ترمیم نقص مادرزادی قلب نوزاد با تزریق سلول‌های بنیادی

پزشکان به دنبال تلاش خود برای ترمیم نقص مادرزادی قلب نوزاد توانستند با تزریق سلول‌های بنیادی این مشکل را درمان کرده و از آن در آینده نیز استفاده خواهند کرد.

ترمیم نقص مادرزادی قلب نوزاد با تزریق سلول‌های بنیادی

به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل از تکراتو، بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC) و خدمات بهداشت ملی بریتانیا، نقص مادرزادی قلب به عنوان یکی از شایع‌ترین انواع نقص مادرزادی شناخته می‌شود که حدود یک درصد از کودکان متولدشده در ایالات متحده و بریتانیا دچار آن هستند. پزشکان در‌حال حاضر مشغول به توسعه یک نسخه اصلاح‌شده از درمان با سلول‌های بنیادی هستند تا قلب کودکانی که با این نقص مادرزادی به دنیا می‌آیند را در آینده ترمیم کنند.

در همین راستا، نوزادی که با نقص قلبی متولد شده بود، به‌عنوان اولین فرد در جهان پس از عمل جراحی، جهت ترمیم نقص مادرزادی قلب نوزاد به او سلول‌های بنیادی تزریق شد. این پسر «فینلی» نام داشته، اکنون 2 سال سن دارد. فینلی با یک نقص مادرزادی به نام «جابه‌جایی شریان‌های بزرگ» پا به این دنیا گذاشت، این نقص در واقع به این معنی است که موقعیت دو شریان اصلی او که قرار بود خون را از قلبش خارج کنند، جابه‌جا شده است.

ترمیم نقص مادرزادی قلب نوزاد با تزریق سلول‌های بنیادی

بر اساس گزارش LiveScience، چهار روز پس از تولد فینلی، او به منظور بازگرداندن شریان‌هایش به موقعیت طبیعی خود، تحت عمل جراحی قلب باز قرار گرفت. اما پس از گذشت 12 ساعت از عمل او، عوارض عمل در او نمایان شد و با بدتر‌شدن عملکرد قلبش، او در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان مداوم قرار گرفت. پس از هفته‌ها مراقبت، سرانجام دکتر «ماسیمو کاپوتو»، استاد جراحی قلب در دانشکده پزشکی بریستول، تزریق مستقیم سلول‌های بنیادی به قلب را برای ترمیم نقص مادرزادی قلب نوزاد به والدین فینلی پیشنهاد کرد.

گفتنی است که کاپوتو در دانشگاه بریستول، در پی ساخت یک «گچ سلول بنیاد» یا تکه‌هایی حاوی سلول‌های بنیادی اهدایی بوده که می‌توان آن را در هنگام جراحی به قلب دوخت. برخلاف تکه‌های مصنوعی استاندارد یا دریچه‌های قلب جایگزین، از نظر تئوری، با بزرگ‌تر شدن کودک، این تکه‌ها نیازی به تعویض نیز نخواهند داشت.

ترمیم نقص مادرزادی قلب نوزاد با تزریق سلول‌های بنیادی

دکتر ماسیمو کاپوتو و فینلی

«ملیسا هاد»، مادر این نوزاد در این مورد بیان کرد:

«در عرض دو هفته پس از درمان با سلول‌های بنیادی، ما متوجه تغییری در فینلی شدیم. او برای اولین‌بار زمانی که تنها شش‌ماهه بود، با دستگاه که هنوز به او کمک می‌کند تا شب‌ها نفس بکشد، به خانه آمد. نمی‌دانیم آینده چگونه خواهد بود، اما از اینکه زندگی فینلی پس از درمان با سلول‌های بنیادی تغییر کرد، بسیار سپاسگزاریم، زیرا او اکنون فرصتی برای زندگی دارد».

به هر حال دانشمندان با انجام آزمایش‌هایی ثابت کردند که گچ‌ها در حیوانات خطری نداشته و با کمک بنیاد قلب بریتانیا، کاپوتو قصد دارد طی دو سال آینده آزمایش‌های بالینی آن را روی افراد انجام دهد. البته فینلی هنوز این گچ‌ها را دریافت نکرده است.

 

 

منبع : تکراتو
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما