دورهمی کهکشان‌های مارپیچی در روز کریسمس

اقتصاد ۱۰۰ - این تصویر که در روز کریسمس منتشر شد، یک کهکشان مارپیچی بزرگ را نشان می‌دهد که در کنار کهکشان‌های کوچک‌تر و مشابه قرار گرفته است.

به گزارش گروه دانش و فناوری، هابل مجموعه‌ای از کهکشان‌های مارپیچی را که در فواصل مختلف از زمین قرار گرفته‌اند در تصویری جدید ثبت کرد.

بزرگترین کهکشان در این تصویر ان‌جی‌سی ۱۳۵۶(NGC 1356) است که در سمت راست تصویر قابل مشاهده است. این کهکشان مارپیچی در فاصله ۵۵۰ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد و در صورت فلکی ساعت(Horologium) ساکن است.

در این تصویر، ان‌جی‌سی ۱۳۵۶ توسط چندین کهکشان ظاهرا کوچکتر با شکل ظاهری مارپیچی مشابه احاطه شده است. بالای کهکشان اصلی، کهکشانی به نام لدا ۴۶۷۶۹۹ (LEDA 467699) قرار دارد، در حالی که بلافاصله در سمت چپ آن لدا ۹۵۴۱۵(LEDA 95415) قرار گرفته است. در سمت چپ این سه کهکشان، مجموعه دیگری از ستاره‌ها قرار دارد که آی‌سی ۱۹۴۷(IC 1947) نام دارند.

تصویر هابل نمونه بارز این است که چگونه عکس‌های فضایی گاهی اوقات فریبنده هستند. اگرچه به نظر می‌رسد این کهکشان‌ها نزدیک به ان‌جی‌سی۱۳۵۶ هستند و لدا ۹۵۴۱۵ به قدری نزدیک است که به نظر می‌رسد با کهکشان کوچک‌تر برهمکنش دارد باید گفت که در واقع این کهکشان‌ها به طور گسترده‌ای در جهان پخش شده‌اند.

دورهمی کهکشان‌های مارپیچی در روز کریسمس

این تصویر اثر ثبت تصاویر سه بُعدی فضایی از جهان و تبدیل آنها به یک تصویر دو بعدی را نشان می‌دهد. همچنین نشان می‌دهد که هابل تا چه اندازه قدرتمند است و می‌تواند تصاویری از کهکشان‌ها در فواصل مختلف ثبت کند.

در حالی که ان‌جی‌سی ۱۳۵۶ در فاصله بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد، کهکشانی که به نظر می‌رسد در حال تبادل ستارگان و گاز با آن است در فاصله قابل توجه دورتری قرار دارد. لدا ۹۵۴۱۵ در واقع ۸۴۰ میلیون سال نوری از ما فاصله دارد، به این معنی که بین این کهکشان‌ها فاصله ۲۹۰ سال نوری یا بیشتر وجود دارد. برای درک بهتر این فاصله‌ها خوب است بدانید که نزدیکترین منظومه ستاره‌ای به زمین تقریبا چهار سال نوری از ما فاصله دارد.

جدایی بین ان‌جی‌سی ۱۳۵۶ و لدا ۹۵۴۱۵ ممکن است توضیح دهد که چرا کهکشان دوم در تصویر هابل بسیار کوچکتر از اولی به نظر می‌رسد. در واقعیت، این دو کهکشان مارپیچی احتمالا از نظر اندازه به یکدیگر بسیار نزدیک‌تر از آن چیزی هستند که در تصویر به نظر می‌رسد.

ممکن است به نظر برسد که دو کهکشان مارپیچی یعنی ان‌جی‌سی ۱۳۵۶ در سمت راست و آی‌سی ۱۹۴۷ در سمت چپ به طور گسترده‌ای از هم جدا شده‌اند اما این کهکشان‌ها در کیهان واقعی نزدیک‌تر از چیزی هستند که در تصویر ظاهر می‌شوند. آی‌سی ۱۹۴۷ حدود ۵۰۰ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد که تقریبا فاصله‌ای مشابه با ان‌جی‌سی ۱۳۵۶ است.

انتهای پیام

منبع : ايسنا
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما