کشف اشیای تاریخی 2500 سال قبل از میلاد در کهگیلویه و بویراحمد
اقتصاد 100 - در کاوش باستانشناسی منطقه سادات محمودی استان کهگیلویه و بویراحمد اشیای تاریخی مربوط به چهار هزار و ۵۰۰ سال پیش کشف شده است.
به گزارش گروه گردشگری اقتصاد 100، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در کاوش باستانشناسی منطقه سادات محمودی این استان اشیای تاریخی مربوط به چهار هزار و ۵۰۰ سال پیش کشف شده است.
سعید طالبیپور در حاشیه مراسم افتتاحیه چهارمین همایش ایرانشناسی به میزبانی یاسوج، اظهار داشت:: کاوش چند روز اخیر باستانشناسی در دهستان سادات محمودی شهرستان دنا فصل جدیدی از دورههای تاریخی را در استان رقم زده است.
وی با اشاره به ظرفیتهای تاریخی استان، بیان کرد: برخی از بناهای تاریخی در این استان همچون کاروانسرای بافت تاریخی دهدشت قابلیت ثبت جهانی دارد.
طالبی پور تاکید کرد: چهارمین همایش ایرانشناسی می تواند بخوبی ظرفیتهای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد را به مردم کشور معرفی کند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت : وجود بناهای تاریخی در کنار فرهنگ و هنر قوم لر و ترک در استان ظرفیت خوبی برای جذب گردشگر است.
گورستان تاریخی سادات محمودی حرف های بسیاری برای گفتن دارد گورستانی که با هر فصل کاوش وسعت بیشتری از تاریخ ناشناخته زاگرس جنوبی را پیش روی باستان شناسان قرار می دهد و مناسبات ساکنان مناطق مختلف فلات ایران را در هزاران سال پیش روشن می کند.
این گورستان تاریخی اگر پشت سد خرسان سه دفن نشود و کاوش های آن به سرانجام برسد هم می تواند برگی دیگر از تاریخ خواندنی ایران باستان را ورق بزند و هم منطقه محروم سادات محمودی در شهرستان دنا را به مقصد گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کند تا از این رهگذر از قافله توسعه پایدار عقب نماند.
سه هزار و ۷۰۹ شی تاریخی در کهگیلویه و بویراحمد کشف شده که از این تعداد تاکنون ۴۲۰ قلم مرمت شده است.
تاکنون ۷۳۱ اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی این استان شامل ۶۱ آسیاب، ۵۰خانه تاریخی، ۴۰ قلعه، ۴۰ آبانبار، ۲۳۳ بقعه متبرکه، ۱۹گورستان، ۱۷ استودان، ۱۳ پل، ۱۳ بافت تاریخی، پنج حمام، پنج مسجد و سه کاروانسرای این استان در فهرست آثار ملی قرار گرفته است. نقش برجستههای تنگ سولک بهمئی، نخستین اثر ملی ثبت ملی شده کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۱۶ است.
قدیمیترین شی تاریخی ثبتشده در کهگیلویه و بویراحمد ابزارهایی مربوط به تپه روستای بیبی زلیخا در شهرستان کهگیلویه و دوران نوسنگی است.
یکی از شاخصترین آثار تاریخی این استان تابوت سفالی مربوط به هزاره اول قبل از میلاد بوده که در کشور منحصربهفرد است. سکهها، ظروف سفال و فلزی مربوط به دورههای ایلامی، هخامنشی، اشکانی و ساسانی ازجمله اشیای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد است.
انتهای پیام/
ارسال نظر