفل به مقدار لازم
رسپی سوپ گازپاچو
در یک غذاساز یا مخلوطکن، آب گوجهفرنگی، پیاز، فلفل دلمهای، خیار، گوجهفرنگی، پیازچه، سیر، آبلیمو، سرکه، ترخون، ریحان، جعفری، شکر، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. بگذارید سوپ به مدت ۲ ساعت بماند سپس آن را سرو کنید.
پاتاتاس براواس
مواد لازم برای تهیه پاتاتاس براواس
- ۲ عدد سیبزمینی پوستکنده و خرد شده (به شکل مکعبی خرد شوند)
- ۲ پیمانه روغن زیتون
- ۱ قاشق غذاخوری نمک
- ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۱ عدد پیاز خردشده
- ۱ قاشق غذاخوری نمک
- ۱ حبه سیر خردشده
- ۱ عدد فلفل چیلی خردشده
- یک دوم قاشق چایخوری پاپریکا
- ۳۹۰ گرم گوجهفرنگی (پوست کنده و آبکشی شده)
- یکچهارم پیمانه مایونز
رسپی پاتاتاس براواس
ابتدا سیبزمینی، ۲ پیمانه روغن زیتون و ۳ قاشق چایخوری نمک را در یک ماهیتابه بریزید. شعله را روی کم قرار دهید و به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه سیبزمینیها را بپزید. شعله را زیاد کنید و به مدت ۵ الی ۶ دقیقه، تا زمان طلایی شدن سیبزمینیها آنها را تفت دهید.
سه قاشق غذاخوری روغنزیتون را در یک قابلمه بریزید و آن را روی شعلهی ملایم قرار دهید. پیازهای خردشده را به مدت ۳ الی ۴ دقیقه با یک قاشق چایخوری نمک تفت دهید تا پیازها نرم شوند. سیر، چیلی و پاپریکا را به مخلوط اضافه کنید و به مدت ۱ الی ۲ دقیقه هم بزنید. گوجهفرنگیها را بپزید و آنها را داخل مخلوطکن قرار دهید و به شکل پوره درآورید تا یک سس نرم و لطیف بهدست آید. پاتاتاس براواس را سس گوجهفرنگی و مایونز سرو کنید.
آلبوندیگاس
مواد لازم برای تهیه آلبوندیگاس
- ۰/۵ کیلوگرم گوشت چرخکرده
- ۲ قاشق غذاخوری پیاز خردشده
- ۲ قاشق غذاخوری پونهی کوهی
- ۱ حبه سیر خردشده
- ۱ قاشق غذاخوری سس ووسترشِر
- ۱ قاشق غذاخوری جعفری تازه
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- ۱ و دو سوم پیمانه خرده نان
- ۱ پیمانه روغن زیتون اکسترا ویرجین
مواد لازم برای تهیه سس
- ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون اکسترا ویرجین
- ۳ قاشق غذاخوری پیاز خردشده
- ۱ حبه سیر خردشده
- ۲ قاشق غذاخوری فلفل دلمهای قرمزِ خردشده
- ۲ قاشق غذاخوری هویج خردشده
- ۲ قاشق غذاخوری کرفس خردشده
- یک و یک دوم قاشق چایخوری پونهی خشکشده
- یک و یک دوم قاشق چایخوری ریحان خشکشده
- یک چهارم قاشق چایخوری گشنیز خردشده
- یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه
- ۲ قاشق غذاخوری پوره گوجهفرنگی
- ۴۰۰ گرم گوجهفرنگی خردشده
- یک پیمانه آب مرغ یا گوشت
رسپی آلبوندیگاس
گوشت چرخکرده، پیاز، پونه، سیر، سس ووسترشِر، جعفری، نمک و فلفل سیاه را در یک ظرف بهخوبی مخلوط کنید. یک و یک سوم خرده نانها را به تدریج به این مخلوط اضافه کنید. سپس از این مخلوط گوشت چند کوفته درست کنید. یک سوم دیگر خرده نانها را در یک کاسه بریزید و کوفتهها را در آنها بغلتانید. سپس گوشتها را در یک سینی بگذارید و روی آنها را بپوشانید. کوفتهها را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
روغن را در یک ماهیتابهی بزرگ داغ کنید و آن را روی شعلهی کم قرار دهید. گوشتها را تا به مدت ۵ الی ۷ دقیقه، تا زمانیکه قهوهای رنگ شوند و داخل آنها دیگر صورتی نباشد بپزید.
دو قاشق روغن زیتون را در یک ماهیتابه بریزید. پیاز و سیر را به مدت ۱ دقیقه تفت دهید. سپس فلفل دلمهای قرمز، هویج و کرفس را به آن اضافه کنید. به مدت ۳ دقیقه این مواد را تفت دهید تا نرم شوند. سپس پونه، ریحان، گشنیز و فلفل سیاه را به مخلوط اضافه کنید و به مدت یک دقیقه هم بزنید. آب مرغ را به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا مقداری از آب جذب مواد شود.
سپس پورهی گوجهفرنگی و گوجههای خردشده را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. شعله را روی کم قرار دهید و ۱ الی ۱ ساعت و نیم صبر کنید تا مواد خوب پخته شوند. هر از گاهی مخلوط را هم بزنید تا سس به غلظت مناسب برسد. سس را به کمک یک مخلوطکن خوب هم بزنید و کوفتهها را به آن اضافه کنید. اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه یا بیشتر کوفتهها در سس پخته شوند.
کروکتس
مواد لازم برای تهیه کروکتس
- یک دوم پیمانه روغن زیتون
- ۲ قاشق غذاخوری کره
- ۱ پیاز کوچکِ خردشده
- یک پیمانه آرد چندمنظوره
- سه و سه پیمانه شیر
- یک چهارم قاشق چایخوری جوز هندی آسیابشده
- یک و یکچهارم پیمانه ژامبون خردشده
- ۲ قاشق چایخوری جعفری خردشده
- ۲ عدد تخممرغ بزرگ
- ۲ پیمانه خرده نان یا آرد سوخاری
- ۲ پیمانه روغن برای سرخ کردن
رسپی کروکتس
روغن زیتون و کره را در یک ماهیتابهی نچسب بریزید و آن را روی شعلهی ملایم قرار دهید. پیازها را به روغن اضافه کنید و حدود ۳ دقیقه با یک قاشق چوبی هم بزنید تا شفاف شوند. در این مرحله آرد را به پیاز اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه هم بزنید تا یک خمیر بهدست بیاورید. درحالی که آرد را هم میزنید شیر را اضافه کنید. به هم زدن ادامه دهید تا یک بافت یکدست مانند پورهی سیبزمینی بهدست آید. سپس جوز هندی را به مخلوط بهدست آمده اضافه کنید و تا فرم گرفتن خمیر آن را هم بزنید. خمیر را به مدت ۵ دقیقه در کناری بگذارید.
ژامبون را با خمیر مخلوط کنید و حدود ۲ دقیقه هم بزنید. سپس جعفری را به این ترکیب اضافه کنید. خمیر را در یک ظرف مسطح قرار دهید و اجازه دهید خنک شود.
تخممرغ ها را در یک کاسه بزنید و خردهنانها را در یک ظرف جدا قرار دهید. کف یکی از دستان خود را چرب کنید و ۲ قاشق غذاخوری از خمیر را در دست خود بگذارید. سعی کنید از یک قاشق سیلیکونی برای این کار استفاده کنید. خمیر را به شکل یک کپسول فرم دهید و آن را در تخممرغها بغلتانید. با یک چنگال خمیر آغشته به تخممرغ را داخل خردهنانها بیاندازید و به کمک انگشتانتان آنها را در نان بغلتانید. سپس همین مراحل را برای همهی خمیرها تکرار کنید.
در یک ماهیتابه با عمق ۴ سانتیمتر روغن بریزید و آن را روی شعلهی ملایم قرار دهید. کروکتسها را داخل روغن بیاندازید و اجازه دهید به مدت ۶ الی ۸ دقیقه تا زمانیکه رویهی آنها قهوهای شود در روغن بمانند. سپس آنها را روی یک دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافی را را به خود جذب کنید.
مرغ اسپانیایی
مواد لازم برای تهیه مرغ اسپانیایی
- ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۴ عدد سینهی مرغ ( بدون پوست و استخوان و کوبیده شده)
- یک دوم پیمانه آرد چندمنظوره
- ۶ اسلایس بیکن خردشده
- ۲ عد پیاز متوسطِ خردشده
- ۴ حبه سیر خردشده
- ۶ عدد خرمای خردشده
- ۲ پیمانه آب مرغ
- ۲ قاشق چایخوری پودر چیلی
- ۱ قاشق چایخوری پودر سیر
- یکچهارم قاشق چایخوری نمک و فلفل
- ۱ قاشق چایخوری آویشن خشکشده
رسپی مرغ اسپانیایی
روغن زیتون را در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی شعلهی ملایم قرار دهید. مرغها را در آرد بغلتانید سپس آنها را به مدت ۲ دقیقه، تا زمان قهوهای شدن رویهی مرغ در روغن قرار دهید.
مرغها را در کناری قرار دهید و روغن باقیمانده در ماهیتابه را داغ کنید. بیکن، پیاز و سیر را به روغن اضافه کنید و اجازه دهید تا زمان نرم شدن پیازها و قهوهای شدن بیکنها خوب بپزند. خرماها را با این ترکیب مخلوط کنید. سپس آب مرغ را اضافه کنید و پس از به جوش آمدن آب مرغ، شعله را روی کم قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد.
مرغها را به ماهیتابه بازگردانید و پودر چیلی، پودر سیر، نمک، فلفل و آویشن را به آنها اضافه کنید. پس از جذب شدن آب مرغ شعله را خاموش کنید.
امپاناداس
مواد لازم برای تهیه امپاناداس
- چهار و یک دوم پیمانه آرد چندمنظوره
- یک و یکدوم قاشق چایخوری نمک
- یکدوم پیمانه روغن تردکننده
- یک و یکچهارم پیمانه آب
- ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۱ عدد پیاز کوچکِ خردشده
- ۸۰۰ گرم گوشت چرخکرده
- نمک به مقدار لازم
- ۲ قاشق غذاخوری پاپریکا
- ۱ قاشق غذاخوری زیره
- یکدوم قاشق چایخوری فلفل سیاه
- یکدوم پیمانه کشمش
- ۱ قاشق غذاخوری سرکهی سفید
- ۲ عدد تخممرغ بزرگِ آبپز و خردشده
- روغن برای سرخ کردن
رسپی امپاناداس
در یک کاسهی متوسط آرد و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید. روغن تردکننده را به کمک مخلوط کنِ قنادی یا دستانتان به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. از یک چنگال استفاده کنید و آب و روغن را کمکم به مخلوط اضافه کنید. این ترکیب را تا زمانی که مخلوط به شکل یک توپ در بیاید ادامه دهید. روی خمیر را بپوشانید و به مدت یک ساعت آن را در یخچال قرار دهید.
روغن سرخکردنی را در یک ماهیتابه بریزید و شعله را روی درجهی ملایم قرار دهید. پیازها را به روغن اضافه کنید تا نرم شوند. گوشت، نمک، پاپریکا، زیره و فلفل سیاه را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. تا زمانیکه گوشتها کاملا قهوهای شوند تفت دادن را ادامه دهید. روغن اضافی غذا را بگیرید و آن را با کشمش و سرکه تفت دهید. غذا را در یخچال قرار دهید تا خنک شود، سپس با تخممرغ آبپزِ خرد شده مخلوط کنید.
خمیر را به توپهای ۵ سانتیمتری تقسیم کنید. روی یک سطح صاف آرد بپاشید و هر کدام از خمیرها را به شکل یک دایره صاف کنید. مقداری از مواد را در مرکز خمیر قرار دهید و آن را برگردانید. سپس کنارههای خمیر را با فشار دادن انگشت یا چنگال ببندید.
روغن را در یک ماهیتابهی داغ بریزید و آن را داغ کنید. خمیرها را در روغن قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه تا زمان طلایی شدن دو طرف خمیر در روغن سرخ شوند. سپس آنها را روی یک دستمال حولهای بگذارید تا روغن اضافی جذب دستمال شود.
خوراک ماهی مرکب
مواد لازم برای تهیه خوراک ماهی مرکب
- ۱ قاشق غذاخوری کره
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یکچهارم پیمانه پیاز خردشده
- ۲ قاشق غذاخوری سیر خردشده
- ۱ پیمانه سس گوجهفرنگی
- ۱۵ عدد گوجهی گیلاسی ( گوجهها از وسط به دو نیم شوند)
- یکدوم پیمانه زیتون سبزِ خردشده
- یکچهارم پیمانه سالاد سبزیجات ایتالیاییِ مزهدارشده ( سبزیجات آبکشی و خرد شوند)
- مقداری فلفل سیاه، فلفل قرمز و پاپریکا
- ۶ عدد فیلهی ماهی مرکب
رسپی خوراک ماهی مرکب
کره و روغن زیتون را در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی شعلهی ملایم قرار دهید. پیاز و سیر را تا زمانیکه پیازها نرم شوند تفت دهید. مراقب باشید سیرها را نسوزانید. سس گوجهفرنگی و گوجههای گیلاسی را به سیر و پیاز اضافه کنید و اجازه دهید خوب بپزند. سبزیجات مزهدار شده و زیتونها را به ترکیب اضافه کنید و با فلفل سیاه، فلفل قرمز و پاپریکا آن را طعمدار کنید. فیلهها را به مدت ۵ الی ۸ دقیقه، تا زمانیکه فیلهها خوب نرم شوند در سس بپزید. این غذا را باید بلافاصله سرو کنید.
گمبس الخییو
مواد لازم برای تهیه گَمبس الخییو
- ۴ حبه سیر
- ۴۵۰ گرم میگوی بزرگِ پوستکنده و خردشده
- نمک کوشر به مقدار لازم
- ۱ قاشق چایخوری پاپریکا
- یکچهارم پیمانه روغن زیتون اکسترا ویرجین
- ۱ قاشق غذاخوری جعفری خردشده
رسپی گمبس الخییو
میگوها را با نمک کوشر و پاپریکا مزهدار کنید. سیرهای خردشده را در یک ماهیتابه با شعلهی ملایم تفت دهید تا سیرها طلایی رنگ شوند. سپس میگوها را اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید. میگوها را تفت دهید. پس از آماده شدن میگوها جعفری را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید.
انتهای پیام/
ارسال نظر