پردازنده Ryzen 7 7800X اصلا وجود ندارد
در چند روز گذشته، دنیای سختافزار کامپیوتر مملو از تئوریهایی در مورد پردازنده Ryzen 7 7800X بود که اولین بار در 27 اکتبر (5 آبان) در پایگاه داده Geekbench خود را نشان داده بود.
به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل ازسخت افزار مگ،در چند روز گذشته، دنیای سختافزار کامپیوتر مملو از تئوریهایی در مورد پردازنده Ryzen 7 7800X بود که اولین بار در 27 اکتبر (5 آبان) در پایگاه داده Geekbench خود را نشان داده بود. پیش از آن هیچجا اثری از پردازنده Ryzen 7 7800X به چشم نخورده بود و یا حتی شایعهای در رابطه با آن به گوش نرسیده بود. موردی تقریبا بیسابقه، اما آیا AMD واقعاً در حال کار بر روی یک پردازنده 10 هستهای Zen 4 به صورت مخفیانه بوده است؟ در ادامهی این مقاله به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت.
یک جعل هویت حرفهای از سوی گروه Chips and Cheese
خب بگذارید اصلا شما را معطل نکنیم و یک راست برویم سراغ اصل مطلب، جواب منفی است! هیچ پروژه مخفی در کار نیست. در اینجا گروهی به نام Chips and Cheese توانسته Geekbench را با یک نام ساختگی و به نوعی با جعل CPUID در مورد آنچه در واقع یک Ryzen 9 7950X بود به جای پردازنده Ryzen 7 7800X فریب بدهد. آنها همچنین شش هسته را غیرفعال کردند و کلاک بوست اوردرایو را به میزان 350 مگاهرتز کاهش دادند تا آن را به ظاهر در حد وسطی بین 7700X و 7900X جای بدهند. حالا فکرش را بکنید که خود مهندسان AMD با دیدن این آمارهای به ظاهر لو رفته با خود چه فکری کردهاند.
تیم Chips and Cheese که پشت تمام این شایعات بوده، اعتراف کرده که نام پردازنده را با یک ابزار بنچمارک داخلی که در اصل برای یافتن گلوگاهها در طراحی پردازنده طراحی شده بود، تغییر داده است. این مورد در تمام مدت در GitHub در دسترس بوده و هنوز هم موجود است، که در اینجا تعدادی از موردهای واقعی آن وجود دارد که این هفته در پایگاه داده Geekbench ظاهر شدند. در ادامه نیز اطلاعات برخی از آنها نمایش داده شده است.
اما Chips and Cheese به چه شکلی عمل کرده است؟
بزار مورد استفاده Chips and Cheese که PMCReader نام دارد از روشی که ابزارهای بنچمارک مانند Geekbench نام پردازنده را در سیستمهای AMD میخوانند سوء استفاده میکند. در واقع CPUID برای پردازندههای AMD در شش MSR (رجیسترهای خاص مدل) ذخیره میشود که هر کدام میتوانند شامل هشت کاراکتر ASCII باشند. این گونه برنامهها با دسترسی به این شش ثبات میتوانند CPUID را بخوانند. این MSRها به صورت عمومی در مقالات PPR (مرجع برنامه نویسی پردازنده) AMD در دسترس هستند، که توضیح میدهد که BIOS آنها را در هنگام بوت تنظیم میکند.
اما در این میان برخی از پردازندههای قدیمی AMD به این ابزارها اجازه میدهند تا کاربر به صورت دلخواه یک نام جعلی را برای آن بنویسند، اگرچه در بین آنها نیز برخی از معماریها نسبت به سایرین با تغییر نام سازگارتر هستند. پس در نهایت میتوان با PMCReader، هر نامی دلخواهی را با حداکثر 47 کاراکتر به پردازنده خود اختصاص بدهید که یک نمونه از آن را میتوانید در پایین ببنید که آن هم کار گروه Chips and Cheese است.
گروه Chips and Cheese اعلام کرده که ابزار مورد استفاده آنها توانستهGeekbench، Cinebench، AIDA64، HWMonitor، Blender Benchmark و تقریباً هر چیز دیگری را که آزمایش کردهاند، به راحتی فریب دهد. اما تا به الان، تنها استثناهای این قاعده، HWiNFO و BenchMate بودهاند، زیرا آنها CPUID را از یک سطح بنیادیتر تهیه می کنند، دقیقاً چیزی مانند عملکرد BIOS.
با انتشار این خبر، از این به بعد، تشخیص اینکه آیا نتایج بنچمارک فاش شده از یک پایگاه داده آنلاین واقعی است یا نه کمی دشوارتر میشود. اما به هر حال این گروه توانست با یک شوخی ساده بسیاری از دنبال کنندگان دنیای سخت افزار را به راحتی سرکار بگذارد.
ارسال نظر