بررسی آیپد ۱۰٫۲ اینچی (۲۰۲۱)؛ محبوب‌ترین تبلت اپل

آیپد ۱۰٫۲ اینچی اپل که از آن به عنوان آیپد نسل نهم نیز یاد می‌شود، از زمانی که به بازار عرضه شده تاکنون توانسته نظر مثبت بسیاری از افراد را به خود جلب کند.

بررسی آیپد ۱۰٫۲ اینچی (۲۰۲۱)؛ محبوب‌ترین تبلت اپل

به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل از دیجی کالامگ،  از جمله دلایلی که باعث شده این محصول به چنین محبوبیت بالایی دست پیدا کند می‌توان به قیمت بسیار مناسب در کنار سخت‌افزار قدرتمند اشاره کرد. آیپدها از سال ۲۰۱۰، یعنی قبل از اینکه اصلا خبری از آیپد مینی، آیپد ایر یا پرو باشد به یکی از مهم‌ترین محصولات از بخش تبلت‌های اپل تبدیل شده‌اند و نسل نهم آن‌ها نیز یکی از بهترین‌ها محسوب می‌شود.

آیپد ۱۰٫۲ اینچی در مقایسه با دو نسل قبل، یعنی مدل نسل هفتم که در سال ۲۰۱۹ راهی بازار شد تفاوت خاصی از لحاظ ظاهری ندارد. اما اپل یک پردازنده‌ی جدیدتر و قدرتمندتر، دوربین سلفی بهتر و نمایشگر باکیفیت‌تر برای آن در نظر گرفته است تا این عدم تغییر در طراحی را جبران کند. طراحی دستگاه هم خیلی مدرن به نظر نمی‌رسد؛ حواشی زیاد، گوشه‌های منحنی و یک کلید هوم سخت‌افزاری. با یک برچسب قیمتی مناسب، این محصول در مجموع تبدیل شده به یکی از بهترین انتخاب‌ها برای کسانی که کارهای سنگینی با آیپد خود انجام نمی‌دهند و بودجه‌ی کافی برای خرید مدل‌های زیباتر، مدرن‌تر و قدرتمندتر را هم ندارند.

آیپد ۱۰٫۲ اینچی اپل یک جعبه‌ی نسبتا بزرگ دارد که با باز کردن آن به خود محصول، کابل شارژر و آداپتور دسترسی خواهید داشت. نکته‌ی جالب اینجاست که اپل تصمیم گرفته از جعبه‌ی محصولات خود شارژر را بردارد تا به نوعی نقش موثری در حفظ محیط زیست ایفا کند. اما خوشحالیم که شارژر درون جعبه‌ی آیپد ۱۰٫۲ اینچی وجود دارد تا کاربر مجبور نباشد برای خرید آن به صورت جداگانه هزینه کند. این شارژر ۲۰ واتی است که برای شارژ باتری بزرگ این محصول نیاز به زمان نسبتا زیادی هم خواهد داشت.

این آیپد طراحی نسبتا قدیمی دارد. اگر نخواهیم صفت «قدیمی» را به آن نسبت بدهیم، باید بگوییم حداقل با محصول مدرنی مواجه نیستیم. برای مقایسه در برابر شیائومی پد می‌توانید به تصویر زیر نگاه کنید.

کلید سخت‌افزاری هوم هم در حاشیه‌ی پایینی تبلت تعبیه شده و حس و حال قدیمی بودن دستگاه را تشدید می‌کند. البته که چنین امکانی در محصولات بدون کلید فیزیکی هم فراهم هست اما برخی از افراد با این کلید تعامل بیشتر و راحت‌تری برقرار می‌کنند.

از لحاظ کیفیت ساخت و مقاومت بدنه در برابر خط و خش و… هیچ تفاوتی را با نسل قبل شاهد نیستیم. بدنه‌ی دستگاه همچنان از جنس آلومینیوم است که همین موضوع به سبک‌وزن‌تر شدن آن کمک زیادی کرده است. روی صفحه هم یک پوشش ضد خش نصب شده تا از محصول در برابر خط و خش‌های احتمالی مراقبت کند. حس در دست نگه داشتن محصول با توجه به وزن ۴۸۷ گرمی بسیار خوب است چرا که آیپد ۱۰٫۲ اینچی ضخامت زیادی هم ندارد و در نتیجه خوش‌دست بوده و کاربر را خسته نمی‌کند. البته اگر مدل ۴G آن را خریداری کنید، وزنش به ۴۹۸ گرم می‌رسد چرا که یک مودم هم درون آن تعبیه می‌شود.

نکته‌ای که باید در رابطه با پوشش ضد خش نمایشگر این محصول بگوییم این است که این گلس به معنای واقعی کلمه روی نمایشگر تعبیه شده؛ این یعنی اپل برخلاف بسیاری از دستگاه‌های مدرن امروزی، آیپد خود را با طراحی یکپارچه‌ی نمایشگر و پوشش ضد خش راهی بازار نمی‌کند، بلکه نمایشگر ساختار جدایی دارد و پوشش محافظ هم به صورت جداگانه روی آن قرار می‌گیرد. با این طراحی معمولا بین لایه‌ها فاصله می‌افتد و باعث شکست نور می‌شود. در نتیجه‌ی این اتفاق تصاویر و رنگ‌ها به شکلی واضح و با کنتراست بالا به نمایش در نمی‌آیند.

البته این نوع طراحی یک مزیت هم دارد و آن هم این است که وقتی گلس بالایی به هر دلیلی بشکند نیازی به تعویض کل نمایشگر نخواهید داشت و به راحتی می‌توانید یک گلس جانبی تهیه کرده و روی آن قرار دهید. هرچند به خاطر کاهش کیفیت تصاویر، بازتاب نور و… معایب آن به مراتب بیشتر از مزایایی است که ارائه می‌دهد.

هیچ استاندارد مقاومتی IP هم در این محصول دیده نمی‌شود و این یعنی باید حسابی مراقب آیپد ۱۰٫۲ اینچی خود باشید تا آسیب نبیند. همچنین اپل روی نمایشگر این محصول یک پوشش ضد چربی هم قرار داده که اصلا عملکرد خوبی ندارد. نه تنها اثر انگشت روی آن می‌ماند بلکه خیلی زود هم چرب می‌شود.

روی پایین‌ترین بخش فریم شاهد بلندگوهای استریو و بین آن پورت لایتنینگ، روی سمت چپ فریم یک کانکتور هوشمند، در قسمت چپ فریم بالایی جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون و در سمت راست آن هم کلید پاور، روی سمت راست هم کلیدهای کنترل صدا و خشاب سیم‌کارت را شاهد هستیم.

به کمک کانکتور هوشمند می‌توانید لوازم جانبی نظیر صفحه‌کلید را به دستگاه متصل کنید. البته برای آیپد ۱۰٫۲ اینچی فقط می‌توانید صفحه‌کلید هوشمند اپل یا همان Apple Smart Keyboard را تهیه کنید چون این محصول با صفحه‌کلید جادویی یا فولیو سازگاری ندارد. قیمت صفحه‌کلید معمولی هم ۱۵۰ دلار است که باید به صورت جداگانه آن را تهیه کنید. این آیپد خوشبختانه همچنان از قلم اپل هم پشتیبانی می‌کند، اما فقط از نسل نخست آن. برای خرید این قلم هم باید ۱۰۰ دلار هزینه‌ی اضافی بپردازید.

در نمایش رنگ مشکی همانطور هم که انتظار می‌رفت، این نمایشگر عملکرد جالبی ندارد. همچنین خود نمایشگر هم از لحاظ نورپردازی خیلی خوب نیست و گاهی اوقات ممکن است باعث خستگی چشم شود چون نمی‌تواند نور را به خوبی کنترل کند. این مشکل در یک سری شرایط نوری خاص بیرون از خانه می‌تواند بیشتر به چشم بیاید. اما به صورت کلی عملکرد آن در محیط بیرون خانه خوب است. آیپد ۱۰٫۲ اینچی همچنین دقت بسیار بالایی در نمایش رنگ‌ها از خود به نمایش می‌گذارد.

 

آیپد ۱۰٫۲ اینچی از یک باتری ۸۵۵۷ میلی‌آمپر ساعتی بهره می‌برد. این قابلیت هم برگرفته از آیپد نسل ۸ است و تغییری در آن شاهد نیستیم. البته نسل هفتم این محصول از یک باتری ۸۸۲۷ میلی‌آمپر ساعتی بهره می‌برد که خیلی هم با نمونه‌ی تعبیه شده در مدل ۲۰۲۱ تفاوت چشمگیری ندارد. خصوصا اینکه در این نسل هم پردازنده بهینه‌تر شده و هم اینکه بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری بیشتری صورت گرفته است.

به صورت کلی طی تست‌های صورت گرفته توسط وب‌سایت GSMArena روی این محصول، باتری ۸۵۵۷ میلی‌آمپر ساعتی آن توانست در وب‌گردی و پخش ویدیو به ترتیب ۱۲:۰۴ ساعت و ۱۲:۱۲ ساعت آن را روشن نگه دارد که یعنی شما می‌توانید یک روز را بدون اینکه نیازی به شارژ مجدد باشد از این دستگاه در انجام کارهای ترکیبی استفاده کنید. نتیجه‌ای نه خیلی درخشان و نه خیلی بد.

سرعت شارژر هم همانطور که گفته شده خیلی بالا نیست و نباید انتظار زیادی از آن داشته باشید. درون جعبه‌ی این محصول یک شارژر ۲۰ واتی قرار دارد که می‌تواند آن را در مدت زمان ۳۰ دقیقه تا ۲۴٪ و در مدت زمان ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه به صورت کامل شارژ کند.

آیپد ۱۰٫۲ اینچی به صورت پیش‌فرض از iPadOS 15 بهره می‌برد. در این سیستم‌عامل چیز زیادی تغییر نکرده جز اینکه یک سری قابلیت‌ها برای بهره‌وری بهتر به آن اضافه شده که در برخی مواقع واقعا مطابق انتظارات کاربران نیستند. قطعا نباید انتظار داشته باشید یک سری از امکانات و قابلیت‌هایی که در آیپد پروهای مجهز به تراشه‌های M1 و M2 در دسترس هستند برای این تبلت هم عرضه شوند چون پردازنده‌ی A13 به کار رفته در آن توانایی و معماری لازم برای پشتیبانی از آن قابلیت‌ها را ندارد.

به صورت کلی از جمله تغییرات صورت گرفته در این محصول می‌توان به ویجت‌ها و امکان شخصی‌سازی آن‌ها (اندازه، محل قرارگیری و…)، اپ لایبرری برای دسته‌بندی خودکار و دستی اپلیکیشن‌ها با توجه به نوع آن‌ها (اجتماعی، بازی و سرگرمی و…)، اسپلیت اسکرین برای استفاده از دو اپلیکیشن به صورت همزمان در کنار هم با امکانات و قابلیت‌های مختلف از جمله Slideover (کار کردن روی یک اپ روی یک اپ دیگر، نه در کنار آن) کار کردن روی دو تب سافاری به صورت همزمان، اپلیکیشن یادداشت‌برداری حرفه‌ای با امکان کپی و پیست سریع، امکان افزودن افزونه به مرورگر سافاری، امکان نمایش خلاصه‌ی اعلانات برای جلوگیری از دریافت پی در پی اعلان از یک اپ خاص، قابلیت Focus برای تنظیم پروفایل‌های مختلف و فعال کردن آن در شرایط گوناگون نظیر کار، تدریس، خانه و…، و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.

دوربین ۸ مگاپیکسلی اصلی آیپد ۱۰٫۲ اینچی عملکرد خوبی در ثبت تصاویر در نور روز دارد اما نباید انتظارات خود را زیاد از آن بالا ببرید. در تصاویر نویز وجود دارد، گستره‌ی دینامیکی محدود است و در شب هم اصلا نباید روی کیفیت آن حساب کنید. از آن طرف کیفیت دوربین سلفی قابل قبول است، زاویه‌ی دید گسترده‌ای دارد و می‌تواند جزئیات زیادی را هم به نمایش بگذارد. برای یک تبلت هم همین کافی است که دوربین سلفی باکیفیتی داشته باشد چون اکثر کارها از قبیل شرکت در کلاس یا جلسات به صورت ویدیویی هم از طریق همین دوربین صورت می‌گیرد و در این بخش آیپد ۱۰٫۲ اینچی شما را ناامید نمی‌کند.

 

از لحاظ ویدیو هم عملکرد این محصول واقعا رضایت‌بخش است. هم رنگ‌ها به خوبی به نمایش در می‌آیند و هم جزئیات به اندازه‌ی کافی وجود دارند. گستره‌ی دینامیکی همچنان محدود است و نویز هم وجود دارد اما با این حال با توجه به محدوده‌ی قیمتی، انتظار بیشتری از این آیپد نداشتیم. شما می‌توانید نمونه تصاویر ثبت شده توسط این تبلت را در زیر مشاهده کنید.

 

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما