تست ادرار برای شناسایی سرطان کبد ابداع شد
محققان نشانگر زیستی کشف کرده اند که با ردیابی آن در ادرار می توان نوع خاصی از سرطان کبد را در بدن شناسایی کرد.
به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل از خبرگزاری مهر،
امروزه تشخیص سرطان به طور معمول با جراحی، اسکن اولترا ساوند یا تست خون انجام می شود. تمام این روش ها تهاجمی هستند و فرد باید به بیمارستان مراجعه کند.
اما این روند احتمالاً به زودی تغییر کند زیرا گروهی از محققان موسسه تحقیق سرطان «یو. کی بیتسون» واقع در اسکاتلند یک نشانگر زیستی کشف کردند که با بررسی آن در تست ادرار می توان سرطان کبد را ردیابی کرد.
ساوریو تاردیتو محقق ارشد این پژوهش می گوید: پیش بینی می شود تعداد افراد مبتلا به سرطان کبد افزایش یابد و به همین دلیل نیاز به ابزارهای جدیدی داریم تا این بیماری را سریع تر ردیابی و درمان کنیم. ما از کشف این متابولیت تازه که قبلاً در پستانداران رصد نشده بود، بسیار هیجان زده هستیم. این نشانگر کاندیدای مناسبی برای تست های تشخیصی است زیرا با نوع خاصی از سرطان کبد مرتبط است و به راحتی در ادرار ردیابی می شود. همچنین احتمالاً بتوان از این نشانگر زیستی برای رصد رشد تومورها نیز استفاده کرد.
تاردیتو در ادامه افزود: محققان تصمیم دارند پژوهش های بیشتری درباره آن انجام دهند که متابولیت در چه مرحله از سرطان کبد ظهور می کند و تشخیص دهند تست ادار با چه سرعت و درچه مرحله ای می تواند بیماری را تشخیص دهد.
تست ادرار جدید قادر به ردیابی مولکول خاصی است که به یک نشانگر موثر سرطان کبد مرتبط است. محققان هنگامیکه روی متابولیتی به نام N-5methylglutamine تحقیق می کردند، آن را یافتند. سطح بالایی از این متابولیت در موش های مبتلا به نوع خاصی از تومور سرطان کبد ظاهر شده بود.
هرچند در حال حاضر هیچ تست اداری برای تشخیص سرطان وجود ندارد هرچند تست های جایگزین دیگری در حال توسعه هستند.
ارسال نظر