پژوهشگر اجتماعی مطرح کرد،
ترمیم و تامین معیشت عامل اصلی دزد شدن 90 درصد سارقان ایران
در بحث افزایش آمار سرقت ابتدا باید به این مسئله اشاره کرد که روند سرقت های ثبت شده آن از سال 1383 در حال افزایش است که طبق آخرین آمار حدود یک میلیون و 400 هزار سرقت ثبت شده است این در حالی است که سرقت های ثبت نشده نیز وجود دارد که آمار آن مشخص نیست.
به گزارش اقتصاد 100 به نقل از رکنا، طبق آمارهای منتشر شده افزایش سرقت در ایران با رشد نرخ تورم ارتباط مستقیم دارد این در حالی است که در سال های اخیر کشورمان یکی از 10 کشور نخست در زمینه بالا بودن تورم بوده است. کما اینکه بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، شمار سرقت ها در سال ۹۵ حدود ۳۴۳ هزار و ۴۲۵ فقره بوده در حالی که پلیس آگاهی تهران بزرگ اعلام کرده نیمی از سارقان ایران سرقتاولی هستند. این روزها نیز متاسفانه روزهایی را پشت سر می گذاریم که افراد دیگر از هرچیزی که بتوان آن را به فروش گذاشت، نمی گذرند.
ماشین، تلفن همراه، لپ تاپ، دوربین، طلا، پایه فلزی پلهای عابر پیاده، دریچههای فاضلاب، سیمهای برق، کابلهای مخابراتی و.... از جمله موارد متعددی است که این روزها توسط سارقین ربوده می شود.
افزایش سرقت در ایران از سال 1383
اردشیر گراوند جامعه شناس، در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره افزایش آمار سرقت گفت: در بحث افزایش آمار سرقت و دزدی ابتدا باید به این مسئله اشاره کرد که روند سرقت های ثبت شده آن از سال 1383 در حال افزایش است که طبق آخرین آمار حدود 1 میلیون و 400 هزار سرقت ثبت شده است این در حالی است که سرقت های ثبت نشده نیز وجود دارد که آمار آن مشخص نیست.
وی ادامه داد: دو پدیده سرقت و مواد مخدر داریم که تنوع در اندازه و نوع آن وجود دارد نمی توان این انتظار را داشت که بتوان آن را مدیریت کرد. به این معنا که در کشور ما ایران، جدا از پراکندگی سرزمینی که وجود دارد ما با انواع سرقت خرد و کلان روبرو هستیم که نمی توان امید داشت که با برخورد قضایی در آن موفق باشیم.
لزوم راه اندازی یک سیستم اقتصادی اجتماعی برای کاهش سرقت
گراوند با بیان اینکه توسعه اشتغال و کسب و کار می تواند آمار سرقت و حتی مواد مخدر را کاهش دهد اظهار کرد: بخش عمده سرقت هایی که اتفاق می افتد ابتدا برای ترمیم معیشت و سپس تامین معیشت است. فلذا باید یک سیستم اقتصادی_اجتماعی مناسب راه اندازی شود.
آمار سارقان حرفه ای کم تر از 10 درصد است
این جامعه شناس ادامه داد: مسئله سرقت و مواد مخدر با راه انتظامی و قضایی حل نخواهد شد. کمااینکه بیشتر آمار سرقت در تهران است و اگر با این افراد گفتوگو کنید متوجه خواهید شد که این افراد مادرزاد سارق نبوده اند. این افراد وارد یک سبک زندگی می شوند که برایشان درآمد زیادی دارد پس به همین دلیل دیگر به راحتی نمی توانند از آن دست بکشند.
گراوند خاطرنشان کرد: آمار سارقان حرفه ای کم تر از 10 درصد است و بیشتر آمار را هم اکنون افرادی تشکیل می دهند که پایه کاری آنها در محل زندگی دامداری و کشاورزی است و وقتی شرایط زندگی این دو قشر بحرانی می شود این افراد نیز دست به سرقت می زنند. فلذا راه کاهش مواد مخدر و سرقت، توسعه اشتغال، تنوع اشتغال و ایجاد فرصت برابر زندگی بقیه مردم به عنوان پیشگیری است.
این جامعه شناس در پایان تشریح کرد: با دوربین مداربسته، پلیس و نرده نمی توان آمار سرقت را کاهش داد. ما اگر بجای هزینه برای چنین ابزارها و لوازم هایی، پول آن را صرف اشتغال و کسب و کار می کردیم امروز کشور با چنین وضعیتی روبرو نبود اما خب متاسفانه همیشه راه های صلبی را انتخاب کرده ایم.
ارسال نظر