دانشمندان سیستم پوشیدنی جدیدی برای بازیابی تحرک پس از سکته ساختند
اقتصاد ۱۰۰ - این سیستم Smart VNS نام دارد و میتوان از آن به عنوان یک دستگاه قابل جابجایی و پوشیدنی استفاده کرد.
به گزارش گروه دانش و فناوری، مهندسان مؤسسه فناوری فدرال زوریخ (ETH) سیستم پوشیدنی جدیدی ابداع کردهاند که میتواند به بیماران کمک کند تا پس از سکته ، تحرک خود را دوباره بهدست بیاورند. این سیستم از یک ساعت حسگر حرکت و یک گوشی تشکیل شده که یک رشته عصبی را برای تنظیم مجدد مدارهای عصبی از بین میبرد.
بیمارانی که سکته کردهاند، برای بهبود عملکردهای حرکتی خود، اغلب نیاز دارند تا با انجام یک عمل جراحی، دستگاه کوچکی را وارد بدن خود کنند که عصب واگ را تحریک میکند. سیستم جدید ETH زوریخ که Smart VNS نامیده میشود، بهگونهای طراحی شده که میتوان از آن به عنوان یک دستگاه قابل جابجایی و پوشیدنی استفاده کرد.
نحوه کمک Smart VNS به افرادی که سکته کردهاند
در این روش جدید، از پالسهای ضعیف الکتریسیته برای از بین بردن اعصاب اصلی در دستگاه عصبی پاراسمپاتیک استفاده میشود که عملکردهای ناخودآگاه بدن مانند ضربان قلب و هضم غذا را کنترل میکند. در همین حال، ساعت با استفاده از واحدهای اندازهگیری اینرسی (IMU) حرکات اندامها را ردیابی میکند و وقتی حرکتی را حس کند، به گوشی دستور میدهد تا عصب را از بین ببرد.
بنابراین، کاربر ساعت را روی اندام آسیبدیده خود قرار میدهد و وقتی موفق به تکان دادن آن شد، پالس الکتریکی مدار عصبی مسئول تکان دادن اندام را تقویت میکند.
با گذشت زمان، مغز میتواند در انجام حرکات بهتر شود و بیماران میتوانند عملکردهای حرکتی بیشتری را سریعتر و بهطور مؤثرتری بازیابی کنند. نکته قابل توجه دیگر اینکه، برخلاف سایر ایمپلنتهای موجود، Smart VNS را بیمار میتواند بدون نیاز به نظارت پزشک استفاده کند.
پس از سکته مغزی، اختلال در جریان خون باعث میشود تا نورونهای مغز از بین بروند و این امر به نوبه خود باعث کاهش تحرک فرد میشود. در این شرایط، بسته به ناحیه آسیبدیده مغز، فرد ممکن است در انجام دادن کارهایی مانند حرکت اندام، راه رفتن، صحبت کردن یا نگه داشتن وسایل با مشکلاتی مواجه شود.
ارسال نظر