هند میخواهد نمونههای خاک ماه را به زمین بیاورد
اقتصاد ۱۰۰ - پس از موفقیت ماموریت چاندرایان-۳(Chandrayaan-۳)، هند برای انجام ماموریت بازگرداندن نمونه از ماه آماده میشود.
به گزارش گروه دانش و فناوری، هند با تکیه بر موفقیت اخیر خود در فرود روی ماه، قصد دارد نمونههایی را از منطقه قطب جنوب قمر زمین جمعآوری کند و به زمین بازگرداند.
گزارشهای اولیه حاکی از آن است که سازمان تحقیقات فضایی هند(ISRO) در حال برنامهریزی برای انجام یک ماموریت بازگرداندن نمونه از ماه به زمین به نام چاندرایان-۴ (Chandrayaan-۴) است که در آن مجموعا چهار ماژول را طی دو پرتاب به ماه ارسال خواهد کرد.
اولین گام برای این تلاش پیچیده، ارسال یک فرودگر برای جمعآوری نمونه از سطح ماه است. این فرودگر احتمالا در نزدیکی محل فرود فضاپیمای چاندرایان-۳ که اکنون خاموش است، در نزدیکی قطب جنوب ماه فرود میآید. این منطقه به لطف فراوانی ظاهری یخآب، که دانشمندان فکر میکنند میتواند برای حمایت از حیات و سوخت موشک استخراج شود، بسیار مورد توجه جوامع بینالمللی قرار گرفته است.
براساس گزارش رسانهها، دو قطعه باقی مانده از ماموریت چاندرایان-۴ که یک ماژول انتقال و یک ماژول ورود مجدد هستند در آینده سوار بر یک موشک دوم به سمت ماه پرواز میکنند اما در مدار باقی میمانند.
در حالی که برنامه دقیق این ماموریت هنوز مشخص نیست، به نظر میرسد فرودگر و صعودکننده(ascender) بر لبه دهانهای نامشخص در نزدیکی قطب جنوب فرود بیایند. سپس، ماژول صعود کننده حامل نمونههای جمع آوری شده از سطح ماه به بالا پرتاب میشود و نمونههای خود را به ماژول ورود مجدد منتقل میکند. سپس ماژولهای انتقال و ورود مجدد به سمت زمین برمیگردند و نمونهها را برای برخوردی ایمن به زمین میآورند.
ماموریت چند مرحلهای پیشنهادی هند برای بازگرداندن نمونههای ماه به زمین تا حدی شبیه به تلاش ناسا برای بازگرداندن نمونههای مریخ به خانه است. پروژه ناسا که تلاش مشترک این آژانس با آژانس فضایی اروپا بود با هدف پرتاب نمونههای جمعآوریشده توسط مریخنورد استقامت انجام میشود.
کمپین سیاره سرخ در حال حاضر برای بازه زمانی سال ۲۰۳۰ هدفگذاری شده است. آژانس فضایی هند هنوز بودجه تخمینی ماموریت چاندرایان-۴ را اعلام نکرده است.
انتهای پیام
ارسال نظر