فاصله طبقاتی به دارو رسید!/ آنتیبیوتیک و سرم لاکچری های بازار دارو شدند
اقتصاد 100 - متصدی داروخانهای میگوید این روزها از جوابدادن به دلخوریهای تمامنشدنی بیماران خسته شده است زیرا نهفقط اسپریهای آسم بلکه تمام داروها بیش از ۵۰ درصد گران شدند.
به گزارش گروه مدیریت شهری اقتصاد 100، این روزها با وجود محدودیت و مشکلات اینترنتی، فضای مجازی از نگرانی و درخواست خانوادهها برای پیداکردن یک دارو اشباع شده است. مادری با گذاشتن تصویر اسپری یا دارویی، از مخاطبانش میخواهد تا اگر داروخانهای سراغ دارند که فلان دارو در آن موجود است، اطلاع دهند. پدری میگوید که ساکن جنوب تهران است، اما اسپری فرزندش را که حساسیت فصلی و آسم دارد، در محدوده غرب تهران پیدا کرده است. خانوادهای قید خرید دارو را میزند یا برای تغییر و جایگزینی آن اقدام میکند.
بیماران داروخانهها را به احتکار دارو متهم میکنند
متصدی داروخانهای میگوید این روزها از جوابدادن به دلخوریهای تمامنشدنی بیماران خسته شده است؛ «نهفقط اسپریهای آسم بلکه تمام داروها بیش از ۵۰ درصد گران شدند؛ یعنی علاوه بر کمیابی دارو، با گرانی آنها هم مواجه هستیم. بهوضوح میبینیم که خیلی از بیماران قبل از نسخهپیچی میخواهند که قیمت داروها را جمع بزنیم تا ببینند توان پرداخت دارند یا نه. کارتشان موجودی دارد یا نه».
او که سالهای زیادی سابقه فعالیت در داروخانههای تهران را دارد، ادامه میدهد: «در ۱۵ سالی که در داروخانههای تهران کار کردم، اوضاع دارو را هرگز اینگونه نابسامان ندیده بودم. دفترهای ما پر از لیستهای بلندبالای داروهای مورد نیاز بیماران و کسریهای روزافزون داروها است. بیماران بسیاری سرگردان شدند و برای تهیه یک قلم دارو دستوپا میزنند. نهفقط در مورد داروهای آسم و آلرژی، بلکه وضعیت داروهای دیگر همین است. دارو یا کمیاب است یا گران. مراجعهکنندهای نسخه میدهد، شربت آنتیبیوتیک برای بیمارش میخواهد. وقتی میگوییم موجود نیست، فریاد میزند که حتما انبار داروخانهتان پر از داروهای احتکارشده است که وقتی گران شد آن را به مردم بفروشید. ما نمیدانیم به این بیماران و مراجعهکنندههای عصبانی که دستخالی و بدون پیداکردن دارو از داروخانه بیرون رفته تا سراغ داروخانههای دیگر بروند، چه بگوییم».
این روزها شربتهای آنتیبیوتیک و اسپریهای تنفسی معضل اصلی داروخانهها شده است. این مسئله را این متصدی داروخانه عنوان میکند؛ «اسپریهایی مثل «فلوکسوتاید» یا «بکلومتازون» برای آسمهای مزمن هم کمیاب شدهاند و نمونههای ایرانی آن هم به داروخانهها نمیرسد که جواب تقاضای بیماران را بدهیم؛ اما اگر سری به بازار آزاد بزنید، تمام این اسپریها، داروها یا آمپولها ازجمله «آتروونت» برای نبولایزر با قیمتهای بالا یافت میشود؛ حالا شرایط داروهای بیماران شیمیدرمانی، اماس، تالاسمی و... مسئله دیگری دارد که واقعا این روزها بهسختی پیدا میشود».
شیوع زودهنگام بیماری و همهگیری آنفلوانزا بهویژه در اطفال و همزمانشدن آن با مشکلات دارویی در کشور باعث شده است که نیاز به بستریشدن کودکان بیمار در بیمارستانها نیز بیشتر شود؛ این جمله را «سیدعلیرضا مهدویانی»، رئیس بخش کودکان بیمارستان «مسیح دانشوری» اظهار کرد و ادامه میدهد: «به نظر میرسد شدت شیوع آنفلوانزا بیشتر از مدت مشابه سالهای پیش، قبل از اپیدمی کرونا در کشور بوده است. همهگیری ویروس کرونا در دو سال گذشته باعث شد تا چهره و خطرات آنفلوانزا خودش را نشان ندهد، درحالیکه امسال با شیوع گسترده آن بهخصوص در حیطه اطفال روبهرو شدیم و تمام مشکلات فوق باعث پیچیدهشدن مشکلات و گرفتاریهای بیماران آسماتیک در بزرگسالان و مهمتر از همه اطفال شده است».
رد روزافزون بیمارانی که به خاطر مشکلات معیشتی، گرفتار فقر و تنگدستی هستند از یک سو، نایابی داروهایی که توسط پزشکان برایشان تجویز میشود از سوی دیگر بسیار نگرانکننده شده است». این مسئله را «مصطفی معین»، رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران میگوید و به مشکلات بیماران برای تهیه انواع دارو اشاره میکند: «این روزها نهفقط بیماران بلکه پزشک معالج نیز با دیدن حال بیمارش که به دلیل نبود دارو و درمان مناسب رو به وخامت میرود، دچار ناراحتی و افسردگی میشود و پاسخ قانعکنندهای هم برای بیمارانش ندارد».
انتهای پیام/
ارسال نظر