برگزاری مسابقات ربوکاپ با حضور صنعتی‌ها

اقتصاد ۱۰۰ - معاون فناوری و نوآوری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به جزئیات برگزاری هفدهمین دوره مسابقه روبوکاپ آزاد ایران که از ۲ تا ۸ اردیبهشت سال جاری برگزار می‌شود، گفت: نکته‌ای که همواره مغفول واقع می‌شود و فناوران نمی‌توانند انتفاع لازم را از دستاوردهای فناورانه خود ببرند، آن است که کسانی که متولی کار هستند، در کنار تیم‌های فناور قرار نمی‌گیرند؛ از این رو در هفدهمین دوره از این رقابت‌ها، کارگروهی برای پیگیری حضور بخش صنعت تشکیل شده است.

برگزاری مسابقات ربوکاپ با حضور صنعتی‌ها

به گزارش گروه دانش و فناوری به نقل از ایسنا، دکتر داود ثمری، دبیر هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران با بیان اینکه در فروردین ماه امسال هفدهمین دوره مسابقات ربوکاپ ایران با میزبانی واحد علوم و تحقیقات برگزار می‌شود، افزود: این رقابت با مشارکت باشگاه پژوهشگران جوان و کمیته ملی ربوکاپ با شعار "یادگیری، آینده درخشان" در دو بخش دانشجویی و دانش‌آموزی خواهد بود.

وی هدف از برگزاری این رقابت علمی را شناسایی نخبگان رباتیک کشور ذکر کرد و ادامه داد: ما امیدواریم این رویداد را به بخش‌های صنعتی کشور پیوند بزنیم و از این طریق، ربات‌های ساخته شده را وارد صنعت کنیم تا صنعت بتواند از مزایای این ربات‌ها در بهبود عملکرد، منتفع شود.

ثمری با اشاره به بخش دانش‌آموزی هفدهمین دوره مسابقات ربوکاپ با تاکید بر اینکه مدارس سما نیز حضور جدی در این رویداد خواهند داشت، اظهار کرد: در سال گذشته اولین رویداد ربوکاپ را بعد از شیوع کرنا برگزار کردیم و از لحاظ کمیت، تعداد تیم‌های شرکت کننده در این رقابت زیاد نبودند، ولی امسال پیش‌بینی‌ می‌شود که ۳ برابر تعداد تیم‌های حاضر در شانزدهمین دوره، در این رقابت حضور یابند.

معاون فناوری و نوآوری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد برگزاری وبینارهای علمی و کارگاه‌های آموزشی را از دیگر بخش‌های جنبی این رویداد نام برد و یادآور شد: در این کارگاه‌ها، مشارکت کنندگان با مباحث نوین هوش مصنوعی و رباتیک آشنا خواهند شد.

وی سه کمیته اجرایی، پشتیبانی اطلاع‌رسانی و فنی را از ساختارهای هفدهمین دوره مسابقات ربوکاپ ذکر کرد و گفت: این ساختار در قالب دبیرخانه مسابقه ربوکاپ، این رقابت را هدایت می‌کند.

جزئیاتی از برگزاری رقابت

دبیر هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران با اشاره به پراکنش استانی تیم‌های حاضر در این رقابت، خاطر نشان کرد: تیم‌های ثبت‌نام شده تنها مختص به استان تهران نبوده، بلکه از سایر استان‌ها نیز تیم‌هایی برای حضور در این رقابت، اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی اضافه کرد: بخش صنعت کشور در صورتی که از توانمندی‌های ارائه شده در این رقابت به خوبی بهره برداری کند، قطعا هم ماندگاری فناوران در کشور بیشتر خواهد شد و هم آنها اطمینان حاصل می‌کنند که از آنها حمایت می‌شود و به کاهش مهاجرت‌های فناوران از کشور کمک می‌کند.

ثمری، زمان برگزاری هفدهمین دوره مسابقه ربوکاپ را ۲ تا ۸ اردیبهشت ماه سال جاری ذکر کرد و یادآور شد: تیم‌های این رقابت، یک روز قبل (اول اردیبهشت ماه) ستاپ را انجام خواهند داد و اختتامیه  این رقابت در روز ۸ اردیبهشت ماه با معرفی برگزیدگان همراه خواهد شد.

تلاش برای حضور صنعتگران در رقابت رباتیکی

معاون فناوری و نوآوری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه در این دوره تلاش خواهد شد از تیم‌ها حمایت شود، توضیح داد: این حمایت به‌ویژه در بخش دانشجویی از نوع ایجاد ارتباط میان صنعتگران با فناوران است تا این رویداد از حالت مسابقه خارج شود و ربات‌های ساخته شده در صنعت کاربردی شوند؛ چرا که این تیم‌ها برای رفع چالش‌های ربات‌های خود و همچنین توسعه آنها نیازمند حمایت دانشگاه و صنعت هستند.

وی یادآور شد: بر این اساس ما در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اعلام کرده‌ایم که تیم‌های برگزیده این مسابقات که تمایل به تبدیل تیم‌ خود به یک استارت‌آپ و شرکت دانش‌بنیان را دارند، می‌توانند در فضایی که در مرکز رشد این دانشگاه ایجاد کرده‌ایم، مستقر شوند.

ثمری با اشاره به وضعیت برگزاری این رقابت از اولین دوره تا هفدهمین دوره آن با تاکید بر اینکه این رویداد هر ساله پیشرفت خوبی داشته است، اظهار کرد: در گذشته ربوکاپ تنها برای "مسابقه" بوده است، ولی در حال حاضر این رقابت به منظور ارائه ربات‌هایی با قابلیت تجاری‌سازی است.

به گفته وی، تاکنون ربات‌هایی از این رقابت در چرخه تجاری‌سازی قرار گرفته‌اند و بسیاری از تیم‌های حاضر در آن، تبدیل به شرکت شده‌اند.

دبیر هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران، افزود: بر این اساس در مرکز رشد واحد علوم و تحقیقات، ۱۰ شرکت از ۱۱۵ شرکتی که در این مرکز مشغول به فعالیت هستند، در حوزه رباتیک و هوش مصنوعی هستند، ضمن آنکه ما در سال گذشته (۱۴۰۱) مجوز راه‌اندازی سرای نوآوری سیستم‌های هوشمند و فناوری‌های نرم را از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد دریافت کردیم.

ثمری خاطر نشان کرد: این سرا می‌تواند محل مناسبی برای استقرار تیم‌های فعال در حوزه‌های هوش مصنوعی و رباتیک باشد.

صنعتی‌سازی ربات‌های ایرانی

معاون فناوری و نوآوری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد در خصوص تجاری و صنعتی‌سازی ربات‌های ساخته شده از سوی فناوران، گفت: نمونه آن خودروی برقی ساخته شده از سوی محققان دانشگاه آزاد واحد قزوین است. این فناوران مشقت‌های زیادی را متحمل شدند تا بتوانند این خودرو را به چرخه تولید برسانند، ضمن آنکه سختی‌های فراوانی را برای شماره‌گذاری این خودرو متحمل شدند.

وی خودروی دانشگاه آزاد واحد قزوین را خودروی برقی بین ماشین و خودرو توصیف کرد و گفت: در نهایت این خودرو شماره‌گذاری شد، ولی نکته‌ای که همواره مغفول واقع می‌شود و فناوران نمی‌توانند انتفاع لازم را از دستاوردهای فناورانه خود ببرند، آن است که کسانی که متولی کار هستند در کنار تیم‌های فناور قرار نمی‌گیرند.

ثمری اضافه کرد: به عنوان نمونه در حال حاضر تکنولوژی ساخت خودروی برقی در کشور کسب شده و انتظار می‌رود خودروسازان بزرگ کشور از آن حمایت کنند.

وی افزود: بر اساس مقاله‌ای که در یکی از ژورنال‌ها منتشر شده بود، در مدت ۱۰ تا ۱۵ سال آینده خودروی معمولی نخواهیم داشت و پمپ بنزین‌ها جای خود را به ایستگاه‌های شارژ الکتریکی نداد. ما دانش فنی ساخت این خودرو را در دانشگاه آزاد به دست آوردیم و برای ارتباط با صنعت، وضعیت مناسبی نداریم که خودروسازان در کنار دانشگاه قرار گیرند و در بازارسازی کمک کنند.

معاون فناوری و نوآوری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد تاکید کرد: بر همین اساس است که بسیاری از ربات‌های ساخته شده در مقیاس کوچک باقی می‌مانند و در مرحله  صنعتی‌سازی، علی‌رغم آنکه قانون بسیار مترقی حمایت از جهش تولید دانش‌بنیان مصوب شده است، از تیم‌ها حمایتی صورت نمی‌گیرد.

ثمری اضافه کرد: بر همین اساس است که ما تلاش داریم تا این مسابقات را با حضور صنعتگران برگزار کنیم. اگر بتوانیم طرح بازاریابی را با بخش‌های صنعتی هم‌راستا کنیم، قطعا ربات‌ها، کاربرد صنعتی خواهند یافت.

به گفته وی حضور بخش صنعت در شانزدهمین دوره کم‌رنگ بود و در جلسه دبیرخانه ربوکاپ، مصوب شد کارگروهی برای پیگیری جدی حضور صنایع کشور در این رقابت تشکیل شود.

به گزارش ایسنا، ثبت‌نام در هفدهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران تا ۲۰ فروردین ماه ادامه دارد و رقابت‌های این رویداد از ۲ تا ۸ ازدیبهشت ماه سال جاری خواهد بود.

انتهای پیام

منبع : ايسنا
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما