تگ هوشمند چگونه به مدیریت وسایل کمک میکند
اقتصاد ۱۰۰ -ردیابهای هوشمند کوچک یا به اصطلاح پرکاربرد امروزی، تگهای هوشمند، مانند اپل ایرتگ و سامسونگ گلکسی اسمارتتگ به شما کمک میکنند تا بدون تلاش زیاد، چمدان، کیف پول، وسایل شخصی و حتی حیوانات خانگی خود را پیدا کنید.
به گزارش گروه دانش و فناوری به نقل ازدیجی کالامگ ،تگهای هوشمند در حقیقت زیرمجموعهی دستهی بزرگتری از مکانیابهای همراه محسوب میشوند. این مکانیابهای همراه، معروف به «کلیدیاب» (Keyfinder) میتوانند مبتنی بر صدا، امواج رادیویی، همتا به همتا و بر اساس بلوتوث کمانرژی (BLE) باشند.
تا کنون شرکتهای گوناگونی به ساخت تگهای هوشمند روی آوردهاند و قطعا در نام بردن از شاخصترین آنها باید به ایرتگ اپل، گلکسی اسمارتتگ سامسونگ و تایل تگ اشاره کرد. با توجه به اندازهی کوچک این گجتها، میتوان آنها را به یک جاکلیدی آویزان یا به هر یک از اشیائی که باید ردیابی شوند، متصل کرد و بدین ترتیب از آن برای ردیابی تقریبا هر چیزی بهره گرفت.
طبق اعلام MakeUseOf، ردیابهای بلوتوث در داخل خانه و مکانهای نزدیک بهترین عملکرد را دارند. اما برخی از آنها حتی بدون استفاده از اینترنت میتوانند به شما کمک کنند تا اشیاء را در فاصلهی ۸۰ متری پیدا کنید. یا فراتر از چنین فاصلهای، برنامه باز هم آخرین مکان ثبت شدهی دستگاه را نمایش میدهد.
ردیابهای هوشمند مانند اپل ایرتگ و تایل تگ، از «بلوتوث کمانرژی» (BLE) معروف به بلوتوث نسخهی ۴.۰ برای برقراری ارتباط با گوشی هوشمند مالک دستگاه استفاده میکنند. علاوه بر این نمونههای جدیدتر سیگنالهای بلوتوثی را هم ارسال میکنند که هر گوشی هوشمند نزدیک، و نه الزاما فقط گوشی مالک ردیاب هوشمند، میتواند آن را دریافت کند.
به نوشتهی Android Authority تلفنهای هوشمند نزدیک، مکان تگ شما را در فضای ابری بارگذاری میکنند و به شما امکان میدهند تا از هر جای دنیا، آخرین مکان ثبت شدهی تگ هوشمند را ببینید. اپل این شبکه را «فایند مای» (Find My) نامگذاری کرده است، در حالی که سامسونگ شبکهی مشابهی به نام «گلکسی فایند» (Galaxy Find) دارد.
با وجود اینکه بلوتوث برای چنین ایدهای و اعلام مکان تقریبی تگ به اندازهی کافی خوب کار میکند، وقتی در چند متری آن هستید امکان اعلام مکان دقیقتر را ندارد. به همین دلیل، تعداد انگشتشماری از تگها ازجمله اپل ایرتگ، هماکنون از فناوری باند فرکانسی فراپهن (Ultra-Wideband) یا UWB هم پشتیبانی میکنند.
بهطور خلاصه UWB یک پروتکل ارتباطی بیسیم با بُرد کوتاه است که در کنار استانداردهای موجود مانند Wi-Fi، بلوتوث و NFC کاربرد دارد. اما تفاوت فناوری UWB نسبت به دیگر پروتکلها این است که امکان ردیابی دقیق مکان تا چند سانتیمتر را فراهم میسازد. بدین ترتیب تلفن شما تا زمانی که در محدودهی امواج UWB قرار داشته باشید، به معنای واقعی کلمه شما را به مکان دقیق برچسب هوشمند هدایت میکند.
گوشیهای هوشمند پرچمدار مدرن، از جمله آیفون ۱۴، پیکسل ۷ پرو، و سری گلکسی S22، از فناوری UWB پشتیبانی میکنند. دربارهی شاخصترین تگهای هوشمند فعلی در بازار با پشتیبانی از UWB میتوان به اپل ایرتگ و گلکسی اسمارتتگ پلاس سامسونگ اشاره کرد.
با این حال حتی اگر گوشی هوشمند شما دارای UWB نیست یا یک ردیاب فقط با فناوری بلوتوث میخرید، نگران نباشید. تقریبا همهی تگهای هوشمند موجود در بازار یک بلندگوی داخلی دارند و زمانی که در نزدیکی آنها قرار داشته باشید، با پخش صدا میتوانند موقعیت دقیق خود را به شما نشان دهند.
در حالی که ایرتگهای اپل تقریبا با هر گوشی آیفون امروزی کار میکنند، بیشتر ردیابهای دیگر موجود در بازار، تنها امکان فعال شدن با برنامهی مخصوص به خود را دارند.
پس از جعبهگشایی یک تگ هوشمند جدید، ابتدا از شما خواسته میشود که آن را با حساب خود همگامسازی کنید. برای این کار معمولا تنها کافی است که تگ هوشمند را نزدیک گوشی نگه دارید و دستورالعملهای روی صفحه را دنبال کنید. سپس میتوانید مکان آن را از برنامه همراه ردیابی کنید. همانطور که در بالا اشاره شد، در صورت داشتن UWB، تلفن شما همچنین باید بتواند مکان دقیق تگ هوشمند را شناسایی کند.
با این وجود اگر در فاصلهی مناسب برای استفاده از بلوتوث یا UWB ایرتگ یا اسمارتتگ نباشید، شاید باز هم بتوانید به آخرین مکان شناختهی شده آنها دسترسی داشته باشید و اگر در یک منطقهی شلوغ و پرجمعیت باشد، شانس یافتن آن هم افزایش مییابد. در چنین شرایطی، تلفن دیگر افرادی که از کنار تگ هوشمند شما میگذرند، بهطور خودکار آن را شناسایی کرده و مکانش را در شبکههای Find My اپل و Galaxy Find سامسونگ آپلود میکنند. سپس با استفاده از برنامهی روی گوشی قادر خواهید بود به مکان آن دسترسی داشته باشید و این دادهها تنها برای شما قابل نمایش است.
باتری بیشتر تگهای هوشمند عمر متوسط ۱ تا ۲ ساله را برای کارکرد مداوم آنها فراهم میکند. این باتریها اغلب قابل تعویض هستند اما حتی در صورت غیرقابل تعویض بودن، تمدید استفاده از آنها شامل تخفیف توسط ارائهدهندگان میشود.
باتریهای قابل تعویض بسته به مدل، بین ۶ ماه تا ۲ سال عمر میکنند. پس از تمام شدن آن، میتوانید یک باتری جدید بخرید و خودتان آن را تعویض کنید. این باتریها معمولا باتریهای سکهای-شکل استاندارد هستند که به آسانی در بازار دردسترس است.
ایرتگ برای کار به شبکهی Find My اپل متکی است. هر بار که AirTag در فاصلهی مناسب از بلوتوث هر دستگاه iOS (حدود ۳ متر) قرار میگیرد، موقعیت خود را برای Find My ارسال میکند و در نتیجه مکان آن روی نقشه بهروزرسانی میشود. بنابراین اگر وسیلهی متصل به ایرتگ خود را گم کردهاید، کافی است به نقشهی Find My نگاه کنید تا موقعیت فعلی آن را ببینید. همچنین ایرتگ این قابلیت را دارد که با پخش صدا، به تشخیص مکان دقیق خود کمک کند.
اگر در منطقهی شلوغ و پرجمعیتتری زندگی کنید، نتایج مکانیابی سریعتر و دقیقتری دریافت خواهید کرد. زیرا یک منطقهی بزرگتر به معنای حضور افراد بیشتری است که از دستگاههای iOS استفاده میکنند و در نتیجه مکان ایرتگ شما بیشتر به شبکهی Find My فرستاده میشود.
با وجود همهی ویژگیهای مثبت، تحریم بودن باعث شده تا ویژگی Precision Finding این تگ هوشمند در ایران کاربردی نباشد.
انتهای پیام
ارسال نظر