خشکبار؛ صنعت فراموش شده برای ۸۰۰ هزار تن میوه مراغه
اقتصاد 100 - اقتصاد 100، سالانه حدود ۳۳۰ هزار تن سیب درختی، ۱۱ هزار و ۱۵۳ تن انگور، هفت هزار و ۲۶۳ تن آلوچه و ۲ هزار و ۹۸۸ تن گردو در این شهرستان تولید و در بازارهای داخلی و خارجی عرضه میشود اما سهم این محصولات در تولید ثروت به دلیل خامفروشی بسیار محدود است.
به گزارش گروه گردشگری اقتصاد 100، سالانه حدود ۳۳۰ هزار تن سیب درختی، ۱۱ هزار و ۱۵۳ تن انگور، هفت هزار و ۲۶۳ تن آلوچه و ۲ هزار و ۹۸۸ تن گردو در این شهرستان تولید و در بازارهای داخلی و خارجی عرضه میشود اما سهم این محصولات در تولید ثروت به دلیل خامفروشی بسیار محدود است.
نکته قابل تامل اینکه کارخانه های سبزه پاککنی، تولید برگه و دیگر صنایع غذایی تبدیلی این شهرستان نیز به مرور زمان رو به افول گذاشته و اکنون بخش اندکی از این محصولات باغی در این شهرستان به خشکبار یا سایر فرآودههای غذایی تبدیل میشود.
«یونس مروارید» در کتاب «مراغه» که آن را در سال ۱۳۷۲ منتشر کرد، در مورد تعدد کارگاههای تولید شیره انگور در این شهرستان نوشته است: در سابق تعداد این کارگاهها به حدی بود که در شهر مراغه محلهای را به این کارگاهها اختصاص داده بودند که به کوچه «دوشابچیها» مشهور است.
تعداد واحدهای خشکبار مراغه طی دهههای گذشته در حدی بود که اتحادیهای هم برای آن وجود داشت اما اکنون به غیر از دو واحد دیگر مشتری برای میوههای روی زمین مانده نیست.
دو واحدی که ظرفیتشان برای تهیه خشکبار در حد و اندازه میوههای روی زمین مانده کافی نیست.
انتهای پیام/
ارسال نظر