مالیات 17 میلیاردی برای اینفلوئنسرهای اینستاگرامی ؛ دریافت مالیات از خدماتی که ارائه نمیشود
اقتصاد ۱۰۰ - براساس طرح دریافت مالیات از اینفلوئنسرهای اینستاگرامی دارای بیش از 500 هزار فالوئر، 123 اینفلوئنسر باید به میزان 17 میلیارد تومان مالیات پرداخت کنند.
به گزارش گروه دانش و فناوری،طرح دریافت مالیات از اینفلوئسرهای فعال در شبکههای اجتماعی مدتی است که مدنظر سازمان امور مالیاتی کشور قرار گرفته و این سازمان بهمنظور دریافت مالیات از اینفلوئنسرهای دارای بیش از 500 هزار فالوئر، تعداد 551 فعال مجازی را شناسایی کرده است.
طبق اعلام «مهدی موحدی بکنظر»، سخنگوی سازمان امور مالیاتی، براساس بند ز تبصره 6 قانون بودجه سال 1399، سازمان امور مالیاتی موظف به شناسایی کاربران دارای بیش از 500 هزار دنبالکننده در رسانههای کاربرمحور و دریافت مالیات از محل درآمد تبلیغات شده است. وی با اشاره به این نکته که دستورالعمل اجرایی مرتبط با این موضوع هم نگارش و تدوین شده، از اجرای این مصوبه خبر داده است.
به همین جهت موحدی بکنظر در مورد تعدادی اینفلوئنسرهایی که مشمول دریافت مالیات شدهاند بیان داشت: «تعداد قابل توجهی از این افراد تا به امروز شناسایی شدهاند و برای 123 اینفلوئنسر اینستاگرامی که درآمد قابل توجهی داشتند، درآمد تشخیصی صادر شده است.»
همچنین براساس اعلام موحدی بکنظر، سازمان امور مالیاتی کشور در پی بررسیهایی که در اظهارنامههای مالیاتی سال 1399 و 1400 انجام داده 551 کاربر و فعال مجازی دارای بیش از 500 هزار دنبالکننده را که مشمول مالیات بر درآمد خواهند شد، مورد شناسایی قرار داده است.
دریافت مالیات از 123 اینفلوئنسر اینستاگرامی
طرح دریافت مالیات از اینفلوئنسرها که تمامی آنها هم عضو اینستاگرام هستند در حال اجرا است؛ این در حالیاست که هماکنون نزدیک 10 ماه از فیلترینگ این شبکه اجتماعی در ایران گذشته است. در حالی که مسئولان با هدف کاهش کاربران و میزان استفاده از این شبکه اجتماعی دست به فیلتر کردن اینستاگرام زدهاند اما به نظر میرسد، این کاهش تعداد کاربران رقم نخورده و این شبکه همچنان مورد بهرهبرداری بسیاری از کاربران ایرانی بوده که امکان دریافت مالیات از افراد دارای بیش از 500 هزار دنبالکننده فراهم شده است.
موحدی بکنظر در ادامه افزود: «تراکنشها و حسابهای این افراد شناسایی شدند و تقریبا مجموع تراکنشهای واریزی برای این 123 اینفلوئنسر اینستاگرامی در سال 1400 بیش از 2.3 هزار میلیارد تومان بوده است. معیار تشخیص درآمد اینفلوئنسرها لزوما واریزی به حساب بانکی آنها نیست و توانستیم از طریق شرکتهای واسط تبلیغاتی این افراد را شناسایی کنیم.»
همچنین سخنگوی سازمان امور مالیاتی در مورد شیوه شناسایی این افراد هم عنوان داشت: «برخی از این افراد در فضای مجازی شناسه هویتی تعریفشدهای نداشتند و با اسامی مستعار و متفاوت از شناسه هویتی و مشخصات سجلی خودشان در رسانههای کاربر محور فعالیت داشتند. طبیعتا برای شناسایی هویت این افراد و میزان درآمد آنها، لازم به شناسایی هویت اصلی این افراد بود؛ بنابراین شرکتهای واسطی که تبلیغاتی برای این افراد جذب میکردند، باید شناسایی میشدند تا به هویت اصلی و شماره حساب بانکی این افراد دسترسی پیدا کنیم.»
اما موحدی بکنظر در مورد میزان وصول مالیات از 123 اینفلوئنسر اینستاگرامی شناساییشده بیان داشت: «صرفا برای تعداد 123 اینفلوئنسر شناساییشده حدود 17 میلیارد تومان مالیات تشخیص داده شده که 23 نفر از اینفلوئنسرها این مالیات را پذیرفتند و در قالب توافق ماده 238 مالیات را میپردازند.»
سخگوی سازمان امور مالیاتی همچنین اعلام کرد که در این میان 628 بلاگر و اینفلوئنسر هم شناسایی شدهاند که هنوز اظهارنامهای نداشته و باید برای آنها اظهارنامه تخمینی تکمیل شود. البته براساس اعلام موحدی بکنظر، تا امروز برای حدود 300 نفر از این افراد اظهارنامه براوردی تولید شده و برنامه اطلاعرسانیهای لازم جهت شناسایی مالیات به حق این افراد هم در حال انجام است.
طبق اعلام سخنگوی سازمان امور مالیاتی، به هیچ عنوان چنین تعدادی از فالوئر در پلتفرمهای ایرانی وجود ندارد و لذا، اخذ مالیات از فعالان در این شبکهها و پیامرسانها امکانپذیر نیست. وی درباره روبیکا اعلام داشت: «روبیکا پلتفرم جدیدی است و تعداد دنبالکنندهها در این پلتفرم به 500 هزار نفر نمیرسد و افرادی که درآمد آنها شناسایی شده در پلتفرمهای خارجی مانند اینستاگرام فعالیت داشتند.»
این در حالی است که مسئولان کشور انتظار داشتند پس از فیلترینگ اینستاگرام مردم از پلتفرمهای داخلی استقبال کنند و همواره از آمار بالای استقبال کاربران از پلتفرمهای ایرانی صحبت میکردند.
انتهای پیام
ارسال نظر