بحران در بازار سخت افزار روسیه با خروج شرکت ها از این کشور
در چند وقت گذشته، کاربران کامپیوترهای شخصی در روسیه به دلیل تحریمهای گسترده و خروج شرکتهای مختلف از این کشور، با کمبود قطعات سخت افزاری و وقوع یک بحران در بازار این کشور مواجه شدهاند.
به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل از سخت افزارمگ، در چند وقت گذشته، کاربران کامپیوترهای شخصی در روسیه به دلیل تحریمهای گسترده و خروج شرکتهای مختلف از این کشور، با کمبود قطعات سخت افزاری و وقوع یک بحران در بازار این کشور مواجه شدهاند. از دیگر مشکلات نیز میتوان به کمبود پشتیبانی و نبود ضمانت رسمی از سوی شرکتهای اصلی اشاره کرد که باعث دردسر بیش از پیش کاربران روسی شده است.
به دلیل افزایش تقاضای کاربران در چند وقت اخیر برای خرید قطعات سخت افزاری سیستمهای کامپیوتری و لپتاپها فروش آن قطعات در 9 ماه گذشته تا چهار برابر افزایش داشته است. این قطعات پرتقاضا عبارتند از پردازنده مرکزی، کارت گرافیک، کیت حافظه، SSD، HDD، کیس و مادربرد. مصرفکنندگان از خردهفروشهای آنلاین محلی مانند Wildberries، Ozon، و M.Video-Eldorado برای خرید قطعات کامپیوتری مورد نیاز خود استفاده میکنند.
این افزایش تقاضا برای ارتقا، در حالی است که شرکتهای بزرگی مانند انویدیا، دل، اچ پی و ایسوس از چهار شرکت اصلی هستند که ارسال تمامی محمولهها به این کشور را متوقف کردهاند. البته با این وجود، شرکای آنها همچنان به عرضه پردازندههای گرافیکی و مادربردها به این منطقه ادامه میدهند که به نفع مصرفکنندگان و کسبوکارها است. یکی از این شرکتها Lenovo است که سیستمهای خود را با قطعات انحصاری طراحی میکند که در طول این مدت همچنان با تامینکنندگان روسی و چند شرکت دیگر همکاری کرده است. با این حال، برخی از کاربران خرید قطعات قاچاقی را انتخاب کردهاند و از خیر خدمات و پشتیبانی گذشتهاند تا بتوانند قطعات را زودتر دریافت کنند و سریعتر سیستم خود را ارتقا دهند.
در چنین شرایطی کاملا طبیعی است که با وجود کمبود قطعات و افزایش تقاضا، شاهد حرص و طمع برخی از شرکتها و اشخاص باشیم، که در نهایت به افزایش چند برابری قیمتها آن هم بدون هیچگونه پشتیبانی خواهد منجر خواهد شد. شرایطی مانند همان چیزی که در سالهای گذشته بر روی بازار جهانی کارت گرافیک حاکم بود، افزایش تقاضا، کاهش تولید و از سوی دیگر مصرف جانبی برای استخراج رمز ارز، که در نهایت باعث تعیین قیمتهای سرسام آور در بازار GPU شده بود.
ارسال نظر