یخچالهای طبیعی گرینلند 100 برابر سریعتر از پیشبینیها در حال ذوب شدن هستند
دانشمندان براساس یک مدل جدید به این نتیجه رسیدهاند که یخچالهای گرینلند نسبت به پیشبینیهای قبلی 100 برابر سریعتر در حال ذوب شدن هستند.
به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل از دیجیاتو، براساس مدل جدیدی که تعامل منحصربهفرد بین یخ و آب در آبدرههای جزیره را ردیابی میکند، یخچالهای طبیعی گرینلند، 100 برابر سریعتر از چیزی که در گذشته محاسبه شده بود، در حال ذوب شدن هستند.
در گذشته، دانشمندان برای ردیابی سرعت ذوب یخها از مدلهای توسعهیافته در قطب جنوب استفاده میکردند که در آنها زبانهای یخبندان بر بالای آب دریا شناور میشوند. حالا دانشمندان برای درک دقیق این موضوع، از مدل ریاضی جدیدی استفاده کردهاند.
«کرستین شولز»، نویسنده اصلی این مطالعه و محقق موسسه مهندسی محاسبات و علوم اودن دانشگاه تگزاس در آستین در بیانیهای گفت:
«برای چندین سال، مردم از مدل نرخ ذوب یخچالهای شناور قطب جنوبی استفاده میکردند و آن را در جبهههای یخچال عمودی گرینلند پیاده میکردند. اما شواهد بیشتر و بیشتری وجود دارد که نشان میدهد رویکرد سنتی نرخ ذوب بسیار پایینی در جبهههای یخچال عمودی گرینلند ایجاد میکند.»
بررسی سرعت ذوب شدن یخچالهای گرینلند
در تلاش دیگری، محققان به رهبری «ربکا جکسون»، اقیانوس شناس فیزیکی دانشگاه راتگرز، از قایقهای رباتیک برای نزدیک شدن به صخرههای یخی خطرناک و اندازه گیری آنها استفاده کردند. آنها این کار را در یخچال LeConte آلاسکا و همچنین منطقه Kangerlussuup Sermia گرینلند انجام دادهاند. اندازهگیریهای جکسون نشان میدهد که مدلهای مبتنی بر قطب جنوب، ذوب یخهای قطب شمال را دستکم گرفتهاند. برای مثال، یخچال LeConte به اندازه 100 برابر سریعتر از پیشبینیهای انجام شده توسط مدلهای قبلی در حال ناپدید شدن است.
در ماموریت دیگری به رهبری دانشمندان دانشگاه تگزاس در آستین، قرار است زیرساختهای رباتیک به سمت سه یخچال طبیعی گرینلند غربی فرستاده شوند.
مدل جدید از آخرین دادههای مأموریتهای نزدیک به یخبندان همراه با درک واقعیتری از نحوه تأثیر جنبههای شیبدار و صخرهمانند یخچالها بر ریزش یخ استفاده میکند. نتایج آن نیز با یافتههای جکسون مطابقت دارد و نشان میدهد که ذوب یخها 100 برابر بیشتر از مدلهای قدیمی پیشبینی شده است.
ارسال نظر