کشف دی ان ای ۲ میلیون ساله توسط محققان کمبریج

محققان بین‌المللی به سرپرستی پروفسور اسکه ویلرسرف از کالج سنت جان کمبریج موفق به یافتن دی ان ای ۲ میلیون ساله شدند. این کشف می‌تواند فصل جدیدی را در تاریخ تکامل باز کرده و به پیش بینی اثرات گرمایش جهانی مدرن کمک کند.

کشف دی ان ای ۲ میلیون ساله توسط محققان کمبریج

به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰، تیمی از دانشگاه کمبریج قطعات میکروسکوپی DNA محیطی را در رسوبات عصر یخبندان در شمال گرینلند کشف کردند.

این قطعات یک میلیون سال قدیمی‌تر از رکورد قبلی برای نمونه برداری از دی ان ای از استخوان ماموت سیبری هستند.

بر اساس تحقیقات منتشر شده در نیچر، آنها 41 نمونه قابل استفاده را کشف کردند که در خاک رس و کوارتز پنهان شده بودند.

به گفته این تیم، دی ان ای اکنون برای نقشه‌برداری از یک اکوسیستم دو میلیون ساله استفاده می‌شود که تغییرات شدید آب و هوایی را تحمل کرده و نتایج می‌تواند به پیش بینی عوارض زیست محیطی درازمدت گرمایش جهانی فعلی کمک کند.

01

همان طور که گفته شد این کشف توسط تیمی از محققان به رهبری پروفسور اسکه ویلرسلف از کالج سنت جان دانشگاه کمبریج و کارشناس زمین شناسی پروفسور کرت کیار، مدیر مرکز ژئوژنتیک بنیاد لوندبک دانشگاه کپنهاگ انجام شد.

پروفسور ویلرسلف گفت: بالاخره فصل جدیدی که شامل یک میلیون سال بیشتر از تاریخ قبلی است باز شد و برای اولین بار می‌توانیم مستقیماً به دی ان ای اکوسیستم گذشته نگاه کنیم.

به گفته وی دی ان ای می‌تواند به سرعت تجزیه شود، اما ما نشان داده‌ایم که تحت شرایط مناسب می‌توانیم به گذشته‌تر از آن چیزی که هرکسی می‌توانست تصور کند برگردیم.

این نمونه‌ها به طول چند میلیونم میلی‌متر از سازند کوبنهاون، رسوبی به ضخامت تقریباً ۱۰۰ متر، که در دهانه آبدره‌ای در اقیانوس منجمد شمالی در شمالی‌ترین نقطه گرینلند یافت شد، گرفته شده است.

02

پروفسور کیار گفت که نمونه‌های دی ان ای باستانی در اعماق رسوبی که بیش از ۲۰ هزار سال ایجاد شده بود، پیدا شد.

این رسوب در نهایت در یخ یا یخ‌های دائمی حفظ شد و مهم‌تر از همه، برای دو میلیون سال توسط انسان مختل نشد.

آب و هوای گرینلند در آن زمان بین قطب شمال و معتدل متفاوت بود و بین ۱۰ تا ۱۷ درجه سانتیگراد گرم‌تر از گرینلند امروزی بود. این رسوب متر به متر در یک خلیج کم عمق جمع شده بود. و شواهدی از حیوانات، گیاهان و میکروارگانیسم‌ها از جمله گوزن شمالی، خرگوش، لمینگ، درخت توس و صنوبر کشف شد.

محققان حتی دریافتند که Mastodon، یک پستاندار عصر یخبندان، قبل از اینکه بعداً منقرض شود، تا گرینلند پرسه می‌زده است.

پیش از این تصور می شد دامنه حیوانات فیل مانند تا گرینلند از آمریکای شمالی و مرکزی گسترش نمی‌یابد.

تیمی متشکل از ۴۰ محقق از دانمارک، انگلیس، فرانسه، سوئد، نروژ، ایالات متحده و آلمان بر روی این پروژه کار کردند که تک تک قطعات دی ان ای را با کتابخانه‌های گسترده ای از دی ان ای جمع آوری شده از حیوانات، گیاهان و میکروارگانیسم‌های امروزی مقایسه کردند.

سرانجام تصویری از دی ان ای درختان، بوته‌ها، پرندگان، حیوانات و میکروارگانیسم‌ها ظاهر شد.

آنها گفتند برخی از قطعات دی ان ای را می‌توان به عنوان پیشینیان گونه‌های امروزی طبقه بندی کرد.

نمونه‌های دو میلیون ساله همچنین به دانشگاهیان کمک می‌کند تا تصویری از مرحله ناشناخته قبلی در تکامل دی ان ای طیفی از گونه‌هایی که هنوز وجود دارند، بسازند.

03

 

 

وبگردی
    ارسال نظر

    Array