رفع فیلتر وی چت ؛ جایگزین واتساپ از چین میآید؟
پیامرسان ویچت در همان اوان حضورش در ایران مسدود شد. حال و با توجه به مسدودسازی تلگرام و واتساپ در ایران، رفع فیلتر وی چت کمی تامل برانگیز به نظر میرسد!
به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل از تکراتو، رفع فیلتر وی چت در شرایط فعلی که واتساپ، تلگرام و بسیاری از پلتفرمهای پیامرسان خارجی دیگر فیلتر شدهاند و با توجه به عدم اقبال عمومی به پیامرسانهای عمومی، به نظر تلاشی برای ارائه یک آلترناتیو مناسب برای واتساپ است.
پیشزمینه این اتفاق زمانی رخ آماده شد که دولت شروع به فیلترینگ شبکههای اجتماعی خارجی مانند اینستاگرام و واتساپ کرد. آن زمان بود که ایده جایگزینی یک پیامرسان چینی توسط دولت مطرح شد. حالا بعد از گذشت 3 ماه ایده دولت عملی شده و پیامرسان WeChat دوباره در دسترس است.
رفع فیلتر وی چت زنگ خطری برای واتساپ
اپلیکیشن چینی “WeChat” با وجود درخواست وزیر ارتباطات دولت دوازدهم مبنی بر رفع فیلتر این پلتفرم، مجددا در سال ۱۴۰۰ فیلتر شد و اکنون طبق گزارش کاربران شبکههای اجتماعی گویا دوباره روی برخی اپراتورها و خدماتدهندگان اینترنت در دسترس قرار گرفته است که در صورت تایید میتواند نشانهای باشد بر تصمیم دولت برای جایگزینی این پلتفرم با واتساپ و تلگرام فیلترشده.
اپلیکیشن چینی WeChat از زمان کلید خوردن فیلترینگ، در لیست برنامههایی بوده است که بارها در ایران فیلتر و رفع فیلتر شده است. اما اینبار گزارشهایی منتشر شده که از رفع فیلتر دوباره این پلتفرم روی برخی اپراتورها و خدماتدهندگان اینترنت خبر میدهد. اگر اینچنین باشد و ویچت در دسترس عموم مردم قرار بگیرد میتواند نشانهای از تصمیمات جدید مقامات برای ارائه جایگزین واتساپ باشد.
وزارت ارتباطات مدتها است در پی استفاده از یک پلتفرم خارجی است تا آن را جایگزین واتساپ و تلگرام فیلتر شده کند. حالا رفع فیلتر ویچت شاید نشانهای از تعامل با چین برای خرید یا جایگزینی این پلتفرم باشد.
ویچت در چین پرطرفدارترین اپلیکیشن چند منظوره است. این پلتفرم که توسط غول فناوری چینی تنسنت ساخته شده است، نخستینبار در سال ۲۰۱۱ راهاندازی شد. از این پیامرسان علاوه بر استفاده به عنوان ابزاری برای انتقال پیام، برای پرداخت آنلاین بومی در چین نیز استفاده میشود و در واقع میتوان گفت به نوعی کیف پول الکترونیکی است.
البته یکی از اساسیترین نکات در مورد WeChat، امنیت بسیار پایین این پلتفرم است؛ زیرا این شبکه اجتماعی از هیچ سیستم رمزگذاری برای تماسها و پیامها و اطلاعات کاربران استفاده نمیکند و از اینرو گزارشهای مختلفی درباره نگرانی کاربران در خصوص لو رفتن مکالمات و دادههایشان در آن وجود دارد.
ویچت نخستینبار در ۲۸ آذر سال ۹۲ فیلتر شد. کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه، در بیانیهای بهدنبال فیلتر این پلتفرم اجتماعی، علت این کار را جمعآوری کلیه اطلاعات موجود در گوشیهای کاربران و رصد ارتباطات اعضا و نقض حریم خصوصی آنها عنوان کرده بود. بعدها در دی ۹۶ این پیامرسان چینی در پی درخواست آذریجهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم رفع فیلتر شد. اما مجددا در سال ۱۴۰۰ این پلتفرم فیلتر شد و حالا طبق گزارش کاربران شبکههای اجتماعی گویا دوباره در دسترس قرار گرفته است.
ارسال نظر