بررسی موتورولا اج 50 اولترا ؛ موشکافی سیستم، دوربین، باتری و عملکرد
اقتصاد ۱۰۰ - در این مطلب با بررسی موتورولا اج 50 اولترا، همراه شما هستیم که یک پرچمدار تمام عیار با پردازنده قوی، دوربین باکیفیت، کیفیت تصویر عالی و باتری بزرگ است.موتورولا اج 50 اولترا یک گوشی نسبتاً عجیب است که میتوانید آن را با طراحی چرم وگان یا چوب واقعی بخرید! سایر مشخصات موتورولا اج 50 اولترا – نمایشگر، عملکرد، اسپیکرها، دوربین، باتری و شارژ – در همان سطحی قرار دارند که از یک پرچمدار انتظار میرود.
به گزارش گروه دانش و فناوری، سری جدید اج 50 شامل سه گوشی است: فیوژن (اقتصادیترین مدل)، پرو (مدل میانی) و اولترا (قدرتمندترین مدل این سری). در مجموع، موتورولا اج 50 اولترا به دلیل طراحی خاص و متفاوتش توجه بیشتری به خود جلب کرده؛ به خصوص مدل چوبی این گوشی که طراحی کم نظیری دارد.
به غیر از مشخصات ظاهری، موتورولا اج 50 اولترا مجهز به امکاناتی مثل نمایشگر 6.7 اینچی P-OLED، پردازنده پرچمدار اسنپدراگون 8s نسل 3، دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، تله فوتوی 64 مگاپیکسلی، سیستم اسپیکر قدرتمند، وای فای 7، باتری 4500 میلیآمپر ساعتی، سرعت شارژ باسیم 125 وات و بیسیم 50 وات است. این گوشی، با سیستمعامل اندروید 14 در اختیار خریداران قرار میگیرد.
موتورولا اج 50 اولترا در یک جعبه مشکی محکم در اختیار کاربران قرار میگیرد. چون بر خلاف خیلی از پرچمدارهای امروزی، لوازم داخل آن تقریباً زیاد است. در جعبه این گوشی، خود این گوشی به همراه یک آداپتور برق 125 وات با پورت USB-C، یک کابل USB-C و یک قاب محافظ نیمه شفاف محکم برای حفاظت هر چه بیشتر از گوشی قرار دارد.
بررسی موتورولا اج 50 اولترا
جدول زیر، مشخصات Motorola Edge 50 Ultra را به طور کامل نشان میدهد و در ادامه مطلب با بررسی این گوشی از زوایای مختلف همراه شما هستیم.
بررسی موتورولا اج 50 اولترا | مشخصات فنی موتورولا اج 50 اولترا |
طراحی و ساختار |
|
نمایشگر |
|
نرمافزار |
|
تراشه |
|
رم و حافظه داخلی |
|
دوربین اصلی |
|
دوربین سلفی |
|
باتری |
|
صدا |
|
شبکه و قابلیتهای اتصال |
|
سنسورها |
|
قیمت موتورولا اج 50 اولترا | حدود 1000 یورو |
بررسی موتورولا اج 50 اولترا از نظر طراحی
موتورولا اج 50 از جمله گوشیهایی است که در نگاه اول توجه شما را کاملاً به خود جلب میکند؛ چون طراحی این گوشی با رویه چرم مصنوعی یا چوبی، بلاک دوربین تخت و لبههای گرد کاملاً منحصربفرد است.
این گوشی، گواهینامه ضد آب IP68 را دارد. قسمت جلوی گوشی شبیه به بیشتر گوشیهای امروزی است. گلس نمایشگر گوشی، از نوع گوریلا گلس ویکتوس است و خود نمایشگر گوشی حاشیههایی بسیار باریک به همراه یک بریدگی کوچک برای دوربین جلو دارد.
فریم و بدنه گوشی از جنس آلومینیوم مات ساخته شده و انحناهای ظریفی دارد. این فریم در راستای طولی نسبتاً باریک است اما قسمت بالا و پایین گوشی ضخامت بیشتری دارند. وزن 197 گرمی گوشی هم که احتمالاً ناشی از به کار بردن باتری کوچکتر است، کاملاً سبک به نظر میرسد.
همانطور که قبلاً اشاره شد، این گوشی هم دو مدل چرم و چوبی دارد. چوب به کار رفته در این گوشی، چوب نوردیک نامیده میشود و قسمت پشت آن متشکل از چند لایه الیاف چوب واقعی است. روی این چوب، از یک پوشش خاص استفاده شده که بافت چوبی را حفظ میکند؛ اما در آن در برابر آب و چربی پوست حفاظت میکند تا به مرور زمان، ظاهر آن تغییر نکند. این گوشی به هیچ وجه در دست سر نمیخورد و در مجموع کاملاً محکم به نظر میرسد.
مدل چرم این گوشی هم دو رنگ خاکستری تیره و هلویی دارد. البته رنگ خاکستری این گوشی بسته به نور محیط، مشکی، خاکستری یا سبز بسیار تیره به نظر میرسد. چرم مصنوعی گوشی هم شباهت زیادی به چرم طبیعی داشته و به هیچ وجه سر نیست.
بلاک دوربین مدل چرم گوشی با گلس پوشیده شده و با یک مرز پلاستیکی بسیار باریک از قسمت چرم تفکیک شده است.
پنل P-OLED نمایشگر گوشی انحنا ندارد؛ اما گلس محافظ آن دارای انحنا است. درست بالای نمایشگر، یک خروجی بسیار ظریف قرار دارد – این خروجی که برای پخش صدای مخاطب در تماسهای تلفنی کاربرد دارد، نقش اسپیکر دوم را هم بازی میکند.
Edge 50 Ultra یک حسگر زیر نمایشگر دارد که عملکرد آن کاملاً سریع و قابل اطمینان است.
بررسی گوشی موتورولا اج 50 اولترا نشان میدهد که این گوشی در دست حس و حال خوبی دارد و نسبت ابعاد 20 به 9 آن، امکان ایجاد تجربیات وبگردی و تماشای فیلم بسیار خوب را فراهم میکند. در مجموع، ایرادی در طراحی این گوشی مشاهده نمیشود و طراحی Edge 50 اولترا کاملاً منحصربفرد، محکم و دوست داشتنی است.
بررسی موتورولا اج 50 اولترا از نظر نمایشگر
همانطور که در جدول مشخصات فنی Motorola Edge 50 Ultra مشاهده میکنید، این گوشی یک نمایشگر 6.7 اینچی P-OLED با رزولوشن 1220×2712 پیکسل، نرخ نوسازی 144 هرتز و قابلیت پشتیبانی از عمق رنگ 10 بیتی و استاندارد HDR10+ دارد.
تنها تفاوت پنل این گوشی با موتورولا اج پرو، اوج روشنایی 2800 نیت به جای 2000 نیت است. حداقل روشنایی اندازه گیری شده با نمایشگر این گوشی هم 2.5 نیت است.
بررسی موتورولا اج 50 اولترا نشان میدهد که این گوشی هم چند حالت برای تنظیم نرخ نوسازی دارد. حداکثر نرخ نوسازی تصویر در حالت Auto به 120 هرتز میرسد و وقتی از گوشی استفاده نکنید، نرخ نوسازی 60 هرتز خواهد بود. در حالت 120 هرتز، هر زمان ممکن باشد از همین نرخ استفاده میشود و در مواقع عدم استفاده، نرخ نوسازی به 60 هرتز کاهش پیدا میکند. در این حالت بر خلاف حالت خودکار، نرخ 90 هرتز وجود ندارد.
حالت 144 هرتز امکان بهرهمندی از حداکثر نرخ نوسازی پشتیبانی شده را فراهم میکند و باز هم در مواقع عدم استفاده از گوشی، نرخ نوسازی 60 هرتز خواهد بود.
نرخ نوسازی بازیها در حالت خودکار حداکثر 60 هرتز است و میتوانید این تنظیمات را برای بازی مورد نظرتان یا به طور کلی تغییر دهید.
نمایشگر موتورولا اج 50 اولترا از HDR10+ پشتیبانی میکند و استریمینگ در بعضی اپلیکیشنها (مثل یوتیوب) حداقل با کیفیت فول اچدی HDR10 انجام میشود. گواهینامه Widevine L1 هم امکان پخش محتوا را با کیفیت فول اچدی فراهم میکند.
بررسی موتورولا اج 50 اولترا از نظر نرمافزار
نقد و بررسی موتورولا اج 50 اولترا را با نگاهی به نرمافزار این گوشی ادامه میدهیم. این گوشی موتورولا، با اندروید 14 و رابط کاربری Hello UI در اختیار کاربران قرار میگیرد و 3 سال آپدیت سیستمعامل و 4 سال آپدیت امنیتی دریافت خواهد کرد.
مثل همیشه، این نسخه از نرمافزار موتورولا هم شباهت زیادی به نسخه اصلی اندروید دارد و فقط تعدادی امکانات و طراحیهای اختصاصی در آن مشاهده میشود.
موتورولا سعی کرده در این سیستمعامل با استفاده از عناصر سادهای مثل فونتهای اختصاصی، یک حس و حال متفاوت ایجاد کند. در این گوشی هم قابلیتهایی مثل والپیپرهای تولید شده توسط هوش مصنوعی، اپلیکیشن hub برای شخصی سازی، سازماندهی بهتر عناصر مختلف و توضیحات تصویری بهتر برای هر حرکت دست وجود دارد.
بررسی Motorola Edge 50 Ultra نشان داده که بعضی از قابلیتهای همیشگی موتورولا در این گوشی هم وجود دارد. اما در این نسخه، اپلیکیشن Ready For (برای اتصال گوشی به تبلت یا کامپیوتر) و Moto Connect (برای اتصال به نمایشگرهای باسیم یا بیسیم مستقل) در قالب یک اپلیکیشن جدید به نام Smart Connect با هم ترکیب شدهاند. حالا امکاناتی مثل استریمینگ، دسکتاپ موبایلی، اتصال گوشی به کامپیوتر، به اشتراک گذاری هوشمند، کلیپبورد هوشمند و غیره همگی زیر یک سقف قرار گرفتهاند.
Moto Unplugged و Family Space هم قابلیتهایی هستند که میتوانید با استفاده از آنها، دسترسی به اپلیکیشنها و قابلیتهای گوشی را محدود کنید – چه برای ریلکس شدن و استراحت کردن و چه برای محدود کردن استفاده کودکان از گوشی.
بررسی موتورولا اج 50 اولترا از نظر عملکرد
موتورولا اج 50 اولترا مجهز به چیپست اسنپدراگون 8s نسل 3 است که جزئیات آن را در جدول مشخصات فنی Motorola Edge 50 Ultra مشاهده میکنید.
بررسی Motorola Edge 50 Ultra نشان داده که این گوشی عملکرد بسیار خوبی در حد یک پرچمدار دارد. قطعاً چیپست موتورولا اج 50 اولترا در سطح اسنپدراگون 8 نسل 3 نیست، اما عملکرد این چیپست با اسنپدراگون 8 نسل 2 برابر است و اختلاف زیادی با اسنپدراگون 8 نسل 3 ندارد.
در تستهای فشار و کنترل حرارت، اج 50 اولترا برای ثبات عملکرد سیپییو به رکورد 63 درصد و برای جیپییو به رکورد 67 درصد دست پیدا کرده است. این یعنی این گوشی موتورولا چند دقیقه پس از رسیدن به اوج عملکرد، حداکثر قدرت خودش را از دست میدهد که متأسفانه چنین وضعیتی برای گوشیهای مجهز به تراشههای قوی و پیشرفته چندان عجیب نیست.
بدنه گوشی پس از 10 الی 15 دقیقه اجرای تستهای بنچمارک در حد غیر قابل تحملی داغ میشود که خوب نیست. از فریم نازک برای تخلیه حرارت استفاده شده و با اینکه این فریم از این نظر عملکرد نسبتاً خوبی دارد، اما قطعاً همه قادر به تحمل چنین گرمایی نیستند.
بررسی موتورولا اج 50 اولترا از نظر ماندگاری شارژ و باتری
ظرفیت باتری موتورولا اج 50 اولترا 4500 میلیآمپرساعت است که بین محصولات مشابه، بزرگترین محسوب نمیشود؛ اما در مجموع این گوشی ماندگاری شارژ بسیار خوبی دارد.
این گوشی در تست استفاده فعال، رکورد 12 ساعت و 56 دقیقه را ثبت کرده و در همه تستها از جمله تستهای ماندگاری شارژ برای تماس، استریمینگ، وبگردی و گیمینگ عملکرد خیلی خوبی داشته است.
Edge 50 Ultra از شارژ باسیم سریع 125 وات، شارژ بیسیم 50 وات و حتی شارژ بیسیم معکوس 10 وات پشتیبانی میکند.
در تنظیمات باتری Motorola Edge 50 Ultra گزینهای به نام Charging boost وجود دارد که در حالت پیش فرض غیرفعال بوده و باید برای دستیابی به بالاترین سرعت شارژ آن را فعال کنید.
فعال کردن این گزینه، سرعت شارژ گوشی – 81 درصد ظرف 15 دقیقه و 100 درصد ظرف 21 دقیقه – را افزایش میدهد.
بررسی موتورولا اج 50 اولترا از نظر اسپیکر و بلندی صدا
نقد و بررسی موتورولا اج 50 اولترا را با نگاهی به سیستم صوتی این گوشی ادامه میدهیم که متشکل از یک اسپیکر در پایین و یکی در بالا است. از اسپیکر بالایی که یک خروجی رو به جلو هم دارد، برای پخش صدای مخاطب در تماسها هم استفاده میشود.
این پیکربندی در تست بلندی صدا به امتیاز بسیار خوب دست پیدا کرده و کیفیت صدای عالی، با بیس عمیق، وکالهای زیبا و فرکانسهای بالای بسیار خوب دارد.
بررسی موتورولا اج 50 اولترا از نظر دوربین
در این بخش نگاهی به سیستم دوربین Motorola Edge 50 Ultra داریم که متشکل از یک دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، تله فوتوی 64 مگاپیکسلی، اولتراواید 50 مگاپیکسلی و یک دوربین سلفی 50 مگاپیکسلی است.
بررسی گوشی موتورولا اج 50 اولترا نشان داده که دوربین اصلی گوشی، در نور روز تصاویر بسیار زیبایی ثبت میکند. این تصاویر، کنتراست زیاد و رنگهایی شاداب دارند. جزئیات تصویر هم بسیار خوب است و Edge 50 Ultra بافتها را به شکل طبیعیتر از پرو به تصویر میکشد. در محیطهای باز، نویزی در تصویر مشاهده نمیشود اما در فضاهای سرپوشیده و تاریکتر، میتوان در سایهها، کمی دانه دانه شدن را مشاهده کرد.
سبک عکاسی Auto Enhance باعث شادابی بیشتر و بهتر به نظر رسیدن رنگهای مختلف از جمله سبز و قرمز میشود. در عین حال، رنگ پوست در تصاویر این گوشی کاملاً خوب به نظر میرسد.
در حالت پرتره، چند سطح زوم مختلف وجود دارد. در حالت تنظیمات 35mm، کیفیت تصویر بسیار خوب است اما تصاویر حالت 50mm جذابیت کمتری دارند.
در حالت فول رزولوشن دوربین اصلی، تغییر چشمگیری در جزئیات تصویر مشاهده نمیشود و تنها تصویری بزرگتر با حجم فایل 3 برابر خواهید داشت.
کیفیت تصاویر دوربین تله فوتوی گوشی هم خوب است. در حالت رزولوشن 16 مگاپیکسلی، جزئیات زیادی در تصویر وجود دارد اما در این حالت هم در صورت بررسی دقیقتر، دانه دانه شدن در تصویر به چشم میخورد. در حالت رزولوشن 64 مگاپیکسلی، میتوانید در بعضی شرایط جزئیات بیشتری را ثبت کنید.
تصاویر زوم 6x گوشی چندان شارپ نیستند اما جزئیات زیادی در آنها مشاهده میشود.
در حالت اولتراواید هم کیفیت تصویر بسیار خوب است و رنگها و محدوده پویا بسیار عالی به نظر میرسند. این تصاویر از نظر جزئیات کمی مصنوعیتر از دو دوربین قبلی هستند، اما این مصنوعی شدن برای یک دوربین اولتراواید چندان زیاد نیست. زاویه دید وسیع این دوربین به شما امکان میدهد که با زوایای متفاوتتر عکاسی کنید.
برای عکاسی ماکرو، از دوربین اولتراواید گوشی استفاده میشود اما برای تطبیق با میدان دید دوربین اصلی، در این تصاویر زوم دیجیتال اعمال میشود. در مجموع، تصاویر این حالت هم بسیار زیبا هستند و با وجود اینکه چندان شارپ به نظر نمیرسند، اما باز هم میتوان نمره قبولی به آنها داد.
همانطور که انتظار میرود، بررسی موتورولا اج 50 اولترا اثبات کرده که کیفیت سلفیهای این گوشی بسیار خوب است. تصویر این دوربین موتورولا اج 50 اولترا جزئیات زیادی داشته و قابلیت فوکوس خودکار آن هم امکان ثبت تصاویری کم نظیر را فراهم میکند. رنگ پوست در این تصاویر بسیار زیبا به نظر میرسد و محدوده پویا، عالی است.
کیفیت تصاویر در نور کم
بررسی موتورولا اج 50 اولترا نشان میدهد که کیفیت تصاویر دوربین اصلی این گوشی در محیطهایی با نور کم هم بسیار خوب است و تنها ایراد مشاهده شده در این تصاویر، کم بودن اشباع رنگها است. در عین حال، محدوده پویای این تصاویر بسیار خوب، جزئیات تصویر عالی و نویز هم کاملاً کنترل شده است.
دوربین اولتراواید گوشی، در محیطهایی با نور کم تصویر خوب با محدوده پویای بسیار عالی و جزئیات کافی دارد.
در زوم 6x، جزئیات کمی آبرنگی به نظر میرسند و این تصاویر چندان خوب نیستند اما باز هم میتوانند برای بعضی از کاربردها، مناسب باشند.
دوربین اولتراواید گوشی هم تصویر نسبتاً گرم و نورپردازی بیشتری دارد اما محدوده پویای وسیع را به خوبی حفظ میکند. جزئیات تصویر این دوربین کمتر است.
کیفیت ضبط ویدیو
همه دوربینهای Edge 50 Ultra قابلیت ضبط ویدیوهای 4K را با نرخ 60 فریم بر ثانیه دارند. سیستم لرزشگیر هم برای همه حالتها وجود داشته و نمیتوان آن را غیرفعال کرد.
بررسی موتورولا اج 50 اولترا نشان میدهد که کیفیت ویدیوهای 4K30 دوربین اصلی این گوشی چندان عالی نیست و این تصاویر بیش از حد شارپ میشوند. ویدیوهای 4K60 این دوربین هم کمی بیش از حد پردازش شده به نظر میرسند. در مجموع، ویدیوهای این دوربین از نظر پردازش رنگ و محدوده پویا هم کیفیت مناسبی دارند.
دوربین اولتراواید گوشی هم شرایط نسبتاً مشابهی دارد اما به عنوان یک اولتراواید، کیفیت این دوربین کمی بیشتر از سطح میانگین است. رنگهای این دوربین و دوربین اصلی شباهتی ندارند، اما این موضوع برای بسیاری از کاربران چندان با اهمیت نیست.
ویدیوهای 4K دوربین تله فوتوی گوشی هم کمی صاف شدگی دارند؛ اما در مجموع ویژگیهای کلی این ویدیوها خوب است.
سیستم لرزشگیر گوشی هم برای هر دوربین عملکرد متفاوتی دارد. مثلاً دوربین اولتراواید، لرزشهای ناشی از راه رفتن را به خوبی حذف میکند. دوربین اصلی هم از نظر لرزشگیری عملکرد خوبی دارد اما هنگام حرکت، جزئیات ریز را به خوبی ثبت نمیکند.
در محیطهایی با نور کم، دوربین اصلی گوشی عملکرد خوبی دارد. جزئیات تصویر در چنین شرایطی خوب، محدوده پویا بسیار خوب و اشباع رنگها هم کافی است. فعال کردن حالت Night هم به روشنتر شدن سایهها بدون افت کیفیت کمک میکند. دوربین اولتراواید هم در چنین محیطهایی نسبت به سایر دوربینهای اولتراواید عملکرد خوبی دارد و از نظر نور پردازی، محدوده پویا و جزئیات، دارای کیفیت مناسبی است.
بررسی موتورولا اج 50 اولترا از نظر قیمت و محصولات رقیب
قیمت Motorola Edge 50 Ultra برای مدل 1 ترابایتی این گوشی 999 یورو است. اولین رقیبی که میتوان برای این گوشی در نظر گرفت، اج 50 پرو با قیمت حدود 300 یورو کمتر از اج 50 اولترا است. این گوشی، مدل چوبی ندارد اما با همان نمایشگر OLED ساخته شده و از نظر عملکرد، اسپیکرها و حتی ماندگاری شارژ با اج 50 اولترا مشابه است. دوربینهای زوم و اولتراواید این مدل موتورولا، به اندازه اج 50 اولترا پیشرفته نیستند و دوربین اصلی این گوشی، حسگر کوچکتری دارد.
پوکو F6 هم چیپ ست و نمایشگر مشابهی دارد اما از نظر دوربین، نسبت به Edge 50 Ultra ضعیفتر است. قیمت مدل 512 گیگابایتی این گوشی، 499 یورو یعنی نصف قیمت موتورولا اج 50 اولترا است. پوکو F6 پرو هم گزینه بسیار خوبی با کیفیت تصویر عالی و سرعت شارژ بالا است اما دوربین زوم ندارد.
گزینههای دیگری که میتوان به عنوان جایگزین در نظر گرفت، گلکسی اس 24 پلاس، گلکسی اس 24 اولترا و شیائومی 14 هستند.
جمعبندی
در پایان بررسی موتورولا اج 50 اولترا میتوان گفت که این گوشی موتورولا، یک محصول بسیار قدرتمند و جذاب است و هر دو مدل چوبی و چرم این گوشی، طراحی زیبایی دارند. بعلاوه، این گوشی یک نمایشگر 144 هرتزی OLED، تراشه قدرتمند اسنپدراگون 8s نسل 3، اسپیکرهایی قوی، کیفیت تصویر بسیار خوب، ماندگاری شارژ طولانی و سرعت شارژ بالایی دارد. در رابطه با نقطه ضعفهای این گوشی موتورولا میتوان به داغ شدن سریع و کیفیت نسبتاً پایین ویدیوهای آن اشاره کرد. در عین حال، این گوشی از سایر جهات از جمله نمایشگر، ماندگاری شارژ، طراحی، سرعت شارژ، اسپیکرها، عملکرد و کیفیت تصویر در بهترین سطح ممکن قرار دارد.
سوالات پرتکرار
قیمت Motorola Edge 50 Ultra چقدر است؟
قیمت Motorola Edge 50 Ultra برای مدل 1 ترابایتی این گوشی 999 یورو است.
آیا موتورولا اج 50 اولترا ارزش خرید دارد؟
این گوشی تقریباً از همه جهات از جمله نمایشگر، ماندگاری شارژ، طراحی، سرعت شارژ، اسپیکرها، عملکرد و کیفیت تصویر در بهترین سطح ممکن قرار دارد و تنها نقطه ضعفهای آن، داغ شدن سریع و کیفیت نسبتاً پایین ویدیوها هستند.
دوربین موتورولا اج 50 اولترا چند مگاپیکسلی است؟
این گوشی موتورولا، یک دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، تله فوتوی 64 مگاپیکسلی، اولتراواید 50 مگاپیکسلی و یک دوربین سلفی 50 مگاپیکسلی دارد.
انتهای پیام
ارسال نظر