ایران در حال ساخت ماهواره برای پیشبینی زلزله است
اقتصاد ۱۰۰ - رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران از ساخت ماهوارهای پیشرفته برای پیشبینی زلزله خبر داد.

به گزارش گروه دانش و فناوری به نقل ازسخت افزار مگ ،رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران اعلام میکند ماهوارهای با نام «آیات» توسط دانشمندان ایرانی در حال ساخت است که توانایی پیشبینی زلزله را دارد. دکتر حسین زمانیان، در نشست مدیران حقوقی دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری که صبح 23 بهمن ماه در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار شده بود، بیان کرد این سازمان، برای اولین بار به حوزه فعالیتهای ماهوارهای راه پیدا میکند.
در راستای توسعه ماهواره پیشبینی زلزله «آیات»، زمانیان علیرغم اشاره به دشوار بودن پیشبینی زمان زلزله، اعلام کرد با حمایت وزیر علوم کشور، کارهای علمی که منجر به حل مشکلات میشوند، بهزودی شکوفا خواهند شد.
او تایید کرد متخصصان این سازمان ماهوارهای با نام «مصباح» را تولید کردند. این سازمان قرار است دامنه فعالیتهای خود در ساخت ماهواره را گسترش دهد. زمانیان پیرامون یکی دیگر از دستاوردهای سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران سخن گفت. او اعلام کرد این سازمان با کمک گروه هلال احمر ایران، قصد بومیسازی دستگاه دیالیز «فرزنیوس» ساخت کشور آلمان را دارد. سازمان مزبور پس از 5 نسل دستگاه دیالیز به دنبال این است که دستگاه دیالیزی پرتابل بسازد تا دیگر نیازی به حضور بیماران در بیمارستان و مراکز درمانی نباشد.
زمانیان در ادامه پیرامون اجرایی شدن دو طرح علمی و فناوری در آینده نزدیک صحبت کرد. طرح اول مربوط به جشنواره خوارزمی میشود که شاخه جدیدی با عنوان «فناوری و نوآوری» به آن اضافه خواهد شد. این جشنواره در تاریخ 9 اسفند برگزار میشود. طرح دوم نیز مربوط به احداث پارک علم و فناوری بینالمللی جمهوری اسلامی است. این پارک میتواند به محل تبادلات علمی کشور تبدیل شود.
دکتر حسین زمانیان در مورد آینده جایگاه سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران گفت:
ما شورای حکیمان را تشکیل دادهایم که 23 طرح کلان و مسئلهمحور در این شورا مورد بحث قرار گرفتهاند تا با انجام آنها بتوانیم آینده پژوهشی کشور را مدیریت کنیم. مسیر و امتداد پژوهشهای کشور و پژوهشهای مسئلهمحور را تا سال 2050 تخمین زدهایم. بررسیها حاکی از آن است که رفع تغییرات اقلیمی در مرکز توجه قرار گرفته است. ما با توجه به معیارهای جهانی، یک نقشه علمی تعریف خواهیم کرد.
انتهای پیام