تولید بتنی تا 30 درصد مستحکمتر با تفاله قهوه
اقتصاد ۱۰۰ - تولید بتنی تا 30 درصد مستحکمتر با تفاله قهوه به گفته محققان امکانپذیر خواهد شد. اگر تفاله قهوه بجای درصدی از شن در بتن بکار رود، بتنی تا 30 درصد مستحکمتر خواهیم داشت. در ادامه با ما همراه باشید.
به گزارش گروه دانش و فناوری، دانشمندان دریافتهاند که با استفاده از تفاله قهوه به جای درصدی از شن مورد استفاده در تولید بتن، میتوان استحکام این ماده پرکاربرد در ساختوساز را تا 30 درصد افزایش داد. این راهکار نهتنها موجب استفاده مفید از این زباله بلااستفاده میشود، بلکه به کاهش استفاده از منابع طبیعی و حمایت از محیطزیست کمک میکند.
محققان دانشگاه RMIT یا مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن راهکاری تازه و منحصر بهفرد را برای تبدیل زباله قهوه به مادهای مفید پیدا کردهاند. با توجه به این که تخمین زده میشود سالانه حدود 54 میلیون تن تفاله قهوه در سراسر جهان بهوجود میآید، محققان بهدنبال ایجاد کاربردی مفید برای این ماده بودند.
تفاله قهوه پیشتر بهخاطر اندازه ذرات خود بهعنوان مادهای مفید در ساختوساز پیشنهاد شده بود. بنابراین محققان تصمیم گرفتند که این ایده را آزمایش کنند. آنها ابتدا تفالههای قهوه را از کافههای سراسر ملبورن گردآوری و خشک کردند. سپس آنها را با دو دمای متفاوت – 350 درجه یا 500 درجه سانتیگراد – حرارت دادند تا زغال زیستی تولید کنند.
محققان در ادامه 12 ترکیب گوناگون را آزمایش کردند تا ببینند کیفیت تفاله قهوه در چه حالتی در بتن بهتر است. آنها این تفالهها را با نسبتهایی نظیر 5، 10، 15 و 20 درصد به جای شن در ساخت بتن به کار بردند. در نهایت مشخص شد نمونهای که در آن تفاله قهوه با دمای 350 درجهای حرارت دیده و جای 15 درصد شن را گرفته است، بیشترین بهبود را در کیفیت بتن ایجاد کرده و استحکام آن را 29.3 درصد افزایش داده است.
انتهای پیام
ارسال نظر