به ۱۰ دلیل خرید کامپیوتر دسکتاپ به لپ‌تاپ اولویت دارد

اقتصاد ۱۰۰ - لپتاپ و کامپیوتر دسکتاپ هر دو جزء دستگاه‌هایی به شمار می‌روند که به طور روزمره میلیون‌ها انسان مشغول کار با آنها هستند. با وجود این‌که هر دستگاه ایرادات و نقاط قوت خاص خود را دارد، در این یادداشت به ۱۰ نکته می‌پردازیم که دلیلی بر بهتر بودن دسکتاپ نسبت به لپتاپ به شمار می‌روند.

به ۱۰ دلیل خرید کامپیوتر دسکتاپ به لپ‌تاپ اولویت دارد

به گزارش گروه دانش و فناوری به نقل از دیجی مگ، اگر قصد دارید یک کامپیوتر دسکتاپ بخرید، احتمالا این سوال را از خود می‌پرسید که آیا خریداری یک کامپیوتر دسکتاپ بهتر است یا خرید یک لپتاپ؟ به طور کلی، دسکتاپ‌ها قدرت بیشتری را با صرف هزینه‌ی پایین‌تر نسبت به لپتاپ ارائه می‌دهد اما لپتاپ‌ها تقریبا عملکرد مشابهی را در پکیج کوچکتری از خود نشان می‌دهند. اگر برای شما قابلیت حمل و نقل اهمیت جدی دارد، قطع به یقین خرید لپتاپ یک انتخاب معقولانه‌تر به نظر می‌رسد. با این حال، جدا از این مسئله، رایانه‌های شخصی دسکتاپ از ۱۰ جنبه بهتر از لپتاپ‌ها حتی محصولات بالا رده محسوب می‌شوند که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

۱. دسکتاپ قدرت بیشتری دارد

کامپیوتر دسکتاپ

اگر برای شما قدرت سخت‌افزاری به شدت اهمیت دارد، خرید دسکتاپ برای شما انتخاب بهتری است. با وجود این‌که لپتاپ‌ها در حال حاضر از نظر قدرت سخت افزاری به شدت پیشرفت کرده‌اند، همچنان محدودیت‌هایی برای قطعات سخت افزاری مخصوص به لپتاپ وجود دارد. سازنده‌‌ها مجبور هستند برای لپتاپ، قطعات در ابعاد کوچکتر بسازند. در حال حاضر اگر بخواهید یک لپتاپ را در حد یک دسکتاپ بالا رده پیدا کنید، باید هزینه‌ی بسیار سرسام‌آوری را برای خرید لپتاپ خرج کنید.

با این تفاسیر، این‌که دقیقا چه انتظاری از سیستم کامپیوتری دارید مشخص می‌کند که آیا رایانه‌ی شخصی به کار شما می‌آید یا لپتاپ. اگر کار شما با کامپیوتر صرفا وب‌گردی، تماشای ویدیو و انجام کارهای روتین با نرم‌افزارهایی مثل مایکروسافت آفیس است، خرید یک لپتاپ میان‌رده هم می‌تواند برای شما یک خرید ایده‌آل باشد.

۲. دسکتاپ‌ها هزینه‌ی کمتری دارند

به طور یک قاعده‌ی کلی، از گذشته تا به حال قیمت کامپیوتر دسکتاپ نسبت به لپتاپ‌ها ارزان‌تر بوده است. برای مثال، شما می‌توانید به جای خرید یک لپتاپ میان‌رده، با همان بودجه یک کامپیوتر با قدرت سخت افزاری به مراتب قوی‌تر را خریداری کنید. اگر بودجه‌ی خرید برای شما محدودیت خاصی ندارد، خرید لپتاپ و دسکتاپ هم طبیعتا برای شما حداقل در این زمینه تفاوت نباید داشته باشد.

۳. قابلیت ارتقای راحت‌تر قطعات در کامپیوتر دسکتاپ

لپتاپ‌ها جزء ابزاری هستند که می‌توان به راحتی آنها را از یک مکان به مکانی دیگر منتقل کرد اما یک ایراد اساسی بدی که لپتاپ‌ها دارند در عدم قابلیت ارتقای قطعات آنها است. اگر شما بخواهید یک سیستم کامپیوتر دسکتاپ را ارتقا دهید، این کار در صورت موجود بودن بودجه به راحتی قابل انجام است. شما صرفا نیاز دارید تا کیس کامپیوتر را باز کرده و سپس قطعه‌ی جدیدی که به تازگی آن را خریداری کرده‌اید را به جای قطعه‌ی قدیمی روی مادربرد نصب کنید. از آن سو، در لپتاپ‌ها همه چیز به صورت فشرده در کنار یکدیگر جای‌گذاری شده‌اند. به همین دلیل در ارتقای قطعات لپتاپ با محدودیت‌های چشمگیری روبه‌رو هستیم. از طرفی حتی اگر بتوان چند قطعه را در لپتاپ ارتقا داد، نصب قطعات جدید، نسبت به قطعات کامپیوتر سخت‌تر و چالش برانگیزتر خواهد بود و بهتر است کارشناس‌هایی این کار را انجام دهند که توسط خودِ شرکت گارانتیِ لپتاپ از قبل تایید شده‌اند.

۴. تعمیر دسکتاپ‌ها آسان‌تر است

دسکتاپ

اگر لپتاپ خراب شود، تعمیر کردن آن مکافات است اما خرابی کامپیوترهای دسکتاپ با فرایندهای به نسبت ساده‌تری تعمیر می‌شوند. گاهی اوقات هم ممکن است خرابی دسکتاپ به دلیل مشکل پیرامون یک یا چند کابل باشد و حتی یک کاربر ساده با کنجکاوی می‌تواند مشکل را یافته و برای حل کردن آن اقدام کند. از آن سو، خرابی لپتاپ از آنجایی‌که درون یک محفظه‌ی پلمپ شده رخ می‌دهد، کاربر می‌بایست لپتاپ را برای شرکت گارانتی فرستاده تا پس از بررسی و باز کردن پنل اصلی دستگاه، مشکل را برطرف کند. این پروسه، هم زمان‌بر است و هم چالش‌های متعددی را به دنبال دارد.

۵. می‌توان دسکتاپ را به طور مداوم روشن گذاشت

یکی از مزیت‌های بسیار کاربردی و خوبِ کامپیوتر دسکتاپ این است که می‌توان دستگاه‌ها را برای مدت زمان طولانی روشن نگه داشت. این قابلیت بیشتر به درد کاربرانی می‌خورد که برنامه‌هایی را در طول شب اجرا کرده و مجبور هستند برای چند ساعت کامپیوتر را روشن نگه داشته تا برنامه‌های مذکور، وظیفه‌ی محول شده را به صورت تمام و کمال انجام دهند. شما می‌توانید با لپتاپ هم چنین کارهایی را انجام داده و دستگاه را از شب تا روز مدام روشن نگه دارید اما خطر آسیب به سخت افزار لپتاپ با این رفتار به صورت مداوم وجود دارد. مهم‌ترین ریسک احتمالی، گرمایی است که به طور مداوم در داخل محفظه‌ی لپتاپ ایجاد می‌شود.

۶. به سرقت بردن دسکتاپ سخت‌تر است

از آنجایی‌ که لپتاپ‌ها را می‌توان به راحتی با دست حمل کرد، بنابراین به سرقت بردن لپتاپ‌ها به مراتب آسان‌تر از دسکتاپ‌هایی است که هم تجهیزات زیاد و هم وزن بسیار بیشتری نسبت به لپتاپ دارند. البته با نصب برنامه‌های مختلف و ضد سرقت می‌توان کاری کرد تا در صورت وقوع چنین حادثه‌ی ناگوار، بتوان لپتاپ را رهگیری و سارق را پیدا کرد. با این حال، به طور کلی ریسک دزدیده شدن لپتاپ‌ها بیشتر از کامپیوتر دسکتاپ محسوب می‌شود. اگر قرار است مدام در اماکن عمومی با لپتاپ ظاهر شوید باید حسابی حواستان به امنیت خودتان باشد.

۷. دسکتاپ‌ها صدای کمتری را تولید می‌کنند

لپتاپ‌ها، به خصوص محصولات نسل جدید که از پردازنده و کارت گرافیک‌های بسیار قوی بهره می‌برند، گرمای زیادی را تولید کرده و به همین دلیل فن‌‌های لپتاپ هم با دور فن زیادی روشن می‌شوند تا این گرما به بیرون از لپتاپ هدایت شود. علت صدای بسیار زیاد برخی از لپتاپ‌ها معمولا به این علت است. در کامپیوتر دسکتاپ خبری از این ماجرا نیست و به دلیل وجود یک سیستم خنک‌کننده‌ی قوی در داخل کیس، صدای کمتری به گوش کاربر خواهد رسید. از طرفی از آنجایی که در کیس کامپیوتر معمولا فضای به نسبت زیادی برای نصب قطعات وجود دارد، دمای مادربرد و قطعات داخل کیس خیلی سریع افزایش نمی‌یابد. همچنین باید به این نکته هم اشاره کرد که سازنده‌ها مجبور هستند بر اساس مقدار فضایی که در لپتاپ وجود دارد، اندازه‌ی فن را تعیین کنند. قطع به یقین اگر اندازه‌ی فن کوچک‌تر از حالت معمول باشد، این قطعه باید با میزان دور بیشتری چرخیده تا گرما را به درستی از لپتاپ خارج کند. مقدار دور بیشتر هم مساوی است با صدای بیشتر.

۸. دسکتاپ‌ها پورت‌های بیشتری دارند

کامپیوتر دسکتاپ از تعداد متنوعی از پورت‌ها برخوردار بوده و این مسئله به کاربر اجازه می‌دهد تا ابزارهای مختلف زیادی را به سیستم کامپیوتری متصل کند. اگر یک پورت خاص هم در رایانه‌ی شخصی موجود نباشد، می‌توان به طریقی این پورت را نصب کرد. از آن سو، لپتاپ‌ها انعطاف زیادی از بابت پورت‌ها ندارند. به دلیل محدودیت در فضا، همیشه محدودیت‌هایی برای در نظر گرفتن تعداد پورت‌های لپتاپ وجود دارد. اگر مدام نیاز دارید تا وسایل جانبی را به لپتاپ متصل کنید، با مشکل روبه‌رو خواهید شد. هر چند، با خرید هاب‌های USB می‌تواند این معضل را تا حدی برطرف کنید. البته در هنگام کار با هاب‌های اتصالی، سرعت نقل و انتقال اطلاعات تا حدود به‌سزایی کاهش پیدا می‌کند.

۹. دسکتاپ‌ها صفحات بزرگتری دارند

صفحات لپتاپ در طول سال‌های اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی را داشته است. در حال حاضر لپتاپ‌ با صفحات ۱۷ اینچی یک محصول بسیار رایج در بازار است و تعداد پیکسل‌های بسیار زیادی را می‌توان در پنل‌ صفحه نمایش بسیاری از لپتاپ‌ها مشاهده کرد. با این وجود، لپتاپ‌ها هنوز نمی‌توانند با صفحه نمایش مانیتورهای رایانه‌های شخصی خانگی رقابت کنند.

صفحه نمایش کامپیوتر دسکتاپ معمولا از ۲۰ اینچ شروع شده و حتی صفحه نمایش‌های بالای ۳۰ اینچ را هم می‌توان در سطح بازار با مبلغ بسیار هنگفتی پیدا کرد. اگر دلتان می‌خواهد یک صفحه نمایش بزرگ مثل کامپیوتر دسکتاپ برای کار با لپتاپ داشته باشید، شما مجبور هستید تا یک مانیتور خارجی را خریداری کرده و به لپتاپ متصل کنید. با این‌که در این حالت از یک صفحه نمایش با اندازه‌ی بزرگ برخوردار شده‌اید، شما علنا نمی‌توانید به همین راحتی و به سادگی به صورت روزمره لپتاپ و مانیتور را با خود حمل کرده و به مکان دیگری ببرید. از طرفی دیگر، علاوه بر خرید یک لپتاپ، باید بودجه‌ای را برای خرید یک مانیتور جداگانه اختصاص دهید.

۱۰. شما می‌توانید سیستم دسکتاپ خود را ببندید

این موضوع کاملا بدیهی است که لپتاپ‌ها یک سری مشخصات به صورت کارخانه‌ای داشته و شما باید برای مدت زمان بسیار طولانی با همین تنظیمات به امورات خود با لپتاپ بپردازید. با این‌که در لپتاپ‌های جدید می‌توان چند قطعه، نظیر SSD و رم را ارتقا دهید، همچنان لپتاپ‌ها محدودیت‌های خاص خود را از بابت ارتقا و استفاده از قطعات متنوع نسبت به دسکتاپ دارند.

در بحث رایانه‌های شخصی این مسئله کاملا متفاوت است. شما می‌توانید همه قطعات را خودتان انتخاب کرده و روی مادربرد سوار کنید. قطع به یقین هر اندازه بودجه‌ی بیشتری برای بستن یک سیستم کامپیوتری در نظر بگیرید، سیستم قوی‌تری خواهید داشت. از طرفی دیگر، اگر بعد از چند سال دلتان می‌خواهد برای مثال کارت گرافیک را ارتقا دهید، این کار به راحتی آب خوردن قابل انجام خواهد بود. بنابراین، لپتاپ‌ها از جنبه‌ی شخصی‌سازی هنوز در حد و اندازه‌ی دسکتاپ‌ها محسوب نمی‌شوند.

دسکتاپ‌ها؛ قوی‌تر و مقرون به صرفه‌تر از لپتاپ‌ها

همان‌طور که در ابتدای یادداشت به این موضوع اشاره کرده‌ایم، لپتاپ‌ها به شدت قابل حمل و نقل هستند و برای بسیاری از افراد که مدام باید سیستم کامپیوتری خود را از یک محل به محل دیگری ببرند، خرید لپتاپ قطع به یقین انتخاب بهتری است. اگر شما به یک سیستم کامپیوتر نیاز دارید که کارهای سنگین را به راحتی انجام داده و قرار است این سیستم در یک محل باقی بماند، خرید یک رایانه‌ی شخصی خانگی می‌تواند گزینه‌ی بهتری تلقی شود.

اگر بودجه‌ی محدودی در اختیارتان قرار دارد، بر اساس نیازهای خود بهتر است تصمیم بگیرید آیا لپتاپ برای کار شما بهتر است یا یک کامپیوتر خانگی. حتما این مسئله را مد نظر قرار دهید که آیا پس از چند سال شما مجبور خواهید شد به فکر ارتقا سیستم خود بیفتید یا خیر؛ چراکه همان‌طور که قبلا به آن اشاره کرده‌ایم، ارتقای کامپیوتر خانگی به مراتب آسان‌تر و مقرون به صرفه‌تر از لپتاپ است.

 
منبع : دیجی مگ
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما