انتقاد نماینده مجلس از شیوه فیلترینگ: برای مردم مسدود، اما برای مسئولان باز است
نماینده مردم چابهار در مجلس اعتقاد دارد این تبعیض در فیلترینگ از فقر آسیبزا تر است.
به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل از دیجیاتو، در روزهایی که فیلترینگ به کسبوکار مردم آسیب زده و مسئولان دولتی از نماینده مجلس گرفته تا وزیر ارتباطات برای ادامه فعالیت پلتفرمهای محبوب در ایران شرط میگذارند، معدود مسئولانی هم صراحتاً از فیلترینگ انتقاد میکنند. «معین الدین سعیدی»، نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با جماران ضمن انتقاد از فیلترینگ گفت:
«به صرف اینکه عدهای از اینستاگرام و واتس اپ سوءاستفاده میکنند، این دو پلتفرم کاملاً فیلتر میشوند. جالب اینجا است که پلتفرمها برای مردم فیلتر کردند، اما برای مسئولان باز است و توییت میزنند و فعالیت دارند.»
او این شیوه فیلتر را نوعی دوگانگی دانست و معتقد است این تبعیض از فقر بیشتر آسیب میزند: «خودم که هیچ وقت توییتر نداشتم و باز هم میگویم این فرق بیشتر از فقر است و آسیب خواهد زد.»
گفتنی است نزدیک به سه ماه از فیلتر اینستاگرام و واتساپ میگذرد و این موضوع آسیبهای اقتصادی به کشور و کسب و کارها وارد کرده است. هرچند برخی از مسئولین این آمارها را کاذب میدانند ولی تا به امروز هیچ نهاد دولتی درباره آمار دقیق این ضرر و زیانها گزارشی منتشر نساخته است.
آسیبهای فیلترینگ به صنایع و صنوف دیگری به جز کسب و کارهای مجازی هم منتقل شده است. از اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار گرفته تا حتی اتحادیه گلفروشان درباره ضررهای وارد شده در پی قطعی اینترنت صحبت کردند. به عنوان مثال رییس اتحادیه گلفروشان درباره این ضرر و زیان چنین گفته است: «اغلب واحدهای ما پیجهای فروش اینترنتی داشتند و حدوداً 30 الی 40 درصد این واحدها طی سه ماه اخیر تعطیل شدند و منتظر هستند تا شرایط بهبود یابد. ما بهدنبال ایجاد اشتغال هستیم و دوست نداریم شرایط بهنحوی باشد که تولیدکنندگان ما مجبور به تعطیلی شوند.»
با وجود این انتقادات، بیشتر مصاحبهها از سوی مقامات دولتی و نهادهای تصمیمگیر در راستای ادامه فیلتر این دو پلتفرم است؛ اگرچه عضو هیئت رئیسه مجلس چندی پیش مدعی شده بود اکثر نمایندگان خواهان رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ هستند، اما گاهی نمایندهای در مجلس پیدا میشود که از فیلتر این دو پلتفرم در صحن علنی مجلس انتقاد کرده باشد.
ارسال نظر