لپتاپ فلزی در برابر پلاستیکی؛ کدام بدنه انتخاب بهتری است؟
اقتصاد ۱۰۰ - در زمینهی بدنهی لپتاپها، هنگام خرید معمولا باید بین بدنهی فلزی و پلاستیکی دست به انتخاب بزنید.
به گزارش گروه دانش و فناوری،زمانی که صحبت از دوام لپتاپ میشود، طبیعتا در این زمینه مدلهای فلزی حرف بیشتری برای گفتن دارند. به طور معمول، یک شاسی فلزی محکمتر است و در مقابل بدنهی پلاستیکی میتواند در برابر فشار بیشتری از خود مقاومت نشان دهد. این یعنی اگر مثلا لپتاپ از دست شما بیفتد یا تحت فشار فیزیکی زیادی قرار بگیرد، احتمال آسیب رسیدن به مدل فلزی کمتر از مدل پلاستیکی خواهد بود. با این حال، واقعیت این است که مدلهای فلزی بیشتر در معرض فرو رفتگی و خط و خش قرار دارند.
البته این موضوع به معنای ضعیف بودن بدنهی لپتاپهای پلاستیکی نیست. لپتاپهای پلاستیکی باکیفیت میتوانند مقاومت خوبی از خود نشان بدهند و در ضمن مدلهای پرچمدار و باکیفیت در بخشهای کلیدی بدنه از قطعات فلزی استفاده میکنند. بنابراین قبل از خرید لپتاپ و فارغ از اینکه بدنهی آن پلاستیکی یا فلزی است، حتما نگاهی به بررسیهای انجام شده بیندازید زیرا در این بررسیها معمولا به مقاومت بدنهی لپتاپ هم اشاره میشود.
جذابیت ظاهری لپتاپ یک موضوع کاملا سلیقهای است و شاید مدلی که برای شما جذاب به نظر برسد، برای یک نفر دیگر اصلا زیبا نباشد. با این حال، عمدتا کاربران به لپتاپ های فلزی علاقهی زیادی نشان میدهند زیرا حس خوبی به کاربر منتقل میکنند. لپتاپهای فلزی معمولا در رنگهایی مانند نقرهای، خاکستری و رزگلد راهی بازار میشوند. اما در طرف مقابل، لپتاپهای پلاستیکی میتوانند تنوع رنگی بیشتری داشته باشند. بنابراین اگر دنبال رنگ جذاب برای بدنهی لپتاپ خود هستید، احتمالا مدلهای پلاستیکی بهتر میتوانند نظر شما را جلب کنند.
اما از نظر طراحی، این موضوع به شرکت سازنده بستگی دارد و جنس استفاده شده در بدنه یک عامل تعیینکننده نیست. بنابراین هنگام خرید لپتاپ، باید ببینید که آیا طراحی لپتاپ موردنظر میتواند به بهترین شکل نیازهای شما را برطرف کند یا نه. زیرا جذابیت ظاهری فقط بخشی از موضوع محسوب میشود و یک طراحی خوب باید کاربردی هم باشد.
مواد استفاده شده در بدنهی لپتاپ لزوما یک عامل تعیینکننده در عملکرد آن نیست. در عوض برای عملکرد لپتاپ باید به مشخصههایی مانند پردازنده، گرافیک، رم و حافظه داخلی توجه کنید. با این حال، باید خاطرنشان کنیم که بدنهی لپتاپ در زمینهی مدیریت گرمای تولید شده از طرف قطعات میتواند نقش مهمی داشته باشد. لپتاپهای فلزی معمولا بهتر گرما را دفع میکنند که همین موضوع میتواند در عملکرد لپتاپ تاثیرگذار باشد. در مورد لپتاپهای پلاستیکی هم باید بگوییم که اگر به اندازهی کافی دارای سیستمهای خنککننده نباشند، ممکن است بیشتر از حد انتظار داغ شوند.
این موضوع هم به این دلیل که فلز استفاده شده در لپتاپهای فلزی، میتواند به تنهایی بهعنوان هیت سینک غیرفعال عمل کند. در همین زمینه میتوانیم به نسلهای جدید مکبوک ایر اشاره کنیم که فاقد فن هستند ولی به لطف چیپست کممصرف و البته استفاده از بدنهی فلزی، کاربران چندان با داغ شدن بدنه روبرو نمیشوند.
اگر میخواهید مرتبا لپتاپ را جابجا کنید، پس بدون شک باید به وزن آن توجه نشان دهید. لپتاپهای فلزی، بهخصوص مدلهای آلومینیومی، از نظر وزن تفاوت زیادی با لپتاپهای پلاستیکی ندارند. اما در کل برای وزن لپتاپ، عوامل زیادی اثرگذار هستند و نمیتوانیم فقط به چند مورد خاص بپردازیم. اما در هر صورت قبل از خرید لپتاپ جدید، بدون شک باید ببینید وزن آن چقدر است. زیرا مثلا اگر چندان لپتاپ را جابجا نمیکنید، این موضوع اهمیت زیادی برای شما نخواهد داشت. اما اگر میخواهید مرتبا در مکانهای مختلف از آن بهره ببرید، پس بدون شک وزن لپتاپ اهمیت دوچندانی برای شما خواهد داشت.
به طور کلی، لپتاپهای فلزی قیمت بالاتری نسبت به مدلهای پلاستیکی دارند زیرا مواد استفاده شده در آنها گرانتر است. اما این موضوع همواره صحت ندارد و گاهی اوقات لپتاپهای پلاستیکی هم با قیمت بالاتری نسبت به مدلهای فلزی راهی بازار میشوند. طبیعتا در این زمینه، سختافزار استفاده شده نقش مهمتری را ایفا میکند.
زمانی که میخواهید یک لپتاپ بخرید و با توجه به بودجهی خود چند گزینه را مشخص کردهاید، باید تمام ویژگیهای را در نظر بگیرید. این یعنی به دلیل اینکه یک لپتاپ از بدنهی فلزی بهره میبرد، نباید در ذهن شما جایگاه بالاتری پیدا کند. در عوض باید ببینید که در مجموع، کدام مدل لپتاپ میتواند نیازهای شما را بهتر برطرف کند. بنابراین اگرچه لپتاپ فلزی حس بهتری به کاربر منتقل میکند، ولی ویژگیهای بسیار مهمتری هم وجود دارد که بهتر است آنها را در اولویت قرار دهید.
انتهای پیام
ارسال نظر