این تصاویر خیره‌کننده یک «آبشار پلاسما» با ارتفاع 8 برابر زمین را روی سطح خورشید نشان می‌دهند

اقتصاد ۱۰۰ - در تصویر منتشرشده از خورشید، دیواری از پلاسما با ارتفاع حدود 100 هزار کیلومتر درحال خارج‌شدن از سطح ستاره است.

این تصاویر خیره‌کننده یک «آبشار پلاسما» با ارتفاع 8 برابر زمین را روی سطح خورشید نشان می‌دهند

به گزارش گروه دانش و فناوری، یک «آبشار» خور‌شیدی خیره‌کننده روی سطح  خورشید  مشاهده شده است. درواقع یک عکاس نجومی با نام «ادواردو شابرگر پوپو» عکسی از خور‌شید منتشر کرده که در آن دیواری از  پلاسما  با ارتفاع حدود 100 هزار کیلومتر درحال خارج‌شدن از سطح ستاره است.

ساختاری که در تصویر مشاهده می‌کنید، برجستگی تاج قطبی نامیده می‌شود. برجستگی‌های روی سطح خورشید که معمولاً به شکل شاخک‌های غول‌پیکری از پلاسمای داغ هستند، در یک کمان بزرگ به‌سمت فضا کشیده می‌شوند. اما زمانی که این برجستگی‌ها در نزدیکی قطب‌های خورشید اتفاق می‌افتند، میدان‌های مغناطیسی قوی تشکیل می‌شود که پلاسما به‌جای انفجار به‌سمت فضا، می‌تواند خیلی سریع به‌سمت خو‌رشید حرکت کند.

آبشار پلاسما خورشید

دانشمندان با توجه به اینکه پلاسما موجود در این دیواره دوباره به‌سمت خورشید حرکت می‌کند، از نام مستعار «آبشار» برای توصیف آن استفاده کرده‌اند. براساس گزارش Space.com، پلاسمای آن با سرعت فوق‌العاده‌ای بالغ بر 36 هزار کیلومتر در ساعت درحال سقوط است.

ناسا به‌دلیل موقعیت این برجستگی، آن‌ها را به شفق قطبی تشبیه کرده؛ زیرا آن‌ها در حدود 60 تا 70 درجه عرض جغرافیایی روی خورشید به دور قطب‌ها می‌چرخند. در یکی از پست‌های ناسا نوشته شده:

«به‌جای شفق قطبی، بیضی‌های خورشید با صفحات رقصنده‌ای از پلاسما پر شده است.»

در ماه‌های گذشته و با نزدیک‌شدن به زمان اوج فعالیت خورشید، اتفاقات جالبی ثبت شده. تقریباً در هر دهه، قطب‌های مغناطیس خو‌رشید برعکس می‌شوند که این موضوع باعث خرابی میدان‌های مغناطیس آن منطقه و انفجارهایی در سراسر ستاره می‌شود. در آن دوره، احتمال وقوع رویدادهای خورشید‌ی قابل‌توجه بیشتر است.

دانشمندان فقط برای دیدن این سازه‌های زیبا به خور‌شید نگاه نمی‌کنند؛ چرا که رویدادهای خورشیدی می‌توانند خطر بزرگی برای سیاره ما باشند. هر یک از این رویدادهای خور‌شیدی بزرگ، می‌توانند امواجی از انرژی را آزاد کنند که از خور‌شید به فضا سرازیر می‌شوند. دانشمندان قبلاً هشدار داده بودند که اگر این به‌اصطلاح طوفان‌های خو‌رشیدی به‌سمت زمین نشانه بروند و به‌درستی مدیریت نشوند، می‌توانند به شبکه‌های برق و سایر زیرساخت‌ها آسیب بزنند.

انتهای پیام
منبع : دیجیاتو
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما