کانسپت آئودی Activesphere معرفی شد؛ ترکیبی از یک کوپه لوکس، شاسیبلند و پیکاپ
اقتصاد ۱۰۰ - آئودی با سری Sphere برداشت خود را از خودروهای آینده بهنمایش میگذارد و در تازه ترین مدل از محصولی بسیار جذاب پرده برداشته است.
به گزارش گروه دانش و فناوری به نقل ازدیجیاتو، آئودی با سری Sphere برداشت خود را از خودروهای آینده به نمایش میگذارد. جدیدترین عضو این سری، کانسپتی بسیار جذاب با نام Activesphere است که میتواند از یک کوپه لوکس آفرودمحور به پیکاپی برای حمل اجسام تبدیل شود! همانند اعضای پیشین، این خودروی برقی نیز به آخرین تکنولوژیها مجهز است و تصویری از محصولی فوقمدرن در آینده دور را ارائه میکند. این کانسپت 436 اسب بخار قدرت دارد و با شارژ کامل تا 600 کیلومتر مسافت را پشت سر میگذارد.
آئودی با سری Sphere برداشت خود را از خودروهای آینده به نمایش میگذارد. جدیدترین عضو این سری، کانسپتی بسیار جذاب با نام Activesphere است که میتواند از یک کوپه لوکس آفرودمحور به پیکاپی برای حمل اجسام تبدیل شود! همانند اعضای پیشین، این خودروی برقی نیز به آخرین تکنولوژیها مجهز است و تصویری از محصولی فوقمدرن در آینده دور را ارائه میکند. این کانسپت 436 اسب بخار قدرت دارد و با شارژ کامل تا 600 کیلومتر مسافت را پشت سر میگذارد.
تنظیم ارتفاع در سه حالت
فرم اتاق کانسپت آئودی Activesphere ترکیبی از مدلهای اسپرتبک و آلرود (Allroad) کمپانی است. این خودروی مفهومی خاص، ارتفاع زیادی از سطح زمین دارد و سیستم تعلیق آن از نوع بادی با کمکفنرهای تطبیقپذیر است. با اتکا به این ویژگی، راننده میتواند ارتفاع Activesphere را 40 میلیمتر افزایش دهد. در حالت استاندارد ارتفاع این خودرو از سطح زمین، مثل شاسیبلند Q5 برابر با 208 میلیمتر است. هنگام رانندگی در اتوبان، ارتفاع از این کمتر میشود و به 168 میلیمتر کاهش مییابد. روشن است که در این حالت هندلینگ و آیرودینامیک خودرو بهبود پیدا میکند.
تازهترین کانسپت ارباب حلقهها که چهارمین عضو سری Sphere است، روی رینگهای بزرگ 22 اینچی و تایرهایی با مشخصات 285/55R22 حرکت میکند. وقتی که راننده حالت رانندگی آفرود را انتخاب کند، فلاپهای موجود روی این رینگها باز میشوند تا تهویه بهشکل بهینهتری صورت پذیرد. هنگام رانندگی در جادههای آسفالت، این فلاپها بسته میشوند تا آیرودینامیک خودرو ارتقا پیدا کند. همانگونه که در تصاویر میتوانید مشاهده کنید، بخش زیادی از بدنه کانسپت آئودی Activesphere از شیشه است. علاوه بر سقف، قسمت پایینی درها نیز جنسی از شیشه دارد. جالب اینکه بخشی از جلوپنجره و صندوق جلو نیز از شیشه ساخته شده است و سرنشینان میتوانند داخل خودرو را ببینند!
چراغهای آئودی Activesphere در هر دو سمت به تکنولوژی LED مجهز هستند. در این خودروی مفهومی پیشرفته خبری از آینههای جانبی معمولی نیست و دو دوربین تصاویر اطراف خودرو را در اختیار راننده قرار میدهند. علاوهبراین، خبری از ستون B نیز نیست و درهای خودرو مثل محصولات رولزرویس خلاف جهت هم باز میشوند.
تبدیلشدن از کوپه به پیکاپ با فشار یک دکمه
شیشه عقب و پنل حاضر در بالای سپر کانسپت آئودی Activesphere متحرک هستند. این شیشه در سقف جمع میشود و فضایی مشابه با قسمت بار پیکاپها ایجاد میکند. در این حالت، پنل مذکور مثل درب کفی پیکاپ میشود و با بازشدن آن، دسترسی به فضای بار تسهیل میگردد. آئودی میگوید از این فضا میتوان برای حمل لوازمی مثل دوچرخههای برقی استفاده کرد. علاوهبراین، سقف نیز به گیرههایی مخصوص برای حمل لوازم اسکی مجهز شده است. ناگفته نماند وقتی Activesphere به پیکاپ تبدیل میشود، یک پنل مخصوص بهطور اتوماتیک فضای کابین را از قسمت بار جدا میکند.
کانسپت آئودی Activesphere و کابینی بسیار مدرن و پیشرفته
آئودی Activesphere ظرفیت حمل چهار سرنشین را دارد. این کانسپت از فناوری خودران بهره میبرد، بههمین خاطر طراحان آئودی اجزای مقابل راننده را جمعشونده طراحی کردهاند. بهبیان دیگر، با انتخاب حالت خودران، داشبورد، فرمان و پدالها جمع و کاملأ مخفی میشوند. در این حالت دریچههای سیستم تهویه مطبوع سر جای خود باقی میمانند و داشبورد نقش یک ساندبار سرتاسری را ایفا میکند.
صندلیهای کانسپت آئودی Activesphere به کنسول میانی متصل هستند و حالتی معلق دارند. طبق انتظار، ارباب حلقهها این صندلیها را به گرمکن و سردکن مجهز کرده است. کنسول میانی نیز محفظههای مخصوص سرد و گرم برای نگهداری غذاها و نوشیدنیها دارد.
با کمی دقت میتوان متوجه شد که در داخل کابین خبری از نمایشگرها و دکمههای کنترلی رایج نیست. درعوض برای هر کدام از سرنشینان یک هدست واقعیت افزوده وجود دارد که بهوسیله آن امکان مدیریت تجهیزات و یا سرگرمی سرنشینان فراهم میشود.
برای فعالسازی و مدیریت امکانات کانسپت آئودی Activesphere، کافیست چشم سرنشینان روی اطلاعاتی مخصوص متمرکز شود؛ در صورت نیاز آن@ها میتوانند از ژستهای حرکتی نیز استفاده کنند. از آنجایی که هر سرنشین هدست اختصاصی خود را دارد، همه افراد حاضر در کابین با موزیکها و فیلمهای مورد علاقه خود سرگرم خواهند شد.
مشخصات فنی کانسپت آئودی Activesphere
کانسپت Activesphere براساس پلتفرم PPE توسعه پیدا کرده. این پلتفرم مخصوص خودروهای الکتریکی است و محصول مشترک پورشه و آئودی محسوب میشود. از نظر ابعاد باید گفت جدیدترین خودروی مفهومی آئودی طولی برابر با 4.98 متر و عرضی برابر با 2.07 متر دارد. ارتفاع و فاصله محوری آن نیز به ترتیب برابر با 1.60 و 2.97 متر هستند.
انرژی کانسپت آئودی Activesphere را پک باتری 100 کیلووات ساعتی تأمین میکند. این باتری در صورت شارژ کامل، تا 600 کیلومتر مسافت دوام میآورد. آئودی میگوید بهخاطر پشتیبانی از فناوری شارژ پرسرعت 270 کیلوواتی، با 24 دقیقه اتصال به سوکتی مناسب، ظرفیت باتری از 5 به 80 درصد میرسد.
وظیفه تأمین قدرت را پیشرانه دوموتوره با 436 اسب بخار قدرت و 720 نیوتن متر گشتاور بر عهده دارد و هر چهار چرخ از نیروی پیشرانه بهرهمند هستند. در رابطه با فاکتورهایی مثل برد حرکتی، شتاب و سرعت اطلاعاتی در دست نیست.
همانند دیگر اعضای سری Sphere انتظار نمیرود این کانسپت راهی خطوط تولید شود. اما سبک طراحی، دستاوردها و تکنولوژیهای آن بهاحتمال زیاد به مدلهای تولید انبوه منتقل خواهند شد. البته نشریه اتوکار (Autocar) انگلستان با انتشار گزارشی ادعا کرده که مدیران آئودی خواهان تولید مدلی برای رقابت با نسخه برقی مرسدس بنز G کلاس هستند.
درصورت دریافت چراغ سبز، این خودروی آفرودمحور حوالی سال 2027 از راه خواهد رسید، یعنی سه سال پس از عرضه مرسدس EQG. آیا Activesphere رقیب شاسیبلند جانسخت اشتوتگارتیها خواهد شد؟
ارسال نظر