ایران و اندونزی ۲ مرکز آموزش جراحی رباتیک راه اندازی می‌کنند

اقتصاد ۱۰۰ - معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری اعلام کرد: ایران و اندونزی با سرمایه گذاری مشترک، ۲ مرکز آموزش مهارت‌های پیشرفته جراحی رباتیک از راه دور بر مبنای سامانه جراحی رباتیک از راه دور سینا را در ۲ بیمارستان این کشور راه اندازی می کنند.

ایران و اندونزی ۲ مرکز آموزش جراحی رباتیک راه اندازی می‌کنند

به گزارش گروه دانش و فناوری،  براساس اعلام این معاونت، پیرو تفاهم نامه اولیه همکاری مشترک ایران و اندونزی در حوزه تجهیزات پزشکی و علاقمندی وزیر وقت بهداشت اندونزی در سال ۲۰۱۸ به استفاده از سامانه جراحی رباتیک از راه دور سینای ایرانی در آن کشور، تفاهم نامه مشترکی بین وزارت بهداشت اندونزی، دانشگاه‌های "پادجاجاران" و "گادجامادا"، بیمارستان‌های "حسن سدیکین" و "ساردجیتو" و همچنین شرکت ایندوفارماو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز آموزش مهارت‌های پیشرفته بالینی ایران و شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا در سال ۲۰۲۱ به ارزش ۳.۸ میلیون یورو منعقد شد.

بر اساس این تفاهم نامه مقرر شد طرفین با سرمایه گذاری مشترک، ۲ مرکز آموزش مهارت‌های پیشرفته جراحی رباتیک از راه دور بر مبنای سامانه جراحی رباتیک از راه دور سینا را در ۲ بیمارستان اندونزی به فاصله ۵۰۰ کیلومتر راه اندازی می کنند.

همچنین مقرر شد طرفین طی یک برنامه منسجم چهار ساله تا سال ۲۰۲۵ مراحل آموزش در محیط شبیه سازی شده، آموزش در محیط مصنوعی، آموزش روی حیوان زنده و در نهایت مطالعات بالینی روی بیماران داوطلب را در کشور اندونزی به انجام برسانند و به این واسطه مشخص شد که در نهایت محصول را برای تولید صنعتی، اخذ مجوزهای لازم در ایران _ اندونزی و در نهایت استفاده بالینی در هر دو کشور و به تبع آن در حوزه ASEAN آماده کنند.

براساس این گزارش، اندونزی تاکنون سهم ۵۰ درصدی خود در این سرمایه گذاری مشترک به طور کامل به انجام رسانده و ایران نیز شرکت دانش بنیان سینا با تحمل مشکلات عدیده و فشارهای بسیار سنگین اقتصادی، سعی کرده تا این مرحله به کلیه تعهدات پروژه عمل کنند.

پیرو این برنامه، ابتدا در سال ۲۰۲۱ فضای فیزیکی و ساختمان‌های لازم برای این مراکز، هر یک به وسعت ۵۰۰ متر مربع در بیمارستان های اندونزی تاسیس و راه اندازی شد که سیمولاتورهای جراحی رباتیک سینا در آن مراکز نصب شدند. طی سال ۲۰۲۲، در مجموع در دو مرکز ۱۱۱ جراح متخصص اندونزیایی، دوره های آموزش مهارت های جراحی رباتیک را آغاز و از بین آنها ۲۹ نفر برای ادامه مسیر انتخاب شدند.

در پایان سال ۲۰۲۲، سامانه‌های اصلی جراحی رباتیک از ره دور در هر دو مرکز نصب و در ابتدای سال ۲۰۲۳ به صورت کامل راه اندازی شدند.

در ادامه فرایندهای مخابراتی اتصال دو سامانه بین دو شهر بندونگ و جوکجاکارتا به فاصله ۵۰۰ کیلومتر انجام و مصادف با سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به اندونزی با هماهنگی مرکز تعاملات بین الملل علمی و فناوری ریاست جمهوری در روز دوم خرداد ماه ۱۴۰۲، فرایند جراحی از راه دور، بین دو شهر مذکور در حضور رئیس جمهور دو کشور، رونمایی و مورد استقبال شدید رییسان جمهوری ایران و اندونزی قرار گرفت.

طی سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به اندونزی و در ادامه آن معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و جمعی از مدیران این معاونت، فرایند داه‌اندازی تاسیس ربات سینا به صورت زنده توسط معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان قرار گرفت.

در ادامه مسیر لازم است هر دو مرکز یاد شده، مابقی مراحل آموزش در محیط های مصنوعی، احشاء حیوانات و در نهایت حیوانات زنده را به انجام رسانده و در سال ۲۰۲۴ برای مطالعات انسانی روی بیماران داوطلب آماده شوند.

در صورت موفقیت طرح در مطالعات بالینی روی بیماران داوطلب طی سال ۲۰۲۴، کشور اندونزی مجوز استفاده از ربات در بیمارستانهای خود از ابتدای سال ۲۰۲۵ را صادر و تولید مشترک این سامانه در کشور اندونزی آغاز خواهد شد. طی سال جاری، تستهای فنی لازم در ایران اتمام و مجوزهای لازم برای شروع مطالعات انسانی اخذ شود.

سرمایه گذاری لازم برای تولید صنعتی محصول و ابزارهای جراحی رباتیک مصرفی در ایران صورت پذیرد تا تغذیه ابزارهای مصرفی در کشور اندونزی از طریق ایران امکان پذیر شود.

نقشه راه پروژه طی سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶ و هزینه های لازم برای هر مرحله (مجموع دو کشور)

بر اساس تعهد پروژه مشترک از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۶، امسال یک سرمایه گذاری چهار میلیون دلاری به صورت مشترک توسط دو کشور باید انجام شود تا تولید نیمه صنعتی ربات به صورت استاندارد و تولید ابزارهای مصرفی آن انجام شده و برای اخذ مجوزهای انسانی اقدام شود.

همچنین این شرکت متعهد است تا پایان اخذ مجوزهای انسانی در اندونزی فعالیت کرده و در صورت نیاز به تغییرات جدی بر اساس استانداردهای بین المللی، رباتهای نصب شده را با نمونه‌های استاندارد تعویض کند. این شرکت نیازمند سرمایه گذاری جدی برای رقابت با بزرگ ترین غول های اقتصادی دنیا است که در حال حاضر برای خارج کردن محصول ایرانی از بازار اندونزی، پیشنهاد ارائه دستگاه های رایگان را به وزیر بهداشت اندونزی مطرح کرده اند.

چنانچه ایران هم اکنون سرمایه گذاری لازم برای ادامه مسیر این پروژه را به انجام نرساند، در سال آتی شاهد توقف این پروژه خواهیم بود. به تبع آن، کشور مجبور خواهد شد برای واردات ۵۰ دستگاه مشابه خارجی با هزینه سه میلیون دلار به ازای هر دستگاه، هزینه ای بالغ بر ۱۵۰ میلیون دلار را بپردازد و ضمن وابستگی کامل به تجهیزات مصرفی آمریکایی و هزینه های مصرفی بالغ بر ۳۷۵ میلیون دلار طی ۱۰ سال پیش رو، هزینه ای بالغ بر ۲۰ برابر سرمایه گذاری لازم برای این پروژه ملی را بپردازد، بنابراین برای تحقق این امر دو کشور تصمیم به راه اندازی دو مرکز آموزش جراحی رباتیک در کشوربه واسطه سامانه ملی جراحی رباتیک از راه دور سینای ایرانی، کردند.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهوری اسلامی ایران به دعوت رسمی «جوکو ویدودو» رییس جمهور اندونزی و با هدف تعمیق و گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دو کشور، اول خرداد ماه در صدر هیأتی بلندپایه عازم جاکارتا شد.

صادرات یک ربات جراحی از راه دور ایران به اندونزی و نمایش تیزر آن در دیدار آیت الله رئیسی با همتای اندونزیایی وی، روابط علمی و پزشکی دو کشور را تحت تاثیر قرار داد، روابطی که در سفر اخیر رییس جمهوری اسلامی ایران به جاکارتا پررنگ تر و عمیق‌ تر نیز شد.

ربات جراح سینا در دومین نمایشگاه بین المللی فناوری و نوآوری (INOTEX ۲۰۱۵) در نمایشگاه بین المللی تهران رونمایی شده بود.

انتهای پیام

منبع : ایرنا
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما