احتمال برخورد طوفانهای خورشیدی به زمین در روز جمعه
اقتصاد ۱۰۰ - طوفانهای خورشیدی میتوانند فردا به زمین برخورد کنند و شفقهای قطبی گستردهای ایجاد کنند.
به گزارش گروه دانش و فناوری، آتش بازیهای ستارهای به شکل دو طوفان خورشیدی یا (CMEs)، که تا حدی به سمت زمین رخ میدهند و توسط رصدخانه خورشیدی و هلیوسفری ناسا (SOHO) که به دور ستاره ما میچرخد، مشاهده شدهاند، میتوانند حاوی بیش از یک میلیارد تن پلاسمای متشکل از ذرات باردار باشند و در نتیجه میدانهای مغناطیسی خود را با خود بیاورند.
ناسا پیشبینی کرده است که خروج عظیم گاز یونیزه شده به نام پلاسما تا روز جمعه (۷ ژوئیه) بر زمین تاثیر میگذارد. هنگامی که ذرات باردار به میدان مغناطیسی سیاره ما یعنی مغناطیسسپهر برخورد میکنند، میتوانند منجر به ایجاد اختلالات بزرگی به نام طوفانهای ژئومغناطیسی شوند.
این طوفانها به نوبه خود میتوانند برق و زیرساختهای ارتباطی را در سطح زمین و همچنین ماهوارهها را مختل کنند که این موضوع میتواند بر خدماتی مانند سیستم موقعیتیابی جهانی (GPS) تاثیر منفی بگذارد.
تامیتا اسکوف (Tamitha Skov)، فیزیکدان هواشناسی فضایی تصاویری از هر دو خروج جرم تاجی ثبت شده در توییتر خود به اشتراک گذاشت. او نوشت: خورشید ما روز چهارم ژوئیه را با آتش بازیهای خاص خود جشن میگیرد. ما دو طوفان خورشیدی نیمه هدایت شده به سمت زمین در راه داریم. پیشبینیهای انجام شده براساس مدلها تاثیر احتمالی را در روز ۷ ژوئیه نشان میدهند.
براساس پیشبینی ناسا این تاثیر قبل از ظهر روز هفتم ژوئیه رخ میدهد. مورد اول کندتر است و عمدتا به سمت شمال شرقی خواهد رفت. دومی سریعتر و مستقیمتر است.
هنگامی که ذرات باردار در خطوط میدان مغناطیسی در مغناطیس کره زمین حرکت میکنند، نورهای روشن و رنگارنگی به نام شفقهای قطبی ایجاد میکنند که معمولا تنها در عرضهای جغرافیایی بالا روی زمین در نزدیکی قطبها قابل مشاهده هستند، اما این خروج جرم تاجی قدرتمند میتواند شفقهای قطبی ایجاد کند که در عرضهای جغرافیایی میانی پایین قابل مشاهده باشند.
انتهای پیام
ارسال نظر