هزاران کارگر، کارخانه تولید آیفون را ترک کردند، آیا کاهش تولید در راه است
بزرگترین کارخانه تولید گوشیهای آیفون متعلق به بزرگترین شرکت تولید کننده آن، یعنی فاکسکان چین است که در شهر ژنگژو واقع شده و در تمام این هفته صحنه ناآرامیهایی بوده است. نارضایتی پنهان کارگران در چند روز گذشته به اعتراضات تبدیل شده که در نهایت منجر به درگیریهای متعددی با پرسنل امنیتی شد. در نهایت شرکت فاکسکان پیشنهادهایی را برای آرام کردن جو کارخانه داده، که ظاهرا منجر به استعفای هزاران نفر از کارکنان این خط تولید شده، اتفاقی که منجر به نگرانی در مورد کاهش تولید آیفون شده است.

به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل از سخت افزارمگ،در نهایت، فاکسکان دیروز به دلیل “خطای فنی” مربوط به پرداخت که پس از استخدام آخرین دسته از نیروهای استخدامی رخ داد، عذرخواهی کرد. این گروه ادعا میکردند در مورد مزایای غرامت گمراه شدهاند. این شرکت به هر نیروی جدید معترض 10،000 یوان (حدود 1400 دلار) پیشنهاد داد تا استعفا دهند و محل کار را ترک کنند.
حالا به نظر میرسد که این پیشنهاد ممکن است کمی بیش از حد انتظار مورد توجه کارگران قرار بگیرد، زیرا گزارشها حاکی از آن است که تا به الان، بیش از 20،000 کارگر فاکسکان را از آن استقبال کردهاند. البته گفته شده که اکثر آنها تازه استخدام شده بودند و هنوز در خطوط تولید کار نمیکردند، اما پول را گرفتند و رفتند. قبل از شروع مشکلات، بیش از 200،000 نیروی کار، در این کارخانه کار میکردند.
همهی این حوادث این پتانسیل را دارد که تأثیر منفی شدیدی بر تولید آیفون و در نتیجه کاهش شدید میزان حمل و نقل این محصول اپل داشته باشد. اپل قبلاً در 7 نوامبر (16 آبان)، گفته بود که انتظار دارد آیفون 14 پرو و پرو مکس کمتر از آنچه قبلاً پیشبینی شده بود، عرضه شود، به شکلی که حتی وبسایت Best Buy در روز سه شنبه نسبت به کمبود آیفونهای رده بالا در این فصل تعطیلات هشدار داد.
برخی از تحلیلگران تخمین میزنند که اگر “مشکل فعلی” تا دسامبر (میانههای آذر) ادامه یابد، حدود 10 میلیون آیفون کمتر از آنچه در ابتدا قرار بود ساخته میشود. برخی دیگر نیز پیشبینی میکنند که آیفون 14 پرو 25 تا 30 درصد کمتر از «میزان در نظر گرفته شده» در فصل خرید تعطیلات در دسترس خواهد بود.
البته باید صبر کرد تا مشخص شود که این ادعا تا چه حد واقعیت دارد. به طور کلی ناآرامیهای کارگران تا حدی به دلیل محدودیتهای شدید کووید-19 ایجاد شد که کارخانه را مجبور کرد در حالت «حلقه بسته» کار کند و نیروهای جدید را در خوابگاههای مشترک با افراد مبتلا به کووید مثبت قرار دهد.