۷ نکته‌ی کلیدی که قبل از خرید مودم ADSL باید بدانید

با وجود اینکه در ایران اکثریت کاربران صرفا از اینترنت موبایل استفاده می‌کنند، ولی واقعیت این است که اینترنت موبایل اصلا ارزان به حساب می‌آیند و به همین خاطر افراد زیادی ترجیح می‌دهند با خرید یک مودم ADSL و دریافت خدمات یکی از شرکت‌ها، از اینترنت مبتنی بر سیم تلفن بهره ببرند.

۷ نکته‌ی کلیدی که قبل از خرید مودم ADSL باید بدانید

به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل از دیجی کالامگ، اگرچه هنوز هم بخشی از کاربران برای بهره‌گیری از سرعت بیشتر یا به دلایل دیگر از کابل Lan برای دسترسی به اینترنت استفاده می‌کنند، اما سال‌هاست که تقریبا تمام کاربران برای وصل شدن به اینترنت از تکنولوژی وای‌فای بهره می‌برند. این فناوری در سال ۱۹۹۸ از راه رسید ولی حدود ۱۰ سال بعد به یک فناوری فراگیر تبدیل شد.

 

دستگاه‌های متصل به شبکه وای‌فای، داده‌ها را به سیگنال‌های رادیویی تبدیل می‌کنند و از این راه ارسال و دریافت داده‌های مختلف صورت می‌گیرد. سیگنال‌های وای‌فای در فرکانس‌های ۲.۴ یا ۵ گیگاهرتز جابجا می‌شوند. سیگنال‌های قرار گرفته روی باند ۲.۴ گیگاهرتز حداکثر سرعت ۴۵۰ مگابیت در ثانیه را ارائه می‌دهند ولی سیگنال‌های مبتنی بر شبکه‌های ۵ گیگاهرتزی می‌توانند به حداکثر سرعت ۱۳۰۰ مگابیت در ثانیه دست پیدا کنند. در حال حاضر فرکانس ۶ گیگاهرتز هم وجود دارد که البته فقط تعداد اندکی از مودم‌ها و دستگاه‌ها از این فرکانس پشتیبانی می‌کنند.

البته این اعداد مربوط به شرایط کاملا ایده‌آل هستند و در دنیای واقعی به دلیل محدودیت‌های واقعی، کاربران با سرعت بسیار پایین‌تری روبرو می‌شوند.

شرکت مخابراتی AT&T در سال ۱۹۶۰ از اولین مودم رونمایی کرد و سال‌ها بعد در سال ۱۹۷۰، اولین مودم خانگی رسما رونمایی شد. تا سال‌ها مودم‌های Dial-Up مورد استفاده قرار می‌گرفتند که سرعت بسیار پایینی داشتند. اما اوایل دهه ۲۰۰۰، اینترنت broadband فراگیرتر شد و در نتیجه مدل‌های جدیدی از مودم‌ها ظاهر شدند. در حال حاضر حداقل در ایران، اینترنت ADSL شایع‌ترین تکنولوژی برای اینترنت خانگی محسوب می‌شود که برای انتقال داده‌ها، از سیم‌های مسی تلفن استفاده می‌کند.

مودم هم به زبان ساده سیگنال‌های آنالوگ را دریافت می‌کند و بعد از تبدیل به سیگنال‌های دیجیتال، این اطلاعات در اختیار دستگاه‌ها قرار می‌گیرند. در ضمن عکس این فرایند هم باید صورت بگیرد.

 

روتر دستگاهی است که به چندین دستگاه اجازه می‌دهد از یک اتصال اینترنتی مشترک بهره ببرند. سال‌ها قبل مودم‌های ADSL صرفا مودم معمولی بودند و کاربران با استفاده از کابل لن می‌توانستند مثلا یک کامپیوتر را به آن وصل کنند. اما زمانی که کاربران به دنبال اتصال چندین دستگاه به اینترنت هستند، باید از روتر بهره ببرند. این یعنی روتر موردنظر باید به مودم وصل شود و سپس داده‌های را بین دستگاه‌های موردنظر پخش کند.

روترها به دو دسته‌ی اصلی مبتنی بر سیم  و بی‌سیم تقسیم می‌شوند. روترهای سیمی داده‌ها را از مودم دریافت می‌کند و با ارائه‌ی چندین خروجی، می‌توانید تعدادی کابل Lan را به آن وصل کنید و از اینترنت بهره ببرید. اما روترهای بی‌سیم طبیعتا اینگونه رفتار نمی‌کنند و بعد از اتصال به یک مودم، می‌توانند شبکه‌ی وای‌فای را ایجاد کنند و از این راه، کاربران قادر به وصل کردن دستگاه‌های مختلف به اینترنت هستند.

همانطور که گفتیم، مودم اطلاعات را از سیم یا منبع موردنظر دریافت می‌کند و سپس این اطلاعات به صورت داده‌های قابل درک برای کامپیوترها و دیگر دستگاه‌ها ارائه می‌شود. روتر هم می‌تواند این داده‌ها را در اختیار دستگاه‌های مختلفی قرار دهد. سال‌ها قبل بیشتر مودم‌ها صرفا مودم بودند و کاربران برای اتصال دستگاه‌های مختلف، به ناچار باید روتر جداگانه خریداری می‌کردند. اما حالا اگر به دنبال خرید مودم ADSL هستید، باید بگوییم که تقریبا تمام آن‌ها مودم روتر محسوب می‌شوند. این یعنی در کنار انجام وظیفه به عنوان مودم، روتر هم هستند و دیگر لازم نیست متحمل هزینه‌ی بیشتری شوید.

 

بعد از خرید مودم ADSL، باید شبکه وای‌فای آن را راه‌اندازی کنید. با توجه به اینکه نام کاربری و پسورد بخش تنظیمات مودم معمولا در حالت پیشفرض Admin است، همان ابتدا باید پسورد را تغییر دهید. اگر بعد از مدتی استفاده به سوء استفاده از مودم توسط دیگران مشکوک شده‌اید، از طریق بخش تنظیمات مودم می‌توانید ببینید که چه دستگاه‌هایی به مودم شما وصل هستند. اگر در این لیست شاهد دستگاه‌های مشکوکی هستید، می‌توانید آن‌ها را از مودم بیرون بیندازید و حتی امکان مسدود کردن ارتباط آن‌ها برای همیشه هم وجود دارد. البته طرف مقابل می‌تواند آدرس MAC دستگاه خود را تغییر دهد و بار دیگر به مودم دسترسی پیدا کند. بنابراین این راهکار چندان هم مفید نیست.

برخی از روش‌های قدیمی رمزگذاری مانند WEP، WPA1 و WPA2-TKIP امنیت بسیار پایینی دارند. به‌عنوان مثال پسوردهای مبتنی بر استاندارد WEP در عرض چند ثانیه به‌راحتی هک می‌شوند. به همین خاطر اگر برای مودم خود همچنان از این استانداردها استفاده می‌کنید، دیگر وقت آن رسیده که از استانداردهای جدیدی مانند WPA2 Personal یا WPA3 Personal (در صورت پشتیبانی مودم) بهره ببرید. بنابراین حتما به پروتکل استفاده شده برای رمز مودم توجه زیادی نشان دهید زیرا اگر از پروتکل قدیمی استفاده کرده باشید، احتمال هک مودم و نفوذ به آن بسیار بیشتر می‌شود.

 

اختلال‌های گسترده در ایران موضوع جدیدی نیست اما در این میان گاهی اوقات به دلیل مشکلات موجود در شبکه‌ی خانگی وای‌فای، با مشکل کاهش سرعت روبرو می‌شوید. بنابراین بعد از اینکه از مشکل نداشتن سرعت اینترنت دریافتی مطمئن شدید، باید مواردی را برای بررسی این موضوع در نظر بگیرید.

اول از همه باید بگوییم که اگر از مودم بسیار قدیمی استفاده می‌کنید، طبیعتا نباید انتظار زیادی از آن داشته باشید و این نوع مودم‌ها معمولا سرعت چندان بالایی ارائه نمی‌کنند. از سوی دیگر اگر سرعت اینترنت پایین است، با تغییر مودم هم معجزه‌ای اتفاق نمی‌افتد. از دیگر نکات مهمی که باید توجه کنید، مکان قرارگیری مودم است. اگر مودم را در مکان نامناسبی قرار دهید، کیفیت سیگنال به طور قابل توجهی ضعیف‌تر از حد انتظار می‌شود. برای این کار می‌توانید از اپلیکیشن‌های مربوط به بررسی قدرت سیگنال وای‌فای استفاده کنید.

در گام بعدی باید ببینید که چه تعداد دستگاه از مودم شما استفاده می‌کند. البته این مورد معمولا مشکل مودم نیست زیرا اگر اینترنت شما پهنای باند چندان بالایی نداشته باشد، طبیعتا با اتصال چندین دستگاه به مودم و استفاده از اینترنت، سرعت وای‌فای به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. در این میان نباید اهمیت شلوغی کانال‌های وای‌فای را از قلم بیندازیم. این موضوع بیشتر برای دستگاه‌های مبتنی بر باند ۲.۴ گیگاهرتز اتفاق می‌افتد و در صورت بهره‌گیری از باند ۵ گیگاهرتز معمولا چندان با این مشکل روبرو نمی‌شوید. اما در هر صورت اگر در یک آپارتمان یا مناطق مسکونی با تراکم بالا زندگی می‌کنید، بهتر است با استفاده از اپلیکیشن‌های مخصوصی که برای این موضوع ارائه شده، این مشکل را برطرف کنید.

همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم، با وجود اینکه در ایران بسیاری از کاربران از اینترنت موبایل استفاده می‌کنند، اما واقعیت این است که اینترنت ADSL بسیار به‌صرفه‌تر محسوب می‌شود. بنابراین اگر حجم بالایی از اینترنت را مصرف می‌کنید، توصیه می‌کنیم از خدمات یکی از شرکت‌های ارائه‌‌دهنده‌ی سرویس‌های ADSL بهره‌مند شوید و با استفاده از مودم مناسب، برای استفاده از اینترنت با تجربه‌ی خوبی روبرو شوید.

به غیر از مدل‌های معرفی شده، خوشبختانه در دیجی‌کالا ده‌ها مودم ADSL با قیمت‌ها و امکانات مختلف به فروش می‌رسد که با توجه به بودجه‌ای که در اختیار دارید می‌توانید از بین آن‌ها دست به انتخاب بزنید. برای بررسی و مقایسه‌ی این مودم‌ها می‌توانید از لینک زیر بهره ببرید.

 

 

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما