چرا واردات خودرو در ۱۴۰۴ به پایان میرسد؟/ نگاهی به دلایل و پیامدها
اقتصاد 100- واردات خودرو در سال ۱۴۰۴ ممکن است به دلیل محدودیتهای ارزی و نیاز به تخصیص منابع به کالاهای اساسی و نهادههای دامی متوقف شود؛ مجلس در بررسی بودجه، بر افزایش منابع واردات تأکید کرد، در حالی که بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه با کمبود ارز مواجهاند.
![چرا واردات خودرو در ۱۴۰۴ به پایان میرسد؟/ نگاهی به دلایل و پیامدها](https://cdn.eghtesad100.ir/thumbnail/LvR7TXnuqYAG/ZZl0FwJfkk9eJqMiY4swA1Ga-DXmFMejUZXP0yasuj8Snff72Ztkurh39QTw7pBVfMPqmJoaZkA,/1738689764-56.jpg)
چرا واردات خودرو در سال ۱۴۰۴ پایان مییابد؟
موضوع واردات خودرو در کشور همواره مورد بحث و چالشهای فراوانی بوده است. با توجه به سیاستهای اخیر کشور مبنی بر کاهش واردات خودرو تا سال ۱۴۰۴، ضروری است که به بررسی دلایل و پیامدهای این تصمیم بپردازیم.
تخصیص منابع ارزی
آقای آملی لاریجانی اظهار دارند که مجلس و دولت برای تخصیص منابع ارزی برای واردات خودرو به چالشهای جدی برخورد کردهاند. دولت در لایحه بودجه برای سال آینده تخصیصی ۲ میلیارد یورویی از درآمد ارزی صادرات برای واردات خودرو در نظر گرفته بود. این تخصیص اگرچه از بخش صادرات بود اما تخصیص منابع ارزی به دلیل کمبود منابع با محدودیتهایی روبرو است.
نظر هیئت نظارت
هیئت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در بررسی شرایط کنونی، با در نظر گرفتن توان کشور برای تامین منابع ارزی، تصمیم به پایان واردات خودرو گرفت. این تصمیم، با توجه به نیاز به تأمین ارز برای کالاهای اساسی و نهادههای دامی، اتخاذ شده است.
چالشهای داخلی تولید
یکی از دلایل اصلی این تصمیم، تأکید بر تولید داخلی و استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود در صنعت خودرو میباشد. بین ۴۰ تا ۶۰ درصد قطعات خودرو در داخل کشور تولید میشود و هزاران نفر در صنعت خودروسازی مشغول به کار هستند. این امر نشاندهنده اهمیت این صنعت در ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی کشور است.
جمعبندی و جدول تخصیص مالی
بخش میزان تخصیص ارزی (میلیون یورو)واردات خودرو | ۲۰۰۰ |
واردات قطعات خودرو | ۸۰۰۰ |
کالاهای اساسی | نامشخص |
در پایان، لازم به ذکر است که تصمیمگیریها در حوزه اقتصادی همواره میتواند انتقاداتی را به همراه داشته باشد. اما همزمان با حفظ تعامل با مجلس و دولت، باید به بررسی و بهبود شرایط داخلی تولید و اشتغال پرداخت. در این راستا، نقش هیئت نظارت در تصمیمگیریهای کلیدی برجسته میباشد.