محققان مدعی ساخت واکسن سرطان شدند
اقتصاد ۱۰۰ - - مؤسسه بینالمللی نانوفناوری دانشگاه نورثوسترن مدعی طراحی واکسنهایی کارآمد برای درمان سرطان است. به گفته محققان این موسسه با یک دستکاری ساده در ساختار واکسنهای غیرکارآمد فعلی، میتوان روش درمانی مؤثری برای انواع مختلف سرطان ارائه کرد.
به گزارش گروه دانش و فناوری به نقل از ایرنا، چاد میرکین (Chad Mirkin)، مدیر مؤسسه بینالمللی نانوفناوری دانشگاه نورثوسترن، با راهاندازی استارتاپ فلشپوینت تراپی درصدد است فناوری توسعه یافته در این مؤسسه را به عنوان ابزاری انقلابی برای مبارزه با سرطان عرضه کند. فناوری ایمونوتراپی این استارتاپ، مبتنی بر تحریک سلولهای «T» برای حمله به تومورهای سرطانی کار میکند. برای این منظور، محققان با تغییری ساده در ساختار واکسنها، اثرگذاری آنها را چندین برابر میکنند.
در این تغییر که میرکین آن را تحت عنوان «واکسنشناسی منطقی» معرفی کرده، محل دو جزء اصلی واکسن یعنی مواد کمکی (adjuvants) و آنتیژنها (antigens) کنترل شده و به این وسیله کارآیی واکسن بهبود مییابد.
میرکین که در سال ۲۰۲۰ میلادی در فهرست ۵۰ فناور برتر معرفی شده توسط «Crain» قرار داشته و در سال ۲۰۰۱ نیز در فهرست ۴۰ فرد زیر ۴۰ سال اثرگذار (۴۰ Under ۴۰ Class) قرار گرفت، در خصوص این فناوری میگوید: از لحاظ تاریخی واکسنهای سرطان مؤثر نبودهاند، زیرا ساختار آنها به درستی طراحی نشده بود و این در حالی است که در تولید سایر داروها، به طراحی ساختارها دقت زیادی میشود. واکسنهای موجود، به سادگی آنتیژنهایی که سیستم ایمنی را هدف قرار میدهند و همچنین مواد کمکی (ادجوانتها) را که محرکهایی برای افزایش اثربخشی آنتیژن هستند، با هم ترکیب کرده و امیدوارند که به خوبی کار کنند که تاکنون محقق نشده است اما با طراحی ساختار مناسب، واکسنهای سرطان را میتوان از حالت غیرکارآمد به یک روش درمانی سازنده تبدیل کرد و این بسیار هیجانانگیز است.
میشل تپلنسکی (Michelle Teplensky)، دانشجوی سابق فوق دکتری نورثوسترن و یکی از بنیانگذاران فلشپوینت تراپی که در حال حاضر استادیار دانشگاه بوستون نیز هست، در این خصوص می گوید: در مخلوط واکسنهای موجود، یک سلول ایمنی ممکن است ۵۰ آنتیژن و یک ادجوانت یا یک آنتیژن و ۵۰ ادجوانت را انتخاب کند. این در حالی است که باید نسبت بهینهای از هر یک وجود داشته باشد تا اثربخشی واکسن به حداکثر برسد. همچنین اسیدهای نوکلئیک کروی اختراع و توسعه یافته توسط ما، به محققان این امکان را میدهد که دقیقاً تعداد آنتیژنها و ادجوانتهایی را که به سلولها تحویل داده میشوند، مشخص کرده و کنترل نحوه ارائه اجزای واکسن و سرعت پردازش آنها را امکانپذیر سازد. دادهها نشان میدهند که رویکرد فلشپوینت تراپی برای ایجاد ساختار واکسن سرطان در مقایسه با واکسنهایی که به روشهای مرسومتر ساخته شدهاند، مؤثرتر بوده است.
این فناوری نتیجه چندین سال تحقیق و مطالعات بوده که برای آنها ۱۰ پتنت نیز ثبت شده است. میرکین و همکارانش امیدوارند که این واکسنها را تا سال آینده در آزمایشهای بالینی مورد استفاده قرار دهند.
آدام مارگولین (Adam Margolin)، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران فلشپوینت تراپی نیز در این خصوص می گوید: در حال جمعآوری یک بودجه اولیه برای ساخت خط تولید سه واکسن سرطان هستیم و در ابتدا سرطان دهانه رحم را هدف قرار میدهیم.
ارسال نظر