سقوط ۲۶۰۰ کیلوگرم باتری بر فراز زمین
اقتصاد ۱۰۰ - سه تُن بقایای بیاستفاده از ایستگاه فضایی بینالمللی به سمت زمین پرتاب شده است که امروز به جو کره خاکی ما میرسند.
به گزارش گروه دانش و فناوری، پالت چند تُنی موسوم بهExposed ۹ (EP۹) در ماه مارس سال ۲۰۲۱ از ایستگاه فضایی به بیرون پرتاب شد. در آن زمان، گزارش شده بود که این پالت عظیمترین جرمی است که تاکنون از ایستگاه فضایی بینالمللی به سمت دریا پرتاب شده است.
به نقل از اسپیس، دور انداختن تجهیزات مستعمل یا غیرضروری به این شکل رویه رایجی در ایستگاه فضایی است، زیرا اشیاء به طور معمول در جو زمین میسوزند.
پیش از ورود مجدد این جرم به جو، اداره فدرال حفاظت مدنی و امداد در بلایای طبیعی، مرکز هشدار ملی ۱ در بُن، آلمان این اطلاعات را صادر کرد.
بیانیه ترجمه شده توضیح میدهد: بین ظهر روز هشتم مارس تا ظهر روز نهم مارس، انتظار میرود یک جرم فضایی بزرگ وارد جو زمین شود و احتمالا در جو تکهتکه شود. این شی بستههای باتری از ایستگاه فضایی بینالمللی(ISS) است. وقوع پدیدههای درخشان یا یک غرش صوتی مواردی است که ممکن است در پی آن رخ دهد.
در اطلاعیهای توضیح داده شده است که احتمال برخورد آوار به آلمان بسیار کم در نظر گرفته میشود. اگر خطر افزایش یابد، اطلاعات جدیدی دریافت خواهید کرد.
بر اساس یک پست که توسط جاناتان مک داول(Jonathan McDowell)، ستارهشناس مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیتسونیان منتشر شده است، این باتریها باید بین ساعت ۷:۳۰ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۶:۰۰ به وقت ایران) در روز ۹ مارس(۱۹ اسفند) تا ساعت ۳:۳۰ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۲:۰۰ ظهر روز یکشنبه) وارد جو زمین شود.
اداره فدرال حفاظت مدنی و امداد در بلایای طبیعی آلمان نقشهای را منتشر کرده است که مسیرهای احتمالی ورود مجدد این پالت باتری را نشان میدهد.
این پالت حاوی باتریهای قدیمی نیکل-هیدروژن است که براساس توضیح ناسا در زمان رها شدن جرم تقریبی یک خودروی شاسی بلند بزرگ را دارد.
پالت ۹ در روز ۲۰ مه سال ۲۰۲۰ به ایستگاه فضایی بینالمللی تحویل داده شده بود.
انتهای پیام
ارسال نظر