تلویزیون بدون قاب چه برتریهایی دارد
اقتصاد ۱۰۰ -تمایل به طراحی، ساخت و خرید تلویزیون بدون قاب در سالهای گذشته بهطرز چشمگیری افزایش یافته است اما عامل این محبوبیت چیست و چرا این تمایل همچنان ادامه دارد.

به گزارش گروه دانش و فناوری به نقل ازدیجی کالامگ ،تلویزیون، به عنوان یک رسانهی اطلاعاتی، از زمان اختراع خود در حدود ۱۰۰ سال پیش، برای همگام شدن با پیشرفتهای دورههای مختلف، تغییرات زیادی در ظاهر و عملکرد خود داشته است.
در دنیای امروز هم با پیشرفت فناوری و رفتن به سمت طراحی بدون مرز، «فریملس» (Frameless) یا بدون قاب بودن هم به یک مُد برای تلویزیون و سایر لوازم الکترونیکی تبدیل شده است. اما اینکه چرا طراحی بدون فریم اینقدر محبوب است و چه مزایایی دارد، موضوعی است که در این مطلب به آن میپردازیم.
طراحی بدون قاب، از کل صفحه برای نمایش تصویر استفاده میکند و حاشیهی بسیار کمی دارد که به شما امکان میدهد به جای موارد اضافی در طراحی، روی اطلاعات نمایش داده شده تمرکز کنید. در حقیقت در این طراحی قاب، که مرز میان صفحه نمایش و محیط اطراف است، به حداقل رسیده است.
توسعهی تلویزیونهای صفحه تخت نقش پررنگی در طراحی دستگاههای بدون قاب داشته است. به این دلیل که برخلاف تلویزیونهای قبلی که از لولههای پرتوی کاتدی (CRT) استفاده میکردند، نمایشگر LCD امروزی تخت است و از کریستال های مایع برای روشن و خاموش کردن الکترونیکی پیکسلهای صفحه نمایش استفاده میکند.
تلویزیونهای مدرن امروزی هم از نور پسزمینهی ساخته شده توسط دیودهای نوری (LED) استفاده میکنند. در نتیجه این فناوریهای تازه، نیاز به قابهایی که در تلویزیونهای قدیمی کاربرد داشتند را از بین برده است.
طراحی بدون قاب، واقعا در بیشتر موارد زیباتر از طراحی دارای قاب است. این سبک، نه تنها میتواند با انواع چیدمان اتاق سازگاری داشته باشد، بلکه استایل اتاق را هم ارتقا میدهد. اگر میهمانان بدانند که در اتاق شما یک تلویزیون بدون قاب وجود دارد، بدون شک سلیقهی شما را تحسین خواهند کرد.
مردم مشتاق چیزهای زیبا هستند و تلویزیون فریملس هم درست مانند یک گوشی هوشمند، در حقیقت نشاندهندهی نوعی زیبایی بر پایهی محصولات فناورمحور است. تلفنهای همراه قبلا حجیم بودند، اما اکنون همه به دنبال سبک و باریک شدن هستند. بهطور مشابه، همین امر برای قاب تلویزیون هم صادق است که به سمت نازک و باریک شدن پیش میرود.

حرکت به سمت باریکتر شدن قاب، نیاز به استفاده از مواد بیشتر در ساخت تلویزیون را هم از بین میبرد و از وزن آن میکاهد. بدین ترتیب امکان قرارگیری تلویزیون در نقاط مختلف خانه و اداره، ازجمله نصب آن مانند یک قاب عکس مدرن روی دیوار وجود دارد.
با تلویزیونهای بدون قاب حس تجربهی تصویر تقویت میشود و نوعی غوطهوری را همراه دارد. به دلیل باریک شدن قاب یا حتی پنهان بودن آن، کاربران احساس خواهند کرد که صفحهی تلویزیون هنگام تماشای آن بزرگتر میشود.
البته این احساس ظاهری است اما بزرگنمایی بصری باز هم باعث میشود تا تجربهی کاربر هنگام استفاده از تلویزیون افزایش یابد. اگر یک نواز در اطراف صفحه نمایش وجود داشته باشد، هرگز چندان خوشایند بهنظر نمیرسد. بنابراین طراحی بدون قاب میتواند تجربهی شما را به حداکثر برساند.
گرایش به سمت ساخت تلویزیونهای بدون قاب با پیشرفت فناوری نمایشگرهای تخت ممکن شد و فرصتی را فراهم کرد که طراحی تلویزیونها با سلیقهی روز مردم هماهنگتر باشد. تلویزیونهای بدون قاب علاوه بر ظاهر خوب و جلوهی بهروزی که دارند، باعث تمرکز روی تصویر میشوند و تجربهای همهجانبه از آنچه در حال پخش است، ارائه میدهند.
به همین دلیل، هم تمایل شرکتها ازجمله غولهای فناوری مانند سامسونگ و الجی به این سمت رفته است و هم گرایش مردم به خرید این محصولات با توجه به طراحی مدرن و امکان هماهنگی بهتر با انواع دکوراسیون بیشتر شده است.
انتهای پیام