10 گمرک تخصصی برای ارائه تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان تعیین شدند
هیئت دولت به تازگی آییننامهای را در راستای قانون جهش تولید دانشبنیان مصوب کرده است.
به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل از دیجیاتو، «علیرضا مقدسی»، رئیس کل گمرک ایران با اشاره به مصوبه هیئت دولت و آییننامه اجرایی قانون جهش تولید دانشبنیان گفت: «گمرکات فرودگاه امام خمینی، تهران، غرب تهران، البرز، شهیدرجایی، اصفهان، بازرگان، شیراز، مشهد و تبریز بهعنوان گمرکات تخصصی دانشبنیان تعیین شدند.»
به گفته وی گمرک ایران در قالب فعالان اقتصادی مجاز (AEO)، به شرکتهای دانشبنیان تسهیلات 18گانهای را ارائه میدهد:
«استفاده از تسهیلات انبار اختصاصی، حمل یکسره، ترخیص نسیه، ارائه ضمانتنامه بانکی، استفاده حداکثری از مسیر سبز، استفاده از ظرفیتهای مواد 42 و 6 قانون امور گمرکی از جمله تسهیلات گمرکی ارائهشده به شرکتهای دانشبنیان است. گمرک ایران همچنین در بخش دیگری با تهیه خدمات، محصولات و تولیدات شرکتهای دانشبنیان از جمله نرمافزارها، دوربینهای مداربسته و دستگاههای ایکس ری از این شرکتها حمایت میکند.»
بنابر اعلام مقدسی در حال حاضر 64 شرکت دانشبنیان از تسهیلات گمرکی ارائهشده در قالب فعالان اقتصادی مجاز استفاده میکنند.
گفتنی است هیئت دولت به پیشنهاد وزارت صمت و به استناد به بند (ب) ماده یک قانون جهش تولید دانشبنیان، آییننامه بند یادشده را تصویب کرد. براساس این آییننامه، دستگاههای اجرایی موظف هستند تا ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ آن، برنامه اجرایی حمایت از تولید دانشبنیان بخش مرتبط با دستگاه خود را ارائه دهند.
این برنامه بایستی با هدف ارتقای بهرهوری، مدیریت سبز، کاهش ارزبری و توسعه صادرات کشور باشد.
ماده 4 این آییننامه گمرک ایران را موظف کرده است تا نسبت به تعیین و راهاندازی گمرکات اجرایی تخصصی دانشبنیان اقدام کند؛ موضوعی که در حال حاضر از سوی گمرک اجرایی شده است. همچنین بخش دو این ماده از این نهاد خواسته تا نمونههای تجاری و کالا برای هر محصول/شرکت یکبار در سال بهمنظور انجام تحقیقات واردشده توسط شرکتهای دانشبنیان بدون اخذ ثبت سفارش، تنظیم اظهارنامه گمرکی و نظایر آن ترخیص شود.
ارسال نظر