ویدئو پروژکتور در مقابل تلویزیون؛ کدام برای شما مناسب‌تر است

انتخاب بین خرید ویدیو پروژکتور و تلویزیون با صفحه‌نمایش بزرگ می‌تواند کمی سخت باشد. در این مقاله قصد داریم ویدیو پروژکتور و تلویزیون را از جنبه‌های مختلفی بررسی کنیم تا در نهایت بتوانید به راحتی تصمیم بگیرید که خرید کدام یک برای شما مناسب‌تر است.

ویدئو پروژکتور در مقابل تلویزیون؛ کدام برای شما مناسب‌تر است

به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل از دیجی کالامگ، در گذشته تلویزیون‌ها از نظر اندازه از پروژکتورها عقب بودند، اما این اختلاف این روزها بسیار کم‌رنگ‌تر شده است. تلویزیون‌های امروزی با سایز صفحه‌نمایش بیش از ۸۰ اینچ تولید شده‌اند و تقریباً به پای پروژکتورها رسیده‌اند. انتظار می‌رود که اندازه صفحه‌نمایش تلویزیون‌ها بزرگ‌تر نیز شود، البته در عمل معلوم نیست که اندازه‌ی نمایشگر تلویزیون‌ها تا چه حد می‌تواند افزایش داشته باشد.

با این حال، صفحه‌نمایش‌های پروژکتوری مقرون‌به‌صرفه از حدود ۱۰۰ اینچ تا ۱۲۰ اینچ شروع می‌شوند و شما می‌توانید یک پروژکتور مناسب با روشنایی ثابت، بازتولید رنگ خوب و حتی وضوح ۴K داشته باشید. بنابراین، در حالی که تولیدکنندگان روند رو به جلویی را برای افزایش ابعاد تلویزیون‌ها در پیش گرفته‌اند، هنوز هم پروژکتورها با اختلاف بسیار زیاد مقرون‌به‌صرفه‌ترین راه برای به دست آوردن صفحه‌نمایشی با اندازه‌ی بسیار بزرگ هستند.

روشنایی یک نکته بسیار مهم در استفاده از ویدیو پروژکتورها است، عمدتاً به این دلیل که کنتراست ارائه شده به تاریک بودن یا نبودن اتاق بستگی دارد. بنابراین میزان روشنایی ویدیو پروژکتور با نور محیط رابطه مستقیم دارد؛ هرچه نور محیط بیشتر باشد، میزان روشنایی نیز باید افزایش پیدا کند و هرچه محیط تاریک‌تر باشد، میزان روشنایی باید کاهش یابد. از آنجایی که پروژکتورها نور را از روی صفحه منعکس می‌کنند، روشنایی واقعی آن‌ها پس از برخورد با چشمان شما بسیار کمتر می‌شود.

اما در سوی مقابل، تلویزیون‌ها به راحتی روشنایی بسیار زیادی را منتشر می‌کنند و این نکته در تلویزیون‌های مدرن LED و QD-OLED، که توانایی زیادی در افزایش شفافیت تصاویر ارائه شده دارند، بیشتر صدق می‌کند. شفافیت قوی‌ترین ویدیو پروژکتورها در شرایط نور محیطی مطلوب می‌تواند با ارزان‌‌قیمت‌ترین تلویزیون‌های LED برابر باشد. مشکل دیگر پروژکتورها، لامپ‌های استفاده شده در آن‌هاست که به مرور کم رنگ شده و می‌سوزد.

البته پروژکتورهای لیزری مشکل تعویض لامپ را ندارند، اما روشنایی تولیدی آن‌ها به روشنی تلویزیون‌ها نیست. پروژکتور‌ها برای اینکه بتوانند تصویر واضحی را ارائه دهند، باید در محیط تاریک قرار بگیرند. به همین دلیل در سینماها تمام چراغ‌ها خاموش می‌شود و پنجره‌ای وجود ندارد؛ زیرا اگر مقداری نور اضافی به پرده نمایش پروژکتور برسد، کیفیت تصاویر پایین خواهد آمد. با این تفاسیر، در این مورد برتری با تلویزیون است که می‌تواند در هر شرایطی نوری تصویر خوبی به نمایش بگذارد.

کنتراست با ترکیبی از سطوح سیاه و سفید تعیین می‌شود. در واقع کنتراست به نسبت تاریک‌ترین قسمت تصویر به روشن‌ترین قسمت آن گفته می‌شود. بنابراین هرچه کنتراست بالاتر باشد، دقت رنگ‌ها و وضوح تصویر هم بالاتر می‌رود و تصویری با کیفیت‌تر به نمایش در می‌آید. در حالی که میزان روشنایی یک پروژکتور را می‌توان با بررسی کردن بازه‌ی لومن آن پیدا کرد، کنتراست عمدتاً بر اساس میزان تاریکی اتاق و سایه صفحه‌نمایش تلویزیون یا ویدیو پروژکتور تعیین می‌شود. پروژکتورها اگر در اتاق تاریک قرار نداشته باشند، کنتراست خوبی نیز نخواهند داشت.

در مقابل تلویزیون‌ها به اندازه کافی روشنایی دارند تا با نورهای موجود در محیط اطراف خود مقابله کنند. همچنین در مواردی مثل تکنولوژی OLED میزان کنتراست تولیدی بی‌نهایت است. بنابراین اگر میزان کنتراست تولیدی صفحه‌نمایش برای شما اهمیت دارد، خرید تلویزیون برای شما گزینه‌ی بهتری به شمار می‌رود.

امروزه ویدیو پروژکتورهای پیشرفته نیز همراه با تلویزیون‌های با صفحه‌نمایش بسیار بزرگ رزولوشن ۴k و پشتیبانی از قابلیت HDR را ارائه می‌دهند، این در حالی است که در گذشته این قابلیت‌ها تنها در اختیار تلویزیون‌ها بود. این امر پروژکتورها را در جایگاهی برابر با اکثر تلویزیون‌های استاندارد این روزها قرار می‌دهد. در رزولوشن ۴K تشخیص پیکسل‌های متمایز حتی در نمایشگرهای بسیار بزرگ نیز کار بسیار دشواری است.

به بیانی دیگر هرچه تصویر بزرگ‌تر باشد وضوح تصویر نیز بیشتر نمایان می‌شود که این امر در پروژکتور اتفاق می‌افتد، چراکه صفحه‌نمایش آن‌ها به اندازه کافی بزرگ است و می‌تواند جزئیاتی را که در رزولوشن ۴K ارائه می‌شود به خوبی به نمایش بگذارد. اگرچه سری جدید تلویزیون‌ها اندازه‌‌های بزرگ‌تری دارند و به ابعاد تصویر پروژکتور نزدیک شده‌اند، اما با این وجود همچنان پروژکتورها در این مورد برتری دارند. همچنین پروژکتورهایی که رزولوشن تصویر آن‌ها برابر با ۴K است در مقایسه با تلویزیون ۴k قیمت کمتری دارند.

برای دریافت دقت رنگ مناسب از پروژکتور، لازم نیست هزینه‌ی زیادی بپردازید. بسته به نوع پروژکتور (DLP، LCD 3 تراشه یا LCOS)، می‌توانید از ارائه‌ی دقت رنگ عالی با قیمت مناسب لذت ببرید. از سوی دیگر، تلویزیون‌ها برای تولید بهترین رنگ به پردازش بهتر و بیشتری نیاز دارند و هرچه قدرت پردازشی آن‌ها بالاتر باشد، طبیعتاً هزینه‌ی زیادی نیز برای خرید آن باید پرداخت کنید.

بهترین تلویزیون‌های ۴K می‌توانند طیف رنگی گسترده‌تری نسبت به اکثر پروژکتورهای موجود در بازار تولید کنند، اما پروژکتورهای امروزی از نظر ارائه‌ی دقت رنگ بسیار به تلویزیون‌ها نزدیک‌تر شده‌اند. این امر به ویژه در مورد تلویزیون‌های مجهز به محدوده دینامیکی بالا (HDR) صادق است. با این حال تعداد پروژکتورهایی از قابلیت HDR پشتیبانی می‌کنند نیز کم نیست.

اگر در این موضوع فاکتور بسیار مهم قیمت را نیز لحاظ کنیم، تلویزیون‌های با دقت رنگ بالا قیمت بیشتری نیز دارند و طبیعتاً خرید پروژکتور در این مورد می‌تواند برای شما از لحاظ اقتصادی کم هزینه‌تر باشد.

نصب و راه‌اندازی تلویزیون آسان‌تر است. تلویزیون‌های بزرگ ممکن است سنگین و کمی شکننده باشند، اما قرار دادنشان در محل دلخواه و استفاده از آن‌ها آسان است. به علاوه، شما می‌توانید سایر دستگاه‌های جانبی نظیر اسپیکر و موارد دیگر را مستقیماً به خود تلویزیون وصل کرده و آن را از طریق کنترل از راه دور کنترل کنید. تنها نصب تلویزیون روی دیوار ممکن است کمی سخت باشد، که در این صورت می‌توانید از نصاب‌ها کمک بگیرید.

اما نصب و راه‌اندازی ویدیو پروژکتورها کمی پیچیده است و نیاز به یک سری اقدامات اولیه دارد. اگرچه نصب پروژکتورهای کوتاه برد کمی آسان‌تر است، ولی این دسته از پروژکتورها قیمت بسیار بالایی دارند. اولین موضوعی که در هنگام نصب پروژکتور باید توجه کنید، محل صفحه‌نمایش آن است. باید تصمیم بگیرد که آیا می‌خواهید از یک دیوار رنگ شده برای نمایشگر پروژکتور استفاده کنید یا قصد دارید از پرده‌های نمایش برای این کار بهره ببرید. البته توصیه می‌کنیم که از پرده‌های نمایش استفاده کنید، چراکه بهترین تصویر زمانی به شما ارائه می‌شود که تصویر پروژکتور روی صفحه صاف و صیقلی پرده نمایش بنشیند.

در مرحله‌ی بعدی باید مطمئن شوید که پروژکتور به درستی قرار گرفته که این کار هم دردسرهای خاص خود را دارد. البته با کمک یک نصاب حرفه‌ای می‌توانید خیال خود را از بابت نصب ویدیو پروژکتورها به صورت دقیق و اصولی راحت کنید. همچنین، باید کابل(های) HDMI را به پروژکتور خود وصل کنید یا از فرستنده‌های بی‌سیم برای این کار استفاده کنید که طبیعتاً این تجهیزات هزینه‌ی بالایی خواهند داشت.

با این تفاسیر می‌توان گفت که نصب تلویزیون بسیار ساده‌تر از ویدیو پروژکتور است.

تلویزیون‌ها از نظر کیفیت صدا بهترین انتخاب هستند و دلیل آن هم بسیار واضح است. تلویزیون‌ها بلندگوهایی دارند که در بیشتر موارد نیز کیفیت صدای بسیار خوبی را ارائه می‌دهند. مطمئناً برخی از پروژکتورها دارای بلندگو هستند، اما به استثنای مدل‌های جدید لیزری، اکثر آن‌ها بلندگوهای بسیار کوچک و ریزی دارند که اغلب فاصله‌ی زیادی با کاربران دارند. البته در این موضوع استفاده از سیستم‌های صوتی نیز تفاوت بسیار زیادی را برای شما رقم می‌زند.

با این حال، مقایسه بلندگوهای تلویزیون‌ها و پروژکتورها نشان می‌دهد که استفاده از بلندگوهای خارجی تقریباً همیشه یک نیاز برای پروژکتورها هستند، در حالی که یک تلویزیون با کیفیت بالا می‌تواند نیازهای اساسی صدا را به تنهایی برطرف کند. بنابراین اگر قصد خرید پروژکتور دارید، باید به فکر تأمین سیستم صوتی هم برای سینمای خانگی خود باشید.

طبیعتاً همه‌ی افراد به ویژگی‌های هوشمند تلویزیون یا پروژکتور نیاز ندارند. در حال حاضر تمام فناوری هوشمند مورد نیاز شما می‌تواند روی یک ستاپ‌باکس، دانگل یا کنسول در دسترس باشد اما اگر این موضوع برای شما مهم است، گزینه‌های زیادی پیش روی شما قرار دارد.

ویدیو پروژکتورهای امروزی اغلب دارای پلتفرم‌های هوشمند مشابهی هستند که تلویزیون‌های هوشمند ارائه می‌دهند. سامسونگ از پلتفرم تایزن خود در پروژکتورهای خانگی این برند استفاده می‌کند، این در حالی است که شرکت‌هایی مانند هایسنس سیستم‌عامل اندروید یا گوگل تی‌وی را ارائه می‌دهند که شباهت‌های بسیار زیادی با کروم‌کست گوگل دارد. به طور کلی باید اشاره کرد که نیازی نیست در این مورد نگران باشید، زیرا هم اکثر تلویزیون‌ها و هم پروژکتورها، قابلیت‌های هوشمند بسیار زیادی را به کاربران ارائه می‌دهند.

هنگامی که تلویزیونی را در محلی نصب می‌کنید، جابه‌جا کردن آن کمی دشوار است. این نه تنها در مورد تلویزیون‌های دیواری بلکه در مورد تمام نمایشگرهای سینمای خانگی صدق می‌کند. حتی مدل‌های فوق باریک امروزی نیز آنقدر حجیم و سنگین هستند که نمی‌توان به راحتی آن‌ها را جابه‌جا کرد.

اما در سوی دیگر، برخی پروژکتورها مزیت حمل‌ونقل آسان را دارند و برای این کار به اندازه کافی جمع‌وجور هستند، مگر اینکه روی سقف نصب شده باشند که در این صورت شرایط فرق می‌کند. حتی یک نوع پروژکتور قابل حمل نیز وجود دارد که با آن‌ها می‌توان شب‌ها در فضای باز به تماشای فیلم یا فوتبال پرداخت.

این نوع قابلیت را نمی‌توانید به راحتی در تلویزیون‌های امروزی پیدا کنید و استفاده آن‌ها در فضای باز غیرممکن است. مگر اینکه بخواهید برای یک مدل تلویزیون مقاوم در برابر شرایط آب‌وهوایی سخت هزینه بیشتری بپردازید.

پس از خرید تلویزیون، نیازی نیست که هزینه‌های بیشتری را برای لوازم جانبی آن بپردازید. تلویزیون‌ها اغلب می‌توانند ویژگی‌های بیشتری را در اختیار شما قرار دهند که پروژکتورها قادر به ارائه‌ آن‌ها نیستند. مدل‌های رده‌بالا دارای صفحه‌نمایش‌های OLED یا QLED، دقت رنگ عالی همراه با بلندگوهای داخلی هستند و بهتر از آنچه بهترین پروژکتورها ارائه می‌دهند، خواهند بود.

در سوی مقابل، خرید پروژکتورها ممکن است با پرداخت هزینه‌های اضافی برای نصب، تهیه پرده نمایش یا حتی برای خرید یک سیستم صوتی همراه باشد. تلویزیون‌ها، به طور کلی و جدا از هزینه‌ی زیاد خرید آن، هزینه‌های جانبی چندانی ندارند.

 

 

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما