خسارت 773 میلیون دلاری اختلالات اینترنت ایران در سال 2022
دیگر میتوان با خیال راحت گفت که اختلالات شدید اینترنت، تبدیل به جزء جدانشدنی زندگی ما ایرانیان شده.
به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل از سخت افزارمگ ،کار به جایی رسیده که حتی کنکور سراسری هم تبدیل به بهانهای برای قطع اینترنت کشور عزیزمان ایران میشود! حال که سال 2022 میلای به اتمام رسیده، وبسایت «Top10VPN» به رسم هرساله گزارشی از خسارت ناشی از اختلالات اینترنت در کشورهای مختلف دنیا در سال 2022 تنظیم و منتشر کرده که متأسفانه نام کشور عزیزمان ایران جایگاه پررنگی در لیستهای آن دارد.
گزارش سالیانه وبسایت Top10VPN بخشهای آماری متنوعی دارد و به طور کلی، تأثیر اقتصادی اختلالات اینترنت را در سراسر جهان مورد بررسی قرار میدهد. منظور از اختلال اینترنت کاهش سرعت و پهنای باند، مسدود کردن پلتفرمهای خاص و حتی قطع کامل اینترنت است.
طبق این گزارش، اختلالات عمدی اینترنت در سال 2022 مجموعاً 23.8 میلیارد دلار خسارت مالی وارد کرده که نسبت به سال قبل، 323 درصد افزایش پیدا کرده است. در فهرست تفکیکی کشورهای روسیه، ایران، قزاقستان، میانمار و ازبکستان پنج کشوری هستند که در صدر زیان و خسارات مالی ناشی از اختلالات اینترنت قرار گرفتهاند.
بگذارید به صورت تفکیکی به آمار گزارش Top10VPN از خسارت اختلالات اینترنت ایران در سال 2022 میلادی بپردازیم:
طبق آمار موجود اینترنت ایران در سال 2022 به مدت 2179 ساعت به طور کامل قطع و به مدت 130 ساعت دستخوش کاهش سرعت و پهنای باند بوده است. شبکههای اجتماعی نیز به مدت 4863 ساعت از دسترس خارج بودهاند. در کل، جمع ساعات اختلال اینترنت در ایران در سال 2022 میلادی به 7172 ساعت میرسد. اختلالات اینترنت ایران قریب به 72 میلیون کاربر را تحت تأثیر قرار داده و خسارت مالی 773 میلیون دلاری وارد نموده است.
میزان استفاده ایرانیان از VPN نیز در این مدت افزایش وحشتناکی داشته است. طبق گزارش Top10VPN در بازه 21 سپتامبر تا 31 اکتبر 2022 – همان زمانی که فیلترینگ واتساپ و اینستاگرام و پس از آن کاهش شدید پهنای باند اینترنت بین الملل کلید خورد – مصرف فیلترشکن در بین کاربران ایرانی تا 3,082 درصد نسبت به مدت مشابه افزایش پیدا کرده که رقم ترسناکی است. این میزان افزایش دسترسی کاربران به VPN در کنار تمام مضرات خود، در درازمدت اثرات نامطلوبی روی سلامت ارتباط کاربران ایرانی از نظر امنیت شبکه خواهد گذاشت.
اعداد و ارقامی که از واقعیت اختلالات اینترنت ایران از شهریور امسال تاکنون منتشر میشوند بهراستی ترسناک هستند. پیش از این هم سازمان «نصر» گزارشی آماری از خسارات وارد شده به کسبوکارهای آنلاین به خاطر قطعی اینترنت منتشر کرده بود که آن هم اعداد تکاندهندهای داشت.
تا پیش از این، هرگونه اختلال روی شبکه اینترنت ایران با ملاحظات و بهانههای امنیتی توجیه میشد و علیرغم تمام تلاش برخی برای عادیانگاری، با کوچکترین التهاب در فضای داخلی کشور یک سری پلتفرم مشخص دومینووار از دسترس خارج میشدند و البته پس از بازگشت آرامش به فضای داخلی کشور، دسترسی به آنها دوباره برقرار میشد و اگر هم برقرار نمیشد، استفاده از الباقی پلتفرمها و سرویسهای بینالمللی دیگر مشکل خاصی نداشت! اما این بار با وجود بازگشت نسبی آرامش به فضای کشور، این اتفاق نیفتاده و گویا در مسیری قرار گرفتهایم که پایانی ندارد.
روزبهروز پهنای باند اینترنت بینالملل کمتر از دیروز میشود و همه منتظر هستند که شبی از همین شبها بخوابند و صبح روز بعد در تاریکی مطلق از خواب بیدار بشوند، آن هم در سال 2023 میلادی و در روزهای اوج عصر ارتباطات! اخبار عجیب این روزها مثل تعیین مجازات برای فروش فیلترشکن و صدالبته کلید خوردن اینترنت طبقاتی به ما میگویند که آن روز از همیشه نزدیکتر است. عمیقاً امیدواریم که آن روز سیاه هیچ وقت نیاید و دستاندرکاران، کمی زودتر در این روند تجدیدنظر کنند و این چرخه منحوس همینجا شکسته بشود؛ البته با این روند دیری خواهد گذشت که کسبوکارهای بزرگتری مجبور بشوند فضای کسبوکار دیجیتال کشور را ترک کنند و همین حالا هم بسیار دیر است.
ارسال نظر