آمار شوکه‌کننده کلاهبرداری اینترنتی ؛ 650 میلیون دلار در 6 ماه

اقتصاد ۱۰۰ - آمار شوکه‌کننده کلاهبرداری اینترنتی آنقدر افزایش داشته است که می‌توان گفت هرکاربری با هر سن و سالی قربانی این کلاهبرداری‌ها خواهد شد.

آمار شوکه‌کننده کلاهبرداری اینترنتی ؛ 650 میلیون دلار در 6 ماه

به گزارش گروه دانش و فناوری، 650 میلیون دلار در 6 ماه، آمار شوکه‌کننده کلاهبرداری اینترنتی است که با رشد روزافزون شبکه‌های اجتماعی هرروز بیشتر هم خواهد شد. براساس آماری که از سمت کمیسیون فدرال تجارت آمریکا (FTC) منتشر شده است، شبکه‌های اجتماعی مختلف از فیس‌بوک گرفته تا تیک‌تاک، عامل اصلی این نوع کلاهبرداری‌ها بوده و در کمال تعحب افراد بزرگسال بیشتر از دیگر افراد قربانی این مسئله شده‌اند.

شبکه‌های اجتماعی چون فیسبوک، اینستاگرام و توییتر به مکان‌هایی مناسب برای رشد کلاهبردارانی تبدیل شده‌اند که به‌دنبال دزدیدن سرمایه‌ زندگی مردم‌اند. بنابر گزارشی تازه از کمیسیون فدرال تجارت آمریکا (FTC)، قربانیان تنها در نیمه‌ نخست ۲۰۲۳ بیش از ۶۵۰ میلیون دلار را به کلاهبرداران فعال در شبکه‌های اجتماعی باخته‌اند.

شایع‌ترین نوع دزدی‌ها، کلاهبرداری از طریق فروشگاه‌های آنلاین است؛ در این حالت،‌ فرد کلاهبردار با ایجاد یک فروشگاه آنلاینِ جعلی و تبلیغ محصولاتی چون پوشاک و تجهیزات الکترونیکی (نظیر گوشی و لپ تاپ) با قیمت‌های وسوسه‌کننده، توجه کاربران را جلب می‌کند.

وقتی قربانی محصولی را سفارش داد و مبلغ آن‌ را واریز کرد، آن کالا هیچ‌گاه به دستش نمی‌رسد. FTC در ۶ ماهه‌ اول امسال ۲۴ هزار مورد از گزارش‌های این‌چنینی دریافت کرد که بیش از ۴۴ درصد کلاهبرداری‌ شبکه‌های اجتماعی را شامل می‌شوند؛ با این همه، میانگین مبلغی که هر فرد از دست داده بود، تنها حدود ۱۰۰ دلار است.

آمار شوکه‌کننده کلاهبرداری اینترنتی ؛ 650 میلیون دلار در 6 ماه!

با وجود تکرر بیشتر کلاهبرداری‌ از طریق فروشگاه‌های آنلاین، سرمایه‌گذاری‌های قلابی مقصر از دست دادن بیشتر مبالغ بوده‌اند؛ حداقل ۵۳ درصد از ۶۵۰ میلیون دلار کلی. در این روش کلاهبرداری، معمولاً فرد شیاد با استفاده از اکانت هک شده‌ دوستان یا افراد معروف، شروع به تبلیغ فرصت‌های سرمایه‌گذاری باور‌نکردنی در رمزارز‌ها یا ارز‌های خارجی می‌کند.

قربانی که خیال می‌کند به اطلاعاتی دست‌اول رسیده که به پولدار شدنِ فوری منجر می‌شود، یا پول را مستقیماً برای فرد کلاه‌بردار می‌فرستد یا در رمز‌ارز‌های جعلی سرمایه‌گذاری می‌کند. در مورد دوم، فرد شیاد پس از بالابردن غیرواقعی ارزش رمزارز مورد نظر، با فروش یکباره‌ تمامی رمزارز‌های خود باعث صفر شدن دارایی تمامی خریداران آن رمز‌ارز می‌شود. هر یک از قربانیان این روش، به‌طور میانگین ۳۰۰۰ دلار از دست داده‌اند.

از دیگر فریب‌های شایع در دنیای شبکه‌های اجتماعی، می‌توان به کلاهبرداری عاطفی با سهم ۱۴ درصدی از کل مبالغ دزدیده شده اشاره کرد. این روش بیشتر افراد مجرد، آن‌هایی که شریک زندگی خود را از دست داده‌اند و طلاق گرفته‌ها را هدف می‌گیرد.

کلاهبرداران با ایجاد پروفایل‌های جعلی در شبکه‌های اجتماعی و تمایل نشان دادن به شروع یک رابطه، طی هفته‌ها یا ماه‌ها اعتماد قربانی را جلب می‌کنند؛ در آخر، فرد شیاد با سرهم کردن داستان‌هایی مثل نیاز داشتن به پول برای هزینه‌های پزشکی، حقوقی و سفر، از قربانی اخاذی می‌کند. چون معمولاً اکثر قربانیان این روش، به دلیل شرمساری، از گزارش چنین وقایعی خودداری می‌کنند، احتمالاً آمار واقعی این نوع از کلاهبرداری بسیار بیشتر از آمار‌های FTC است.

یکی از نکات شوکه‌کننده‌ گزارش FTC، این است که نسل‌های جوان‌تر با نرخ بالاتری در دام کلاهبردارانِ کمین کرده در شبکه‌های اجتماعی می‌افتند.

در حالی که متولدین سال‌های ۱۹۴۶ تا ۱۹۶۴ میلادی (۱۳۲۴ تا ۱۳۴۲ خورشیدی) فقط ۵ درصد از آمار کلاه‌برداری‌ها را تشکیل می‌دهند، نسل زد یا آن‌هایی که بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۰ میلادی (۱۳۷۴ تا ۱۳۸۸ خورشیدی) به دنیا آمده‌اند، سهم ۱۶ درصدی از قربانیان را دارند. این نتیجه، افسانه‌ مرسوم که نسل مسن‌تر به‌دلیل تجربه‌ کمتری که با زندگی دیجیتالی دارند، بیشتر در دام کلاه‌برداری می‌افتند را رد می‌کند.

آمار شوکه‌کننده کلاهبرداری اینترنتی ؛ 650 میلیون دلار در 6 ماه!

پس چه کنیم که در فضای اینترنت از شر کلاهبرداران در امان باشیم؟ FTC نکات زیر را پیشنهاد می‌کند:

  • پروفایل شبکه‌های اجتماعی خود را در حالت خصوصی قرار دهید و تنها به افرادی که می‌شناسید دسترسی دهید.
  • در مورد تمامی فرصت‌های سرمایه‌گذاری که از طریق پیام‌ها و پست‌های شبکه‌های اجتماعی تبلیغ می‌شوند، بدبین باشید. قبل از هرگونه سرمایه‌گذاری یا ارسال پول، تحقیقات گسترده‌ای انجام دهید.
  • هرگونه درخواست پول از طریق واریز به حساب، کارت‌به‌کارت، کارت هدیه، رمزارز و دیگر روش‌های انتقال پول را رد کنید. کلاهبرداران به‌خصوص به استفاده از‌ روش‌های غیرقابل ردیابی مثل انتقال رمزارز تمایل دارند.
  • برای هیچ‌کس تا پیش از دیدار حضوری آن‌ها پول نفرستید. اگر امکان دیدن حضوری نیست، حداقل درخواست تماس تصویری کنید.

نرخ کلاهبرداری‌های آنلاین بدون هیچ‌ نشانه‌ای از کند شدن، درحال اوج‌گیری است. با شیوع هرچه بیشتر تجارت‌ها و روابط آنلاین در زندگی روزمره، کاربران شبکه‌های اجتماعی باید همیشه یک قدم از تازه‌ترین نقشه‌ شیادان اینترنتی جلوتر باشند. مخصوصاً در برخورد با موقعیت‌های به ظاهر پول‌ساز و روابط عاطفی احتیاط به خرج دهید؛ اگر موقعیتی برای واقعی بودن بیش‌از اندازه خوب بود، با ترک فوری آن از خود و جیبتان محافظت کنید.

انتهای پیام

منبع : تکراتو
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما