پرتقال نارنجی توی پاییز!/ مرکبات خوشرنگ در بازار سمی هستند؟
اقتصاد 100 - عملیات رنگبری پس از برداشت مرکبات در سردخانهها از موادی که مولد تولید اتیلن است، استفاده میکنند و موجب میشود رنگریزه سبز کلروفیل از بین برود و رنگریزه زرد که کارتنوئیدها هستند در میوه ظاهر شود.
به گزارش گروه زیربنایی اقتصاد 100،زهرا جلیلی مقدم، مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اخبار منتشره شده درباره پرتقالهای نارنجی رنگ در فضای مجازی گفت: هر میوهای برای آنکه زمان برداشت مشخصی داشته باشد، شاخصی را برای برداشت آن مشخص میکنند که در مرکبات، فاکتور نخست شاخص طعم و پس از آن رنگ میوه است.
وی با بیان اینکه رنگ میوه شاخص برداشت است، افزود: وقتی عدد شاخص طعم، طبق استانداردها به عدد هشت میرسد، ولی رنگ پوست میوه تغییر نمیکند و رنگ میوه سبز میماند، برای آنکه رنگ پوست میوه تغییر کند باید دما پایین بیاد و در مناطقی که در زمان برداشت دمای پایین نداریم و دمای مناسب ۱۳ - ۱۵ درجه تأمین نمیشود، پوست میوه سبز میماند، برای مصرف کننده جذابیت کافی ندارد بنابراین کاری که برای مرکبات انجام میشود و در دنیا هم مرسوم است، عملیات رنگبری در مرکبات است.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزرات جهاد کشاورزی بیان کرد: عملیات رنگبری پس از برداشت مرکبات در سردخانهها انجام میشود.
وی ادامه داد: از موادی که مولد تولید اتیلن است، استفاده میکنند و موجب میشود رنگریزه سبز کلروفیل از بین برود و رنگریزه زرد که کارتنوئیدها هستند در میوه ظاهر شود و این روی پوست میوه است و تأثیری بر قسمت خوراکی و داخلی میوه نمیگذارد و جای نگرانی نیست.
جلیلی مقدم گفت: در برخی از کشورها از مواد رنگی شناخته شده استفاده میکنند و در صورت تأیید وزارت بهداشت مواد مشکلی ندارد.
وی بیان کرد: هر مادهای که در فرآوری محصولات کشاورزی استفاده میشود باید مورد تأیید وزارت بهداشت باشد.
انتهای پیام/
ارسال نظر