راهنمای خرید موس و کیبورد با بودجه‌های مختلف (بروزسانی آبان 1401)

موس و کیبورد، ابزاری هستند که شما از طریق آن‌ها با کامپیوتر کار می‌کنید و تأثیر مستقیم روی تجربه کاربری شما دارند.

راهنمای خرید موس و کیبورد با بودجه‌های مختلف (بروزسانی آبان 1401)

به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل ازسخت افزارمگ،موس و کیبورد، ابزاری هستند که شما از طریق آن‌ها با کامپیوتر کار می‌کنید و تأثیر مستقیم روی تجربه کاربری شما دارند. در نتیجه اگر روزانه چندین ساعت از کامپیوتر یا لپ تاپ خود استفاده می‌کنید، داشتن موس و کیبورد خوب برای شما حیاتی است. اما ویژگی‌های موس و کیبورد خوب چیست؟ هنگام خرید موس و کیبورد خوب باید به چه نکاتی توجه کنیم؟ در بازار پرتنوع سخت افزار، چه مدل‌هایی خوب هستند؟ در این راهنمای خرید سعی کرده‌ایم علاوه بر تعریف معیارهای موس و کیبورد مناسب، مدل‌های مناسب در هر رده قیمتی را نیز معرفی کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

ابعاد و ارگونومی: موسی بخرید که برای اندازه دست شما مناسب باشد. اگر دستان کوچکی دارید، موس‌ بزرگ برای شما آزاردهنده است و اگر دستان بزرگی دارید، موس کوچک بین دست شما گم می‌شود و قابل استفاده نیست. علاوه بر آن، ارگونومی موس بسیار حائز اهمیت است. اگر از آن دسته کاربرانی هستید که روزانه چندین ساعت از کامپیوتر یا لپ تاپ استفاده می‌کنند، مهم است که یک موس ارگونومیک خریداری کنید. موس‌های ارگونومیک شاید قیمت بالاتری داشته باشند، اما طوری طراحی شده‌اند که به عضلات و مفاصل دست شما فشار کمتری بیاورند.

باسیم یا بیسیم: این مورد، بستگی به نوع کاربری شما دارد. اگر می‌خواهید برای سیستم دسکتاپ خود موس خریداری کنید، موس باسیم برای شما مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما اگر می‌خواهید برای لپ تاپ، تبلت یا تلویزیون هوشمند خود موس خریداری کنید، توصیه ما این است که حتماً به سراغ موس‌های بیسیم بروید. شما قرار است موس را همه جا با خود حمل کنید. به همین خاطر، سیم موس در معرض آسیب قرار می‌گیرد. فقط باید مد نظر داشته باشید که موس‌های بیسیم، یا باتری داخلی دارند و یا شارژی هستند؛ به همین خاطر وزن آن‌ها به طور متوسط بیشتر از وزن موس‌های سیمی است.

موس گیمینگ یا معمولی: اگر گیمر هستید، بهتر است در هر رده قیمتی به سراغ موس‌های گیمینگ بروید. موس‌های گیمینگ ویژگی‌هایی دارند که به طور خاص برای بازی کردن بهبود داده شده؛ ویژگی‌هایی نظیر ارگونومی و همچنین کیفیت سنسور. به همین خاطر اگر گیمر هستید و قصد خرید موس دارید، بهتر است به سراغ موس‌های گیمینگ بروید.

موس بلوتوثی: در صورتی که قصد خرید موس برای لپ تاپ یا تبلت خود دارید، از موس‌های بلوتوثی غافل نشوید. موس‌های عادی یا با یک سیم USB به سیستم میزبان وصل می‌شوند، یا با یک دانگل USB. اما موس بلوتوثی، هیچ درگاهی از سیستم شما اشغال نمی‌کند. فقط کافیست آن را روشن کنید و با دستگاه میزبان جفت کنید و به راحتی از آن استفاده نمایید. بزرگ‌ترین ایراد موس‌های بیسیم عادی، مسئله «گم شدن دانگل USB» است که در موس‌های بلوتوثی اصلاً وجود ندارد.

دکمه‌های جانبی: وجود دکمه‌های قابل برنامه ریزی، یکی از ویژگی‌هایی است که شاید در موس‌های ارزانقیمت یافت نشود، اما در موس‌های میان رده و بالارده معمولاً دیده می‌شود. وجود این دکمه‌ها به شما اجازه می‌دهد که برخی وظایف پرکاربرد – مثل کنترل صدای سیستم یا pause/play کردن موسیقی را برای آن‌ها تعریف کنید و به راحتی آن‌ها را انجام دهید.

DPI یا دقت سنسور: DPI مخفف Dot per Inch و به معنای «نقطه بر اینچ» است. دقت سنسورهای موس، با این واحد تعریف می‌شود. اصولاً هرچه بیشینه DPI سنسور موس بیشتر باشد، حساسیت آن نیز بیشتر می‌شود. اما توجه داشته باشید که DPI، یکی از آخرین معیارهایی است که در خرید موس باید به آن توجه کنید. یک کاربر عادی به موس با دقت 12000DPI نیازی ندارد! بسیاری از معیارهایی که در بالا مطرح کرده‌ایم، به DPI ارجحیت دارند.

ابتدا به سراغ رده قیمتی زیر 500 هزار تومان می‌رویم. موس‌های حاضر در این رده قیمتی، ساده‌ترین موس‌های بازار هستند و کیفیت ساخت معمولی دارند. به طور کلی، موس‌های زیر 500 هزار تومان برای استفاده خانگی، استفاده در کنار تلویزیون هوشمند، استفاده در کنار لپ تاپ و… مناسب هستند. اگر شما یک کاربر حرفه‌ای یا گیمر حرفه‌ای هستید و قرار است چندین ساعت در روز از موس خود استفاده کنید، بهتر است به سراغ رده‌های قیمتی بالاتر بروید. البته در سوی انتهایی این رده قیمتی – 400 تا 500 هزار تومان – موس‌های گیمینگ اقتصادی نیز قابل خرید هستند که از معرفی آن‌ها غافل نخواهیم شد.

موس TM 304 شرکت تسکو یکی از ارزان‌ترین موس‌های قابل خرید در بازار است. اما گول قیمت پائین این موس را نخورید؛ این موس به درستی کار خود را انجام می‌دهد. این موس یک حسگر نوری دارد که دقت آن بین 800 تا 2400 نقطه بر اینچ قابل تنظیم است. از دیگر امکانات این موس می‌توان به وجود دو کلید جانبی در کناره آن و قابلیت استفاده با دستِ چپ اشاره کرد. اگر قصد دارید یک موس اقتصادی خانگی خریداری کنید که کار خود را انجام بدهد، این موس گزینه مناسبی است.

اگر قصد خرید یک موس برای لپ تاپ، تبلت یا تلویزیون هوشمند خود دارید، موس M100 Silent رپو گزینه‌ای است که در رده قیمتی زیر 500 هزار تومان باید به آن توجه کنید. مهم‌ترین نکته در مورد این موس، بلوتوثی بودنِ آن است. البته این موس یک دانگل USB هم دارد و می‌توانید آن را از دو راه مختلف به سیستم میزبان متصل کنید. به علاوه، سوئیچ‌های این موس از نوع بیصدا هستند و حین استفاده از آن‌ها در کتابخانه یا دیگر محیط‍‌های عمومی، صدای کلیک‌های شما دیگران را آزار نخواهد داد. این موس نیز قابلیت استفاده با هر دو دست چپ و راست را دارد.

در رده قیمتی زیر 500 هزار تومان، به سختی می‌توان یک موس گیمینگِ درخور پیدا کرد؛ اما موس گیمینگ GM602 RGB گرین، موسی است که نمی‌توان از کنار آن گذشت. دقت حسگر نوری این موس از 800 تا 6400 پیکسل بر اینچ قابل تنظیم و برای گیمرهای 1080p کاملاً کافی است. رویه مشکی رنگ این موس به صورت مشبک بوده و دست کاربر حین استفاده از آن، عرق نمی‌کند. وزن این موس نیز بسیار سبک (68 گرم) است. از دو عدد کلید جانبی کنار این موس نیز نباید غافل شد. اما شاید جذاب‌ترین ویژگی موس GM602 گرین، نورپردازی RGB آن باشد که جلوه خاصی به آن بخشیده است.

در رده قیمتی 500 هزار تا یک میلیون تومان، انتخاب‌های گسترده‌تری پیشِ روی ما قرار می‌گیرند. کیفیت ساخت موس‌های این رده قیمتی بهتر از رده قیمتی قبل ولی کماکان برای صرفه جویی در هزینه‌ها، در حد معمولی است. نکته‌های مثبت این رده قیمتی نسبت به رده قبل، وجود امکاناتی نظیر دکمه‌های قابل برنامه ریزی پرتعداد و پرتنوع و همچنین ارگونومی بهتر موس‌هاست. دقت سنسور موس‌های این رده قیمتی معمولاً زیر 10000DPI است و استفاده از آن‌ها بیشتر کنار مانیتورهای FHD توصیه می‌شود و نه 2K و 4K. به طور کلی اگر دوست دارید با کمترین هزینه معقول و مناسب یک موس خوب برای سیستم FHD خود خریداری کنید، در این رده قیمتی می‌توانید به دنبال موس مطلوب خود بگردید. 

موس بیسیم FB35 ای فورتک به نسبت قیمتی که دارد، امکانات بسیار زیادی ارائه می‌دهد. نکته قوت اصلی این موس، قابلیت اتصال آن از طریق بلوتوث و یا استفاده از دانگل USB است و می‌توانید آن را به هر دستگاهی متصل کنید. علاوه بر آن، این موس باتری داخلی دارد که از طریق درگاه USB-C جلوی آن شارژ می‌شود. وجود باتری داخلی هم نکته مثبت است و هم نکته منفی: از سویی شما دیگر دغدغه تعویض باتری ندارید و فقط باید موس را شارژ کنید؛ ولی از سوی دیگر باتری داخلی موس عمر محدودی دارد و بعد از چند سال، نیاز به تعویض پیدا می‌کند و تعویض آن قطعاً به راحتی تعویض باتری قلمی نیست! از دیگر ویژگی‌های این موس می‌توان به سنسور اپتیکال با دقت بیشینه 3200DPI و وجود 2 کلید قابل برنامه ریزی اشاره کرد.

 

وبگردی
    ارسال نظر