ماجرای تلگرام و گوگل و کانالهای حماس چیست؟
اقتصاد ۱۰۰ - در حالی که از شب گذشته دسترسی به کانالهای اطلاع رسانی گروه فلسطینی حماس برای کاربران پیامرسان تلگرام مقدور نیست، به نظر میرسد این کار از سوی خود تلگرام انجام نپذیرفته، بلکه از جانب گوگل صورت گرفته است.
به گزارش گروه دانش و فناوری، رسانههای جهان ساعاتی پیش گزارش دادند که پیامرسان تلگرام دسترسی به حسابهای شبه نظامیان حماس و وابستگان آنها را تا حدی محدود کرده است.
به گزارش خبرگزاری دولتی تاس روسیه، کاربرانی که از گوشیهای دارای سیستم عامل اندروید استفاده میکنند، مطلع شدهاند که بر اساس قوانین گوگل پلی(Google Play) دیگر نمیتوانند به کانالهای حماس و شاخه نظامی آن -گردانهای القسام- دسترسی داشته باشند.
گفتنی است که این کانالها همچنان در نسخههای آیفون و رایانهای تلگرام در دسترس هستند.
بر اساس گزارشها، این محدودیتها بر دسترسی به حسابهای عزت الرشق که یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس، شبه نظامیان سنی جهاد اسلامی فلسطین و شبه نظامیان شیعه لبنانی حزبالله است، تأثیری نگذاشته است و همگی برای کاربران گوشیهای شرکت اپل با سیستم عامل iOS قابل دسترسی هستند.
پاول دوروف بنیانگذار تلگرام اوایل ماه جاری میلادی از حذف حساب کاربری حماس از تلگرام خودداری کرد و گفت که این پیامرسان به عنوان «منبع منحصر به فرد اطلاعات دست اول» عمل میکند و تقویت کننده پروپاگاندا نیست.
دوروف در پستی در تاریخ ۱۳ اکتبر نوشت: در حالی که از بین بردن این منبع اطلاعات برای ما آسان است، اما انجام این کار خطر تشدید وضعیتِ از قبل وخیم را به همراه دارد.
از طرفی شرکت گوگل که سیستم عامل متنباز اندروید را اجرا میکند، هنوز در مورد این محدودیتها اظهار نظری نکرده است.
در مقابل، تلگرام به کاربران اندرویدی این امکان را میدهد که اشتراک یا کلاینت ویژه را دانلود کنند که دسترسی به همه کانالهای مسدود شده را در این سکو بازیابی میکند.
به گزارش سیتک، به نظر میرسد این مسدودسازی دو هفته و نیم پس از آغاز جنگ فلسطین و اسرائیل در شرایطی رخ داده که فشارهای بینالمللی قابل توجهی بر سکوهای رسانههای اجتماعی برای محدود کردن یا مسدود کردن کامل فعالیتهای تبلیغاتی حماس صورت گرفته است. ظاهراً این برآمده از تغییر در سیاست محتوای مجاز تلگرام نیست، بلکه تسلیم شدن در برابر فشاری است که توسط گوگل بر آن اعمال میشود.
از ابتدای جنگ، حماس از تلگرام به عنوان یک سکوی مرکزی برای تبلیغات خود استفاده کرده است.
تعداد دنبال کنندگان کانال رسمی شاخه نظامی حماس از زمان شروع این درگیری تاکنون ۳ برابر شده و به ۷۶۸ هزار نفر رسیده است.
با این حال، همانطور که گفته شد، به نظر میرسد تلگرام در نهایت مجبور به چرخشی جزئی شده و برخی از کانالهای حماس را برای کاربران اندروید مسدود کرده است، از جمله کانال رسمی بازوی نظامی حماس با بیش از ۷۶۸ هزار دنبال کننده و کانال دیگری با نزدیک به ۱۷۰ هزار فالوور دنبال کننده.
در پیامی که به کاربران نشان داده میشود، آمده است: به دلیل دستورالعملهای گوگل پلی، برخی از کانالهایی که دنبال میکنید ممکن است در نسخه تلگرام شما از دسترس خارج شوند. تلگرام پیشنهاد میکند برای دسترسی به کانالهای مسدود شده، به جای گوگل پلی، این اپلیکیشن را مستقیماً از سایت این شرکت نصب کنید. در عین حال، این کانالها همچنان در نسخههای آیفون و رایانهای تلگرام در دسترس هستند.
در نهایت، این واقعیت که این مسدودسازی فقط در سیستم عامل اندروید اجرا شده است، نشان میدهد که این موضوع به انتخاب تلگرام نبوده، بلکه به درخواست گوگل بوده است که احتمالاً این شرکت را تهدید کرده که در صورت مسدود نشدن حسابهای رسمی حماس، از پلی استور(Play Store) حذف خواهد شد.
حماس در تاریخ ۷ اکتبر به مناطق اشغالی توسط رژیم صهیونیستی حمله کرد و در این حمله بیش از ۱۴۰۰ نفر قربانی و بیش از ۲۰۰ نفر ربوده شدند. در مقابل، حملات تلافی جویانه اسرائیل آغاز شد که تاکنون بیش از ۵۰۰۰ نفر را در نوار غزه کشته است. طی روزهای گذشته نیز اسرائیل تهدید کرده که برای نابودی حماس به غزه دست به حمله زمینی خواهد زد.
انتهای پیام
ارسال نظر