کپسول اوریون رکورد آپولو را میشکند
کپسول اوریون ناسا در ماموریت جدید خود رکورد فضاپیمای آپولو را میشکند تا دوشنبه آینده به بیشترین فاصله از زمین یعنی ۴۳۳ هزار کیلومتر دست یابد.
به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد۱۰۰ و به نقل از ایرنا، اوریون کپسول فضاپیمای ناسا (اداره کل ملی هوانوردی و فضایی آمریکا) برای حمل انسان به فضا است که بهتازگی در مأموریت آرتمیس یک ناسا به مدار ماه پرتاب شده است.
کپسول اوریون ناسا روز دوشنبه در حالی به ماه رسید که به جای فضانوردان، چند آدمک در آن نشسته بودند.
بعد از برنامه آپولوی ناسا که به ۵۰ سال پیش مربوط میشود، اولینبار است که یک کپسول به ماه فرستاده میشود؛ این یک نقطه عطف در پرواز آزمایشی ۴.۱ میلیارد دلاری محسوب میشود که چهارشنبه گذشته آغاز شد.
هنگامی که اوریون به۱۳۰ کیلومتری ماه رسید، کپسول خدمه و سه آدمک سیمکِشیشده آن در سمت دور ماه قرار داشتند. ارتباط با اوریون به مدت ۳۰ دقیقه قطع شد و به همین دلیل، کنترلکنندههای پرواز در هوستون آمریکا نمیدانستند که شلیک موتور بهخوبی انجام میشود یا نه تا اینکه کپسول از پشت ماه در فاصله ۳۷۰ هزار کیلومتری از زمین بیرون آمد.
دوربینهای کپسول تصویری از جهان را ارسال کردند: یک گوی آبی کوچک احاطهشده در سیاهی، به گفته ناسا، سرعت این کپسول از هشت هزار کیلومتر در ساعت فراتر رفت تا باردیگر ارتباط مخابراتی برقرار شد. کمتر از یک ساعت بعد، اوریون بر فراز پایگاه آرامش، محلی در ماه که نیل آرمسترانگ و باز آلدرین در ۲۰ ژوئیه ۱۹۶۹(۲۹ تیر ۱۳۴۸) فرود آمدند، اوج گرفت.
رکورد بیشترین فاصله فضاپیمای سرنشیندار از زمین مربوط به آپولو ۱۳ (هفتمین پرواز سرنشیندار از مجموعه برنامه فضایی آپولو) در سال ۱۹۷۰ بود که فاصله آن از زمین ۴۰۰ هزار کیلومتر بود. در هفته پیشرو، اوریون این رکورد را خواهد شکست و به رفتن ادامه خواهد داد تا در دوشنبه آینده به بیشترین فاصله از زمین یعنی ۴۳۳ هزار کیلومتر دست یابد.
این کپسول قبل از بازگشت به خانه نزدیک به یک هفته را در مدار ماه میگذراند و قرار است ۱۱ دسامبر (۲۰ آذر) در اقیانوس آرام فرود بیاید.
اوریون بر سطح ماه فرود نخواهد آمد. قرار است فضانوردان ناسا در سال ۲۰۲۵ با فضاپیمای اِسپِیسایکس اِستارشیپ بر سطح ماه فرود بیایند. پیش از آن، فضانوردان در اوایل سال ۲۰۲۴ سوار بر اوریون، گردشی در اطراف ماه خواهند داشت.
مدیران ناسا از پیشرفت این مأموریت خوشحال بودند. آنها در اواخر هفته گذشته به خبرنگاران گفتند که موشک سیستم پرتاب فضایی شروع بسیار خوبی داشته است؛ با این حال، این موشک ۹۸ متری در سکوی پرتاب مرکز فضایی کِنِدی، بیش از حد انتظار خسارت وارد کرد. نیروی حاصل از ۴ میلیون کیلوگرم رانش بالابر آنقدر زیاد بود که درهای آسانسور را جدا کرد.
ارسال نظر