شهر گمشده مصری پس از ۱۸۰۰ سال از زیر خاک بیرون آمد!

اقتصاد ۱۰۰ - باستان‌شناسان مصری می‌گویند که یک شهر گمشده از دوران امپراتوری روم را در کرانه شرقی اقصر، از دل خاک بیرون کشیدند.

شهر گمشده مصری پس از ۱۸۰۰ سال از زیر خاک بیرون آمد!

به گزارش گروه دانش و فناوری به نقل ازگجت نیوز، شهر اقصر در جنوب شرقی مصر از گنجینه‌های باستانی پرشماری میزبانی می‌کند. در تازه‌ترین مورد، باستان‌شناسان مصری یک شهر گمشده را که با قدمت ۱۸۰۰ سال در زیر خاک اقصر مدفون بود، یافتند.

به‌گفته‌ی مصطفی وزیری، رئیس شورای عالی آثار باستانی مصر؛ در این عملیات حفاری چندین ساختمان مسکونی، دو برج کبوتر (سازه‌هایی برای نگهداری کبوتر و قمری) و یک کارگاه آهنگری  کشف شد. محققان در این  کارگاه، مجموعه‌ای از ابزارها، خمره‌ها و سکه‌های مسی و برنزی رومی را پیدا کردند.

شهر گمشده مصری

در اقصر، بیشتر آثار باستانی شامل معابد و مقبره‌ها می‌شوند و کشف یک شهر مسکونی کامل در آن، اتفاق نادری است. البته در سال ۲۰۲۱ هم «شهر طلایی گمشده» با قدمت ۳۰۰۰ سال در کرانه غربی آن کشف شده بود؛ بزرگ‌ترین شهر باستانی یافته شده در مصر تا به امروز!

در سال‌های اخیر، حفاری‌های باستان‌شناسی در مصر شتاب زیادی گرفته است. از دیدگاه برخی منتقدان، این حفاری‌های شتاب‌زده با هدف کشف و به‌نمایش گذاشتن آثار باستانی برای جلب توجه رسانه‌ها انجام می‌‌گیرد و به تحقیقات سنگین آکادمیک، بی‌توجهی می‌شود.

شهر گمشده مصری

واقعیت هم این است که چنین کشف‌هایی، نقشی کلیدی در تلاش دولت برای احیای صنعت توریسم مصر ایفا می‌کنند؛ صنعت درآمدزایی که پس از ناآرامی‌های سیاسی سال‌های گذشته و همه‌گیری کرونا، زمین‌گیر شد.

هم‌اکنون این کشور ۱۰۴ میلیون نفری، از یک بحران اقتصادی شدید رنج می‌برد. هدف دولت، جذب ۳۰ میلیون گردشگر سالانه تا سال ۲۰۲۸ است؛ آن هم در حالی که پیش از کرونا، این رقم ۱۳ میلیون گردشگر بود. سهم توریسم در تولید ناخالص داخلی مصر، ۱۰ درصد و عامل ایجاد ۲ میلیون شغل است.

انتهای پیام

ارسال نظر