کارهایی که آیفون می تواند انجام دهد و گوشی های اندرویدی نمی توانند

اقتصاد ۱۰۰ - آیا از قابلیت‌های منحصربه‌فرد آیفون که گوشی های اندرویدی از آن‌ها بی‌بهره‌اند مطلعید؟ در اینجا سعی داریم به معرفی مختصر این قابلیت‌ها بپردازیم.

کارهایی که آیفون می تواند انجام دهد و گوشی های اندرویدی نمی توانند

به گزارش گروه دانش و فناوری به نقل از گجت نیوز، اگر قصد خرید یک گوشی هوشمند داشته باشید، احتمالا اصلی‌ترین سئوال برای شما این است که آیفون خریداری کنید یا یک گوشی اندرویدی!

نگرش کلی بر این است که آیفون ضمن در اختیار داشتن دوربین بسیار باکیفیت، قادر است بدون دستکاری در هیچ‌یک از قابلیت‌ها و تنظیمات، عملکردی ایده‌آل را ارائه دهد. از سوی دیگر، اندروید بیشتر مناسب کاربرانی است که به تغییر تنظیمات دستگاه خود علاقه‌مند بوده و تمایل به بهینه‌سازی عملکرد دستگاه دارند.

در سال‌های اخیر، گپ بین دستگاه‌های مختلف کاهش فراوانی یافته است؛ به‌طوری‌که اپل به‌طور مکرر در حال افزودن قابلیت‌های جدید و جذاب به آیفون است. این در حالی‌ست که برخی گوشی‌سازان اندرویدی مثل سامسونگ هم به روش‌های مختلف در حال قفل کردن بوت لودر هستند تا دسترسی به برخی تنظیمات دستگاه را ببندند.

مهم‌ترین مزیت آیفون بر گوشی های اندرویدی، کنترل کامل بر سخت افزار و نرم افزار است؛ به‌گونه‌ای که اپل توانسته یک اکوسیستم بی‌نقص را برای کاربران دستگاه‌های مختلفش فراهم کند که نمونه آن هرگز در میان دستگاه‌های اندرویدی قابل مشاهده نیست.

از سوی دیگر البته گوشی‌های اندرویدی نیز با افزودن قابلیت‌های جدید و جذاب به محصولاتشان توانسته‌اند در برخی موارد عرصه را بر اپل تنگ کرده و رقابتی جدی را تشکیل دهند. در عین حال آیفون بعضا قابلیت‌هایی را ارائه می‌دهد که به هیچ عنوان در گوشی‌های اندرویدی قابل دسترسی نیستند. در ادامه در گجت نیوز به بررسی برخی از این قابلیت‌های منحصربه‌فرد خواهیم پرداخت.

قابلیت‌های انحصاری آیفون که در گوشی های اندرویدی یافت نمی‌شوند

ارسال پیام از طریق iMessage

ارسال پیام iMessage

سیستم ارسال پیام iMessage که امکان ارسال پیام‌ها از طریق اینترنت را در اختیار کاربران دستگاه‌های مختلف اپل قرار می‌دهد، یکی از بزرگ‌ترین حسرت‌های دنیای اندروید به‌شمار می‌رود!

کاربری فوق‌العاده این پیام‌رسان در تمامی دستگاه‌های اپل اعم از آیفون، آیپد، مک یا هر دستگاه دیگر مجهز به اپل آیدی در کنار پشتیبانی از قابلیت‌های جذابی مثل پاسخگویی (Reply) و پین کردن پیام و فیلتر کردن آن‌ها، شرکت کردن در چت‌های گروهی، ارسال یادداشت‌های دست‌نویس، ارسال پول، اشتراک‌گذاری موقعیت با سایرین و انجام بازی‌های مختلف با دوستان، iMessage را به اپلیکیشنی کاملا سرآمد در مقایسه با سایر رقبا تبدیل کرده است.

استفاده از دوربین آیفون به‌عنوان وبکم

آیفون گوشی اندرویدی

سال‌هاست که کاربران مک یا ویندوز می‌توانند از گوشی های اندرویدی خود به‌عنوان دوربین‌های وبکم استفاده کنند. در این خصوص، اپلیکیشن‌هایی مثل DroidCam یا Camo قادرند با برقراری اتصال بین گوشی و لپ تاپ، گوشی اندرویدی را به یک وبکم تبدیل کنند.

در عین حال نصب و کاربری بسیاری از این اپلیکیشن‌ها پیچیده بوده و بعضا برای استفاده از آن‌ها در ویدیوکنفرانس‌ها نیاز به خرید یک آپگرید پولی وجود دارد.

با انتشار نسخه macOS Ventura و iOS 16، کاربران آیفون نیازی به استفاده از اپلیکیشن‌های شخص ثالث وبکم نخواهند داشت؛ چرا که قابلیت Continuity Camera به‌خوبی قادر است آیفون را به یک وبکم قابل برای مک بوک یا کامپیوترهای مک تبدیل کند.

راه‌اندازی Continuity Camera به ساده‌ترین شکل ممکن انجام شده و تنها به یک اپل آیدی واحد روی کامپیوتر و آیفون نیاز دارد. این قابلیت همچنین اخیرا به ویژگی Desk View هم مجهز شده که با استفاده از دوربین فوق عریض نمایی از چهره فرد و میز کار را نشان می‌دهد.

ویدیو چت با فیس تایم

فیس تایم

ادغام عمیق فیس تایم با سیستم عامل iOS باعث شده که برقراری تماس‌های ویدیویی بین دستگاه‌های مختلف اپل یک سر و گردن بالاتر از رقبای اندرویدی نظیر Google Meet یا Duo یا حتی اپلیکیشن‌های شخص ثالث مثل واتساپ یا اسکایپ قرار دهد.

فیس تایم را باید پادشاه اپلیکیشن‌های برقراری تماس‌های ویدیویی دانست. با وجود این، اپل می‌تواند به‌سادگی و با انتشار نسخه ویندوزی یا اندرویدی آن، نرخ استفاده از این اپلیکیشن را با رشدی انفجاری روبه‌رو کند.

بد نیست بدانید که در حال حاضر حدودا 1.5 میلیارد دستگاه آیفون در دنیا وجود دارد که چیزی بیش از 21 درصد جمعیت دنیاست. به این ترتیب تصور کنید اگر اپل تصمیم بگیرد از FaceTime در اندروید یا ویندوز هم بهره ببرد، میزان استفاده از آن با چه رشدی در مقایسه با امروز روبه‌رو خواهد شد!

استفاده از SharePlay برای تماشای اشتراکی ویدیو

قابلیت SharePlay اپل

اپلیکیشن‌های بسیاری هستند که قادرند مثل فیس تایم امکان برقراری تماس ویدیویی بین افراد را فراهم کنند. با وجود این، کمتر برنامه‌ای از قابلیتی مشابه با SharePlay برخوردار است و همین امر، مزیتی بزرگ برای آیفون ها در برابر گوشی های اندرویدی به‌شمار می‌رود.

به کمک قابلیت SharePlay، تمامی افرادی که در یک چت ویدیویی شرکت کرده‌اند، می‌توانند به‌طور همزمان به تماشای سریال، فیلم یا دیگر محتواهای چندرسانه‌ای پرداخته یا حتی به‌طور همزمان به نرمش و ورزش گروهی بپردازند!

این قابلیت در ابتدا تنها روی فیس تایم قابل استفاده بود. با وجود این امروزه دامنه اپلیکیشن‌هایی که از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند افزایش چشمگیری یافته است. البته گوگل در این زمینه همکاری‌هایی را با سامسونگ انجام داده است که ماحصل آن‌ها قابلیت Live Sharing بوده است. با وجود این، Live Sharing اصلا قابل قیاس با SharePlay نبوده و ایرادهای ریز و درشت متعددی دارد.

به اشتراک گذاشتن موزیک‌های Lossless با AirPlay 2

موزیک Lossless

هم گوشی های اندرویدی و هم آیفون از قابلیت به اشتراک گذاشتن ویدیو با نمایشگر یا تلویزیون پشتیبانی می‌کنند. این قابلیت‌ها در iOS و اندروید به‌ترتیب AirPlay و Google Cast نام دارند.

هر دو اپلیکیشن مورد بحث عملکرد تقریبا یکسانی دارند؛ بنابراین ممکن است گمان کنید سازوکار آن‌ها مشابه یکدیگر است! با این حال در عمل چنین نیست و اشتراک‌گذاری محتوا در این دو پلتفرم از روش‌های کاملا متفاوتی انجام می‌پذیرند.

در این میان، AirPlay 2 اپل دو قابلیت جذاب دارد که آن را بالاتر از رقیب اندرویدی‌اش قرار می‌دهد. نخستین مورد، امکان به اشتراک گذاشتن فایل‌های صوتی بدون افت (Lossless) بوده و دیگری امکان افزودن فایل‌های صوتی به یک پلی‌لیست توسط تمامی افرادی است که در یک مکان حاضر بوده و به یک سیستم متصل هستند!

عرضه سریع‌تر و بهتر آپدیت‌های نرم افزاری

آپدیت نرم افزاری آیفون

با وجود این که حدود ۱.۵ میلیارد دستگاه آیفون در سرتاسر دنیا وجود دارد، اما تنوع مدل‌های این گوشی بسیار کمتر از دستگاه‌های اندرویدی است. به همین جهت عرضه آپدیت برای این گوشی‌ها بسیار ساده‌تر از گوشی‌های اندرویدی است.

به‌عنوان مثال، جدیدترین نسخه از سیستم عامل اپل، یعنی iOS 16 تنها برای هشت نسخه از گوشی های اپل منتشر شده است. به این ترتیب، این کمپانی قادر است خیلی راحت‌تر بروزرسانی‌های نرم افزاری و امنیتی را برای سیستم عامل خود عرضه کند.

از سوی دیگر گوشی سازان اندرویدی نظیر سامسونگ، شیائومی یا وان پلاس، هریک محصولات متنوعی را روانه بازار کرده‌اند که عرضه آپدیت برای هر یک، فرآیندی دشوار به‌شمار می‌رود!

در این میان البته وضعیت گوشی‌های پیکسل، به دلیل کنترل کامل گوگل روی نرم افزار و سخت افزار آن‌ها، در مقایسه با سایر اندرویدی‌ها بهتر است. با این حال اگر کل دنیای اندروید را در نظر بگیریم، عرضه آپدیت برای آن‌ها در مقایسه با گوشی‌های اپل کندتر و سخت‌تر است.

امنیت بالاتر

آیفون گوشی اندرویدی

آیفون های اپل در ازای قیمت بالاتری که دارند، سطح امنیت بیشتری را در مقایسه با گوشی‌های اندروید ارائه می‌دهند و در این زمینه بسیار جلوتر از رقبای خود هستند. کاربران آیفون قادر به نصب اپلیکیشن‌ها از منابع نامعلوم نیستند و تمامی اپلیکیشن‌های حاضر در اپ استور با سخت‌گیری تمام مورد بررسی قرار می‌گیرند.

از طرف دیگر، آپدیت‌های امنیتی آیفون نیز در فواصل زمانی کوتاه‌تری منتشر می‌شوند تا خبری از بدافزارها و سایر اپلیکیشن‌های مخرب نظیر آن‌چه در اندرویدی‌ها شاهدش هستیم، نباشد.

همچنین محدودیت‌های بیشتر کاربران آیفون در برخورداری از برخی قابلیت‌ها و ویژگی‌های iOS باعث امنیت بسیار بیشتر این دستگاه‌ها شده و ماهیت بسته iOS نیز دسترسی هکرها به رخنه‌های امنیتی احتمالی در آیفون‌ها را محدودتر می‌کند.

به این ترتیب، اگر به دنبال دستیابی به امنیت بیشتر در گوشی خود هستید، احتمالا باید به فکر خرید یک آیفون باشید.

حذف پس‌زمینه تصاویر با تنها یک ضربه!

آیفون گوشی اندرویدی

پردازنده‌های بسیار قدرتمند آیفون‌های جدید باعث شده که قابلیت‌هایی منحصربه‌فرد و جذاب به‌واسطه استفاده از هوش مصنوعی در اختیار کاربران آن‌ها قرار گیرد. بخش بزرگی از این قابلیت‌ها به پردازش تصویر و ویرایش هوشمندانه آن‌ها مرتبط است.

استفاده از هوش مصنوعی در تصویربرداری و ویرایش تصاویر البته تنها مختص اپل نیست و رقبای اندرویدی این کمپانی نیز به پیشرفت‌های خوبی در این زمینه دست یافته‌اند. با وجود این، آنچه آیفون را به محصولی سرتر از گوشی های اندرویدی رقیب تبدیل می‌کند، دو ویژگی Live Text و Visual Lookup است!

قابلیت Live Text امکان استخراج متن از تصاویر و فایل‌های ویدیویی را در اختیار کاربران آیفون قرار می‌دهد. از سوی دیگر، قابلیت جدید و جذاب دیگر آیفون‌ها در بخش پردازش هوش مصنوعی، امکان جدا کردن سوژه‌ی یک عکس از پس‌زمینه و استفاده از آن در اپلیکیشن‌های متعدد است.

برای استفاده از این کار لازم است روی یک تصویر ضربه زده و انگشت خود را روی سوژه‌ای که قصد کپی کردنش دارید، فشار دهید. در صورت انجام موفقیت‌آمیز این کار، تصاویر از پس‌زمینه‌اش جدا شده و می‌توان به‌راحتی از آن در سایر اپلیکیشن‌ها استفاده کرد.

صفحه نمایش همیشه روشن رنگی

صفحه نمایش همیشه روشن iPhone

پایان‌بخش لیست قابلیت‌های منحصربه‌فرد آیفون نیز امکان استفاده از رنگ‌های مختلف در صفحه نمایش همیشه روشن است که نمونه آن در دنیای گوشی‌های اندرویدی مشاهده نشده است.

نوکیا نخستین برندی بود که صفحه نمایش همیشه روشن را در گوشی افسانه‌ای N70 خود تعبیه کرد. با وجود این، نخستین دستگاه اندرویدی که به صفحه نمایش همیشه روشن مجهز بود نصیب موتورولا و گوشی Moto X می‌شود.

در عین حال، اپل موفق شد در جدیدترین نسل از پرچمدارانش، آیفون ۱۴ پرو و پرو مکس، این قابلیت را به سطحی کاملا جدید ارتقا دهد. در این گوشی‌ها، صفحه نمایش همیشه روشن به‌جای نمایش اطلاعاتی اعم از ساعت یا تاریخ در پس‌زمینه‌ای کاملا تاریک، کل لاک اسکرین دستگاه را به‌صورت تمام‌رنگی به نمایش درآورده و حتی ابزارک‌های لاک اسکرین را نیز به تصویر می‌کشد!

نمایش صفحه نمایش همیشه روشن رنگی به کمک پانل‌های LTPO این گوشی‌ها امکان‌پذیر شده که قادرند نرخ رفرش را تا یک هرتز پایین ببرند تا مصرف باتری همچنان پایین باقی بماند.

انتهای پیام

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما