نتیجهای برخلاف ادعای مایکروسافت: ویندوز 11 هنوز چندان سریعتر از ویندوز 10 نیست
مایکروسافت در سال 2021 با تکیه بر معماری هیبریدی نسل دوازدهم پردازندههای اینتل اعلام کرد که ویندوز 11 بهینهسازی شده است تا عملکرد بهتری در اجرای عملیاتها داشته باشد. اما حالا بررسی ویندوز 10 و 11 روی پردازنده نسل سیزدهم اینتل نشان میدهد که اگر این عملکرد بدتر نشده باشد، چندان بهتر هم نشده است.
به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰و به نقل از دیجیاتو، وبسایت PCWorld اخیراً بهسراغ بررسی ویندوز 11 22H2 و ویندوز 10 22H2 روی پردازنده رپتور لیک-اس Core i9-13900K رفته است. این پردازنده هم مثل نسل دوازدهم از همان معماری هیبریدی بهره میبرد و باید همان عملکرد ادعاشده توسط مایکروسافت را به نمایش بگذارد.
بنچمارکهای مقایسهای ویندوز 11 و 10
اگرچه نسخه جدید ویندوز در موارد اندکی قویتر عمل میکند، اما در خیلی از سناریوها عملکرد این دو سیستمعامل تفاوت خاصی با یکدیگر ندارد و در برخی موارد ویندوز 10 از نسخه جدید بهتر است. در ادامه میتوانید بنچمارک مقایسهای این دو سیستمعامل در زمینه ویرایش تصویر و ویدیو در PugetBench و UL Procyon را ببینید:
مقایسه بعدی در بحث CPU در بنچمارک Cinebench (رندرینگ)، Nero Score، برچسبگذاری روی تصاویر با هوش مصنوعی و عملکرد کدک AVC (H.264) را نشان میدهد. همچنین میتوانید بنچمارک Handbrake را ببینید که عملکرد تبدیل یا رمزگذاری ویدیوها را آزمایش میکند:
در ادامه آزمایش مرورگر کروم 107، بنچمارک Procyon Office و تست Bapco Crossmark Enterprise دیده میشود:
پیسیورلد در آخر چند تست گیمینگ هم انجام داده که نتایج آن در هر دو سیستمعامل تقریباً یکسان است. البته Counter-Strike: Global Offensive در ویندوز 11 نرخ فریم بیشتری را در اختیار شما قرار میدهد، چون بهصورت تکرشتهای کار میکند:
درمجموع بهنظر میرسد که ویندوز 11 پیشرفت چندان بزرگی نسبت به ویندوز 10 محسوب نمیشود و نتوانسته است به تمام پتانسیلهای خود دست پیدا کند. البته میتوان انتظار داشت که مایکروسافت این سیستمعامل را در آینده بهینهتر کند و درنهایت کاربران بیشتری را به آپگرید به این نسخه سوق دهد.
ارسال نظر