یک میلیون کیلوگرم از جرم سیارک دیمورفورس با برخورد مأموریت DART ناسا به فضا پرتاب شد
محققان با بررسی مأموریت DART متوجه شدهاند که فضاپیمای ناسا بر اثر برخورد به سیارک دیمورفورس اجرام زیادی را به فضا پرتاب کرده است.
به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل از دیجیاتو، فضاپیمای مأموریت DART ناسا چند ماه پیش با سرعت 22,500 کیلومتر بر ساعت با موفقیت به سیارکی موسوم به «دیمورفوس» برخورد کرد. حالا تحلیل و بررسیهای بیشتر نشان داده که این برخورد چه بلایی سر این سیارک آورده و چه تغییراتی را پیرامون آن ایجاد کرده است.
محققان میگویند برخورد DART باعث تغییر حرکت سیارک دیمورفوس شده و مدار آن به دور سیارک «دیدیموس» را 33 دقیقه کوتاهتر کرده است. بهعلاوه، مشاهدات بیشتر نشان داده که دنبالهای بهطول 10 هزار کیلومتر بهدنبال این سیارک بهوجود آمده است.
خردهاجرامی که بر اثر این برخورد از سیارک جدا و به فضا پرتاب شدهاند، با نام «مواد پرتابی» شناخته میشوند. بررسی دقیق این مواد به دانشمندان نشان داده که بیش از یک میلیون کیلوگرم غبار و سنگ از این سیارک جدا شده است.
سیارک دیمورفوس دو دقیقه پس از برخورد
این یافتهها به تصویری که دانشمندان میخواهند از این برخورد بسازند، کمک میکند. محاسبات آنها حاکی از آن است که تکانه حاصل از این برخورد حدود 3.6 برابر بیشتر از حالتی بود که فضاپیما در داخل این سیارک از بین میرفت و هیچ شکلی از مواد پرتابی را ایجاد نمیکرد؛ این یعنی جداشدن همین غبار و سنگها بیشتر از خود فضاپیما در تغییردادن مسیر حرکت دیمورفوس نقش داشتهاند.
سطح سیارک دیمورفوس
مأموریت DART انسانها را برای آینده آماده میکند
پژوهشگران با درک تکانه حاصله بهتر میتوانند مأموریتهای آتی برخورد سیارکها را برنامهریزی کنند. هدف این پروژه آمادهشدن برای زمانی است که شاید برای نجات زمین از برخورد یک سیارک، مجبور باشیم مسیر حرکت آن را تغییر دهیم. مطالعات حاضر به دانشمندان کمک خواهد کرد تا فضاپیمای مناسب برای برخورد را آماده کنند و زمان لازم برای تغییر مسیر را در محاسبات خود بهدست بیاورند.
«اندی چنگ»، مدیر تیم تحقیقات DART از دانشگاه جانز هاپکینز میگوید: «انتقال تکانه یکی از مهمترین چیزهایی است که میتوانیم آن را اندازهگیری کنیم، چون این اطلاعات همان چیزی است که برای طراحی مأموریت برخورد بهمنظور منحرفکردن یک سیارک به آن نیاز داریم.»
ارسال نظر